Twee maal geluk

Joop is er altijd klaar voor.

Kwam van een foto opdracht terug op woensdag 5 augustus 2009 en Martin, Dorien en Freekkie waren al gearriveerd. Die hadden nog vakantie. Joop Flohil was er ook en zaten aan een biertje in de tuin. Dat was niet zo gek want het was windstil, drukkend weer. Benauwd en bloedheet. Eerst maar eens een pilsje.

Gaan we vandaag nog het water op was de vraag van Martin en Joop zag dat ook wel zitten. We keken allen vragend Dorien aan want die had de hele aanrecht als altijd weer in gebruik genomen. Die stond weer vol met appeltaart, allerlei soepen, buritto’s, ballen gehakt, chili, kippenpoten in allerlei eetbare vormen omdat de ijskast al afgeladen stond en niets meer in kon. Die is niet te houden als die een kachel ziet staan. Dan moeten alle potten en pannen in huis klepperende deksels hebben. Dus voordat ik m’n ballantines op had stond het eten op tafel en binnen een uur waren we richting Haringvliet. We waren niet te houden. Er werd zelfs uit volle borst gezongen in de auto. Nu moest het toch gaan gebeuren naar de schemering toe vissen is de mooiste tijd van de dag zo dachten wij.

Laat maar zakken.

Maar op de secondaire weg….. een alcohol controle. Die waren net begonnen en iedereen die daar bij de dam recreëerde moest er wel langs komen. Oeps, wij nog een geintje maken onder elkaar maar ik ging net met de hakken over de sloot over. Het werd me enkele malen door meneer agent ingepeperd maar had ik m’n rijbewijs niet zolang (schijnt van belang te zijn hoelang je al deelneemt aan het verkeer maar daar ga je op dat moment niet over discuseren natuurlijk) dan was dat daar einde oefening geweest. Dat was wel ff schrikken dus. Hij stuurde zijn mede agente weg naar de overkant en peperde het me nog maar eens in. Martin lag gekruld achterin en Joop keek schijnheilig uit zijn zijraampje. Die hebben heel de middag zitten bieren in de tuin. Ik denk dat ik die agent ergens van ken, een oud bruidspaar og van en portret sessie maar het ging allemaal zo vreemd die ondervraging en repremanje. Raar ook om je colga weg te sturen na pijpje blazen. Gewoonweg puur geluk, dikke mazzel. Afijn wij erin om ±19.00 uur terwijl iedereen juist eruit uitging. Eerst maar eens bij de dam geprobeerd en na een klein uurtje was de score dat Joop één losser (=een metertje of drie bonkend meekomen en dan verspelen) had en wij geen tikkie.

Op het water is het wel uit te houden.

Dus tijd om te verkassen maar zo bleef het hele avond. Op alle stekken tot diep na de schemering leverde geen enkele tik op. Op Joop na dan, zijn score stond die avond op twee verspeelde vissen.

Zo ken ik Martin, relaxt volgende week weer buffelen.

Maar het was heerlijk op het water. Het koelde niet veel af en onder de regenboog was het goed vertoeven. Weten we wat dat ook eens want dat was in de Linder nog niet voorgekomen, “blanken”. Volgens Joop kwam dat omdat de wind radicaal naar Noord was gedraaid en van zo’n oude rot in het vak nemen we dat natuurlijk gelijk aan. Wat moeten wij anders verzinnen op dit fenomeen.

Met mijn maatje kan ik door één deur.

Tot ver in het donker gevist en dan terug naar huis waar de boot zo de garage in ging omdat we morgen toch weer gingen en aangeschoven bij de meiden in de tuin waar het laat zou worden. Was toch te warm om te slapen. Genoeg te vertellen en nog geen eens wat gevangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *