Buster proeft Haringvliet

Trots al een pauw.

De kogel is door de kerk op 13 mei 2009, er komt een nieuw visbootje. Een Buster en die halen we bij Piet en Hilda van de Schiffart in Grou. Dealer van Yamaha en Buster.

4 mei 2009 Mail ik Piet voor een Buste M of L met een Yamaha F40 en Pegatrailer. Gelijk et Minn Kota Riptide 80lbs, Hummingbird en extra benzine tank. Piet mail me terug dat hij een overjarig model L heeft staan met 40 of 50Pk. Afspraak is zo gemaakt en woensdag 13 mei 2009 eind van de middag (16.00 uur) gaat Floris ook mee richting Grou.

Buster L.

Ik ben er voor de Buster L. Vismaatje Floris heeft een Buster M en wil die voor geen goud meer kwijt. De L is een maatje groter en een pracht schip. Wat aanpassingen voor het vissen en helemaal perfect. Ik heb in de andere hal ook nog een demo model die op de beurs heeft gestaan een Buster X. Nee deze is prima hoor en met die hengelsteunen als bridge erbij ben ik er blij mee. Die kan ik wel passend maken zegt Piet. Floris heeft die X op de beurs gezien en het is een pracht ding. Je hebt veeeel meer boot er aan. Okeay ik ben om. We gaan er heen om em te bekijken

Buster X.

Ja, ja heel veel meer boot natuurlijk. Er zit een 60PK achter maar ik heb voor dezelfde prijs nog een 80PK nieuw van vorig jaar staan. Die mag voor dezelfde prijs. Verkopen kan die natuurlijk wel. Daar kijk ik wel doorheen natuurlijk ben ook winkelier maar toch. Wat een mooi ding. We zijn een paar weken geleden weg geweest met de speedboot van Hans mijn broertje en daar heeft Henny achter gehangen op de ski’s. Dat kan makkelijk met die 80PK volgens Piet en een paar ogen achter op de spiegel zitten er in no-time in. De beslissing valt dan 24 juni 2009. De prijs bevalt, en de cabrioletkap in box zit er bij, een min kota riptide 100lb/36V, boutslot, koppelingsslot, wielklem en trailer

Daar hebben dus heel wat mensen naar gekeken.

De Buster heeft vorig jaar op de beurs Boot Holland gestaan en daar herkende Floris hem van.

Lang hoef ik er eigenlijk niet over na te denken.

We gaan em ophalen op 7 september 2009. Hij is helemaal klaar en we kunnen proef varen. Als extra is er aan gesleuteld, extra motorsteun, electr. kaapstander, ankerrol, voetschakelaar met relais, desponder houder, twee toegang luiken in de bodem, elektro motor MinnKota, motorslot 36V, wielklem, een kap, hengelsteunen, anker en een bridge komt nog. Ik ben al om natuurlijk en een proefvaart op in Friesland doet de rest. Hans en Floris willen wel mee gaan om dr een fles champagne tegen aan te gooien. Dus eerst langs Papendrecht en dan langs Waddinxveen Floris ophalen. Veel gezelliger ook want het is een hele ruk naar Grou in Friesland. De Buster vaart geweldig. De andere helft afrekenen met Piet en na een bak koffie weer terug naar de bewoonde wereld. De Pegatrailer en Buster liggen als een huis achter de auto. Onderweg nog even alles controleren maar prima allemaal en het is al laat als ik Hans in Papendrecht afzet. Toch ga ik nog eventjes langs Frans om hem te showen. Blij, blij, blij ben ik ermee.

Gedoopt in het Haringvliet.

Volgende dag gaan we uiteraard het water op met Henny en Joop.

Met laag water is het hier dus lastig traileren.

Met de Linder geen probleem maar de Buster is alles wat groter en zwaarder. Met die lage waterstand is het dus sjorren geblazen om em er in te krijgen. Maar samen met mijn vismaatje lukt dat allemaal wel. Die vaart al zijn hele leven en daar gaat ik heel veel plezier aan beleven. Die kennis die ik van em gaat overnemen is goud waard. Praktijk is toch soms anders dan theorie en je kan meestal maar één keer beslissen in split second

Natuurlijk lukt het.

Het is allemaal even wennen. Maar de lessen van Piet van gisteren zijn voldoende om vandaag ermee verder te gaan en me alles eigen te maken.

De eerste meters op het thuiswater.

Zo trots als een klein kind onder de kerstboom. Wat een prima gaaf bootje is dat dan. Daar gaat ik een hoop plezier van hebben. Alle visserij attributen er op bouwen en we kunnen het delta gebied onveilig maken. Zie er naar uit. Nu wordt mijn actieradius vle malen groter. Met de Linder trailer ik waar ik gaat vissen. Nu als het tegen zit op de stek kan ik snel naar een andere stek varen. Nu nog 80km scheer ik over die grote plas. Dat zal dik twintig km langzamer zijn met alle (5) accu’s, sonar apparatuur en visgerei er in zijn maar wie maalt daar om als je 8pk gewent was..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *