Snoekbaarzen met mijn zwager

Heerlijk we eten weer kibbeling of gestoofd met mosterd saus

Een dag vissen met Martin. die moet heel de week buffelen om overal in Nederland het asfalt er in te krijgen dus in het weekend gaat die graag mee het water op om achter die stekels aan te zitten. Zo relaxt mogelijk vissen is dat dan.

De vangst is op 8 september 2005 gewoon weer goed en en natuurlijk nemen we er een paar mee naar huis. Heel normaal toentertijd. Dat is nu wel anders anno 2022. Maar goed ik heb nog een goede vriend namelijk Johnnie Boy alias Guus Geluk. Ken em al vanaf Vinkplein 1978 ofzo waar die boven me woonde en we vaak samen gingen stappen. Dan maakten we Dordt, Rotterdam, Rockanje of Puttershoek onveilig. Die neem ik al zolang we elkaar kennen graag tuk. In de maling dus

En zo wordt het een hele goede dag vissen

Dus na wat fotoshopwerk stuur ik een plaatje naar hem op en dan heb ik em weer goed te pakken natuurlijk. Hij trapt er weer in en als die dan de volgende keer meegaat hoort die het pas van Martin. Heerlijk dan dat gezicht van em. Tuin ik er weer in hoor ik em dan zeggen en zonder wat te vangen is mijn dag al goed

Snoekbaars fileren doe je zo

Een snoekbaars fileren heb ik gezien bij mijn Ome Jan die aan het IJ-meer woonde in Muyiderberg. Daar viste ik voor het eerst op die glasogen. Logeren bij mijn oma en opa en visjes vangen door de week aan de overkant waar ze woonden in de zwarte vaart. Om dan zaterdags ochtend mee te gaan vissen met de boot. Wat een belevenis was dat voor een ventje van de lagere school. De mooiste vakantie dagen waren dat. Vrijdag avond al mee als Ome Jan uit zijn werk kwam em me ophaalde. Van slapen kwam dan niet veel dat weet ik nog goed. Een kamer vol dozen met vis spullen en hengels rondom aan de muur en dan voorbereiden. Ik heb nog de aluminium hengel die ik zomaar kreeg van mijn Oom. Zo trots als een pauw was ik

Dat is snel aangeleerd

Was toen nog te jong om dat fileren zelf te doen als ventje van 8 jaar. Maar echt geleerd te doen heb ik dat van van Arie op de Punt. Voorgedaan op het bankje langs het water. Netjes langs de graad om zo zuinig mogelijk te snijden. Als je een vis meeneemt dan moet je die ook zo zorgvuldig mogelijk fileren. En zo leert Martin het weer van mij. Doorgeven het stokje dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *