Karperen in Tilburg

Piet aan het knutselen

Vrijdag 14 augustus 1981 gaan Loraine en Piet op vakantie naar een camping in Tilburg. Daar is een mooi commercieel veenput naast het Wilhelmina Kanaal volgens Piet en ons plan is snel gemaakt. Ik ga ook mee het eerste weekend om daar dan zaterdag de gehele dag te vissen

Dat is dus vrijdagmiddag aankomen. Je installeren en de tent opzetten. Daarna zijn de visspulletjes aan de beurt.

Ook onze pulletjes halen uit m’n yellowmachine

Heerlijk weer en we hebben er zin in dit weekend te kamperen en te vissen

Met de aluminium hengel die ik van mijn Ome Jan heb gekregen

Na de BBQ en een slechte nacht qua slapen zijn we dan richting water gegaan. Ik heb als ventje een hengel gekregen van mijn oom. Dat is een snoekbaarsvissen en te lezen in de BassBusterAvonturen. Die gebruik ik dus om te karperen maar heb een oogje laten vallen op die van Shakespeare 1810 van 3.30 meter, een echte karperstok en ben aan het sparen er voor. Heb em al gezien bij Klaas van de Kleine Beurs op de Voorstraat in Dordt en dat wordt em. Samen met dat molentje van Shakespeare de 2410. Is dezelfde als de blauwe 2400dc die ik gebruik bij het roofvissen met de zelfde fantastische slip op mijn wonderspin van het zelfde merk. De 1520/275 met D-15 aktie.

Update

Maar die blauwe molen is die is niet meer te krijgen. Uit de collectie en daar is die lichtgroene voor in de plaats gekomen. Kreeg ook van mijn Ome Jan de tip dat die goedkope spinner de Shakespeare 157-180 met B-30 aktie een fantastisch stokje is om te snoekbaarzen dus die moet er dus ook komen. Dat is dus sparen geblazen

Ziet er mooi uit

Weet nog wel dat ik twintig jaar later bij Mario van de Catfish kwam, toen ik de visserij weer oppakte dat die dubbel lagen achter de toonbank toen ik over B- of D-aktie begon. Dat heb ik lang aan moeten horen. Tja wie een bal kaatst heel de dag…

Natuurlijk kloppen de paperassen

Onze vergunningen zijn geregeld maar het is veel te warm om een BOA op de pad te sturen langs de waterkant en plassen

Relaxt voorns tikken

We gaan er blank in vandaag. We weten eigenlijk niets van deze plas water. De dames wandelen wat of liggen te lezen terwijl wij ons best doen wat te vangen in deze warmte. Heerlijke vakantie dagen zijn het

Nog met de Canon A-1 met data back

We worden gelijk gekiekt vanaf de overkant tijdens de wandelingen langs het water

Wij vissen en de dames lezen wat

Een heerlijke vakantie dag weer

Omgeving

We zien de gehele dag niemand uitgestorven is het hier met dit warme weer. Mijn lenzen waren niet A-kwaliteit zien we aan de gescande dia’s met die schaduwen in de hoeken

Avondsessie karperen

Op vrijdag 20 augustus 1981 een weekje later doen we het nog eens dunnetjes over. Ben er weer een avondje aanwezig tijdens de vakantie weken van Loraine en Piet

Maar potten kunnen we niet breken

Ik ga nog een avondje naar Tilburg in de vakantie van Loraine en Piet maar het is een heerlijke sessie zonder vissen. Wel het gevoel van vriendschap en verbondenheid en dat is veel meer waard. Wat een heerlijke dagen zijn dit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *