Zeebaars op het zoete

Jonge zeebaars.

We geloven onze eigen ogen 29 augustus 2024 niet maar tussen de roofbleitjes zwemt zeebaars in de haven van Hellevoetsluis.

Op zoet water in de haven van Hellevoetsluis tikken we niet per ongeluk zomaar eentje maar verschillende zeebaarsjes tussen de scholen baars, voorn en roofbleitjes. We hebben aan tien aasvisjes genoeg vanavond maar bij beter bekijken komen we er achter dat er drie zijn die eigenlijk op het zoute thuishoren. Ze hebben echt scherpe stekels op rug en kieuwbladen.

We dachten eerst aan schele pos of een snoekbaarsje maar die hebben niet die scherpe kieuwbladen. Deze is van 28 augustus op het Voornse Kanaal achter de sluis.

Nu hebben we al eens zeebaars gevangen net achter de sluis net na het kierbesluit in 2018.( https://bassbuster.nl/2018/11/24/kierbesluit-werkt/ ) samen met Kees pijl.

Maar nu dit tussen de scholen witvisjes voelen ze zich ook prima thuis. Heb er nog niet over gehoord in de wandelgangen maar dat dat jonge spul al zover het zoete op zwemt is nieuw voor me.

Twee dagen laterzz en ze zitten er nog steeds. Hoelang kunnen die op zoet water blijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *