VethsVK 24.11 Voornse Kanaal Bieb

Klein ploegje vandaag.

Na het debacle van zondag heb ik er een hard hoofd in woensdag 22 mei 2024 aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de bibliotheek. We gaan vissen op de hoge nummers maar met tien hengelaars gevist zondag en niemand met vis dat geeft geen vertrouwen. Alleen Jan had twee voorntjes heel vroeg in de ochtend.

Jan de Bruin heeft zich vanmorgen afgemeld want op de zaak konden ze niet zonder hem. Die kwam nog wel even de weegschaal en net brengen om half acht. Dat is fijn zo ook de versnapering en dat is helemaal goed gedaan van hem.

Gerbrand is altijd de eerste.
Martin en Joop.
Aad aan de beurt.
En wat overblijft is voor mij.

Als iederen zijn nummertje getrokken heeft blijft er vanzelf eentje over en die is altijd voor mij. Ben ook altijd de laatste om kwart voor acht dusse. En het zal weer niet zit ik naast Nuno die op het eind nummer zit.

08.40 uur.

Ik maak ook de bolognese hengel van 7 meter klaar om me misschien van de nul af te vissen door een voorntje te vangen. En één feeder voor de overkant.

08.39 uur.
Eindnummer 20.

Rechts van me dus Nuno en de rest zit dus links van me Aad, Jaap, Kees, Joop, Gertbrand en Martin. We zijn maar met acht personen. En wie is de gelukkige om een brasem te vangen.

09.20 uur.
Gedekt tafeltje.
Feeder.

Ik maak een stofwolk met een paar balletjes voer op zeven meter op het eerste randje. Gooi ik em twintig centimeter verder in en laat het aas tegen het randje lopen van een dobber hoogte. Met een caster krijg ik wel beet maar minimaal en slaat die mis. De made is zo nu en dan leeg gezogen dus er is leven maar klein op de voerplek. Toch kan ik er een uurtje voor de toeter een voorntje vandaan halen. Gelukkig de nul is er af. Nu weer naar de overkant hopen op die ene brasem die toehapt.

09.27 uur.

Het blijft het eerste uur stil aan de overkant. Tot nu toe heeft alleen Jaap een voorntje en zal later er eentje vangen die die moet scheppen. Martin voor aan op de kop heeft een brasem en de rest brengt tot nu toe alleen wat voer naar de overkant en doet van alles aan zijn haakje om die rakkers te verlijden tot een aanbeet.

11.51 uur.

Dan eindelijk naast me is er beweging en gelukkig kan Aad met al zijn ervaring de brasem netten. Twee platten en een handjevol voorntjes dat is geen beste score vandaag.

12.24 uur.
Die moet vandaag een staatslot kopen.
In de tas.

En naast me hoor ik alleen maar dat je een beetje geluk moet hebben vandaag. Kijk naar Martin. Die gaat wandelen en vangt een brasem als die terug komt. Tja daar heeft die Vijver8 bewoner patent op. En dan blijven ze nog aan de haak zitten ook. Maar over geluk mag mijn buurman vandaag niet klagen. Hij miste dat konijnenpootje de eerste wedstrijden dit seizoen terwijl die vorig jaar achterover leunend over geluk niet te klagen had. Maar het is weer terug geloof ik. Want als Nuno alles eigenlijk al heeft opgeruimd vijf minuten voor de toeter gaat vangt die toch nog een dikke brasem. Zit ik weer tussen de mensen die brasems tikken. Had ik vorig jaar ook last van zoals te lezen was in de BassBusteravonturen. Iedereen wilde toen naast me zitten.

Waar is die nu.
Op de grammen nauwkeurig.
1250 gram een halfwassie.

Zal er om spannen wie van de drie de grootste en dikste brasem heeft gevangen. Martin vooraan op de kop Aad of Nuno achteraan op het staartnummer.

Niet geblankt dus.
Wrijf het er maar in.
Haha het net weegt 400gram.

Keuze om op zeven meter te vissen was een goede maar de vis was zo klein dat ze niet te vangen waren. De kanten zitten vol speltaas van twee centimeter en ik denk dat wat dieper visjes zwemmen van een week eerder uitgekomen broed. Want anders verklaar ik dat niet. Uitgezogen maden en casters terwijl de dobber minimaal omhoog komt bij staande haak tegen het talud.

Goed gedaan jochie.
2575gram.

En onze Portugese vriend had toch weer gelijk. Ik zit op de kop en weer de beste plek. Je moet gewoon geluk hebben vandaag dat er eentje op je voer komt en nieuwsgierig is zodat die wat pakt uit de tafel oppikt met lekkernijen. Want kletsen lukt hem wel. Rooie oortjes heb ik. Maar een paar minuten voor tijd nog de overwinning pakken is knap. Er in geloven en dat doet die altijd. Je verstaat hem nauwelijks, ik dan met zijn binnensmonds Nederlands maar hij blijft altijd positief aanwezig. Ik geloof dat zijn flow er weer is. Er in geloven dus die is bezig met een inhaalslag.Volgende week heeft Kees gekozen voor de glacisweg, vissen in de vestinggracht. Ik krijg weer te horen natuurlijk hoe dat voor mij verliep twee jaar geleden alweer toen we er voor het laatste visten. Heb er weer zin an.

Waar blijft de rest.

We hebben altijd na afloop nog een nabespreking en dit keer ben ik één van de eerste bij het bankje. Rest ons nog de ochtend door te nemen met de VethsVK hoe de ochtend is verlopen en dan sta ik weer versteld wat er allemaal is gedaan om wat op de weegschaal te krijgen. Daar kan ik alleen maar van natuurlijk leren en zuig die kennis op als een spons.

Het definitieve verslag van Jan Jobse.

Alles op een rijtje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *