Twee keer zelfs

08:11 uur.

Nee ’s morgens is het rustiger hier aan de waterkant zeggen ze dan maar het enigste is, dat ik nu gewoon Nederlands kan praten. Als ik vroeg wakker wordt dinsdag 31 oktober 2023 en de slaap niet mer kan vinden gaat ik er uit en aan de koffie. Dat moet een voorteken zijn denk ik dan dus pak ik mijn hengel van achter en gaat naar de Punt.

Maar echt waar het is spits aan de waterkant. Ook in de vroege uurtjes dus.

09:03 uur.

En om nu te zeggen dat ze het doen, nee dat niet, ik heb één aanbeet kunnen registreren na een uurtje naast Leo te hebben gezeten.

09:15 uur.

We kijken elkaar aan en weten genoeg. Dat is het em niet vanmorgen. Ik heb eigenlijk afgesproken om donderdag mijn elektromotor bij Marco op te halen. Ik heb er namelijk een koper voor. Maar ik gaat dat zo dadelijk doen denk ik nu. Nu heb ik er tijd voor geloof ik. Ik kap er ook mee zegt dat en die zegt; zal ik gezellig mee gaan naar Nieuwkoop. Een daagje op pad dus saampjes. Als ik vertel dat binnen door een leuk tripje is dan is de bal door de kerk en gaan we naar huis. Eerst een bak koffie en een lekker omeletje met spek maken natuurlijk in WarungFreek er is tijd zat van de dag. En dan naar Nieuwkoop via Zwammerdam zodat je door de polders rijd. Een hartstikke mooi ritje. Het water staat daar hoger dan het gebied erom heen. Heel leuk om er doorheen te rijden als je dat nog nooit heb gezien. En wat een mooie vis stekken zie je dan. Er is meer dan het deltagebied.

Vervanging van een geheel elektrische

Op mijn bootje zit nu een elektro motor die met de handbediening te water gaat. Als ik dan alleen vis hoef ik niet meer naar voren te lopen om die te water te laten. Maar die oude heeft minimale draai uren en die kan ik misschien kwijt. We dachten dat die bij Marco meer kans maakte om te verkopen want daar komen meer mensen uit die branche maar zo zie je maar. Zie mijn BassBusterAvontuur; https://bassbuster.nl/2023/09/08/nieuwe-front-troller/. Na een bakkie gaan weer terug op de pad. Met Marco gaat het weer goed. Die heeft een blinde darm operatie gehad en daar weet ik alles van. Een week voor in het ziekenhuis kantje board gelegen aan het infuus dus we hebben weinig woorden nodig om die pijn te verwoorden. Gun ik niemand. Maar daar in die polders. Wat zien we een mooie snoek plekken. Die zullen wel niet het formaat Haringvliet hebben want jaja, we weten het we zijn verwent in het delta gebied van Nederland maar hier kan je ook heel wat afstruinen langs de waterkant.

17:17:uur.

Maar ja we zijn dus dik voor de file weer terug in Hellevoetsluis en dan kriebelt het weer. We gaan nog maar eventjes naar onze stek nadat we geluncht hebben met Unox worstjes op brood. Wat warms. Je moet toch wat. Eens zien of dat nu wel wat kunnen foppen op onze stek aan de waterkant.

17:25 uur.

En jawel hoor ze zijn er weer. Na eerst een paar dreumesen eindelijk wat betere vissen.

17:41 uur.

Ik kan alleen maar dreumesen foppen maar mijn maatje pakt de mooie exemplaren er tussen uit. En dan is ook niemand hier van de vaste Buckaroo’s die niet even wil helpen. Iedereen vindt het gaaf om die buffels van het Haringvliet te zien.

17:43 uur.

Dat zijn natuurlijk mooie snoekbaarzen dikke zeventigers.

Volgens mij heb ik daar nog foto’s van toen ik nog met Joop op de platvis viste op de Oosterschelde. Een opleiding schip voor de Marine duikers

18:24 uur.
Ja die wilde hem wel.

Ik kan allen maar dreumesen foppen maar mijn maatje pakt de mooiste van de avond. Precies 80 centimeters wat een bak. Best wel trots op en mijn maatje ook. Want vieren doen we hier met z’n allen op zoiets moois.

18:44 uur.

We nokken af. Er zal in het donker best wel gevangen worden hier want het stroomt weer vol met vissers. Zie er zo al weer veertien staan en er worden er nu zelfs afgezet door denk ik hun vrouw. Dan staan er heeeel veel. Wat een vissen, glasogen, zanders, snoekbaarzen, predators moet er daar zwemmen achter die aas vis aan de haven in. Maar wij hebben weer een gave middag genoten. Heerlijk. Wat een vissen en drills waren dat weer. Nee een wereld dag en er komen er nog veel meer deze herfst. Deze dagen. De regen en donker weer is al voorspelt. Ik ben er klaar voor. Die tikken tot in je schouder. Heerlijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *