Tussen de hagel door

Gisteravond een gezellig feestje gehad bij Johan die zijn 60 jaar wereldkundig maakte. Ik heb dus een rustige start vandaag zondag 29 oktober 2023. Het weer is bar met harde wind en vanmiddag regen met zelfs onweer en hagel met felle windstoten.

Maar om een uurtje of twee komt zelfs de zon op en is het in de tuin gewoonweg warm heerlijk zomerweer. Ik doe mijn vispak aan en waag het er op.

15:36 uur.

Als ik aankom zijn er net vier Poolse hengelaars opgestapt en is er nog één Duitse visser die ik wel meer hier heb gezien. Ben even zijn naam kwijt en die gooit net een mooie dikke zander terug. Er is vanmorgen om elf uur goed gevangen door die gasten hoor ik dan wel vier tot zes de man en allemaal mooie exemplaren. En dat in die harde wind met zo nu en dan een regenbui. Maar dan doken ze in een bus begrijp ik er uit zijn DuitsNederlands. Evenlater komt Cor er ook bij zitten. Of liever gezegd staan en twee jongens uit Dordrecht en met z’n vijven gooien we ons een tenniselleboog.

15:42 uur.

Als ik dan toch wat mis slaat na een uurtje vissen en jawel hoor. Ze zijn er wel maar doen niets en liggen uit te buiken op de bodem. Want er zit een schub op de haak en daar hebben die gasten om me hen natuurlijk allemaal wat van te zeggen. Maar dan even later hebben Cor en ik tegelijkertijd beet en ik ben de gelukkige die de vis kan netten. Cor moet hem lossen. Dan is het gelijk druk en staan er plotseling nog eens zes poolse vissers naast ons. Die hebben gewacht in de auto tot dat er een schooltje binnen in de haven komt om te foerageren. Verstaan kunnen we ze niet en wij bestaan ook niet voor ze. Nee gezellig is dat allemaal niet. Maar dat mag de pret hier niet drukken onder de vaste puntgangers en passengers.

16:11 uur.

Wanneer ik dan toch mijn tweede van de dag kan vangen ben ik natuurlijk helemaal boven Jan en blijf ik toch nog maar eventjes zitten

Martin heeft het door.

Want het is toch een gezellige boel als na elkaar o.a. Chris Sigaar, Arie de tuinman, Martin de Fotograaf uit Hoogvliet langs komen voor een praatje. De ene is aan zijn zondagswandelingetje bezig, de ander kan met dit weer niet binnen zitten of mis het dagelijkse praatje en de roddles die hier uit gesproken worden. Ik mis er nog twee dikke aanbeten en onder Martin’s oog los ik een dikke vis op een paar meter van de kant na een paar dikke runs richting Den Bommel. Heerlijk.

17:58 uur.

Maar dan begint het te regenen en horen we een paar donderklappen achter ons boven Stellendam. Dat is niet fijn. Regen oké maar onweer daar wil je niet inzitten met je kunststof hengel. Iedereen vliegt de auto in om te schuilen en zo ziet de Punt er dan weer maagdelijk uit. Terwijl de hagelstenen op het dak ratelt. Het zal niet lang duren voordat de avond ploeg komt zodra de bui is over getrokken zoals Leo dat zo mooi kan zeggen. Ik nok in ieder geval af. Hert was weer heerlijk vertoeven langs de waterkant en heerlijk geouwesexhost en weer helemaal bij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *