Lekker weer, dusse

Wat is dat dan

Het is heerlijk weer vrijdag 7 oktober 2022. Allen de wind staat helemaal verkeerd. Dan kan er eigenlijk maar één persoon vissen op de punt met Bfr7

Maar je gaat toch. Lekker uitwaaien noemen we dat. Als ik aankomt zie ik niemand om net na de middag. Dat is niet zo gek als de golven over de uiterwaarden slaan maar toch ik ben bevoordeeld want woon vijf minuten van het Haringvliet vandaan. Volle zon en blauwe hemel. Geweldige vooruitzichten dus. Nee natuurlijk niet maar thuis aan de keukentafel is het helemaal lastig vissen. Het was helemaal niet zo’n geweldige middag maar toch wil ik dit vermelden. Ik krijg een natte scheet aanbeet en dan weet je dat er eentje door de lijn is gezwommen. Je slaat automatisch en dan begint de fun. Gisteren zagen we al dat relatief kleine vissen dan heel veel kracht kunnen ontwikkelen. Raar maar het waren allemaal mannetjes die we zo vals haakten. Nu ook en twee keer heb ik een dikke snoek op het dregje en kan em niet houden. Wat een geweld. Gewoon richting Middelharnis. Ff stoppen wat slaan met de kop. Ik kan wat lijn nemen en dan gewoon weg zwemmen

Met Bfr 7 op een 40 gram loodkop

Maar dan krijg ik een vastloper, erger dan een natte scheet aanbeet. Je slaat er op alsof je vastloopt aan deze kant van het talud. Maar je weet dat dat nep is. Maar toch begin je te twijvelen. Je kent derze stek dus weet alle richeltjes te vinden. En toch staat het stil aan de ander kant van de lijn. Geen beweging in te krijgen. De lijn en de hengel staan als een snaar van een piano. Mijn 12/100 staat als een gitaar zo gezspannen en zingt in de wind. En dan Poef. Los. Je denk waar zit ik nu aan vast

Je gelooft het niet

Dit geloof je niet. Nog nooit meegemaakt. Natuurlijk vals gehaakt maar de vis blijft gewoonweg liggen met de volle spanning van de 70grams hengel. Alle druk heb ik er op gezet en dacht echt ik zit vervelend vast aan de mosselrand. Alle haken met schubben. Nog nooit meegemaakt. Wat is dat voor een onderwatermonster. Ik gaat een bakkie kippensoep eten want het wordt druk aan de waterkant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *