VethsVK op LvP

Jaap is er helemaal klaar voor

We vissen met de veteranen van het Voornse Kanaal op Land van Paling. Harry mocht deze keer kiezen en dat hebben we geweten. Maar dat voor later

Ik bet om kwart voor acht de laatste die aankomt dus de mannen hebben visdrang. Ik pak de laatste twee lootjes uit de zak en Jan kiest mijn linkerhand. Dat doet die goed het is 11 en gek genoeg zit ik naast hen op 10

Naast me zit dus Jan en hans zit op de beste stek op de hoek
Links van me Martin, Kees, Joop en de rest

We zitten gelukkig beschut in de vesting maar windkracht 7 vanaf het Haringvliet betekent alles dubbel verankeren. Het is moeilijk een voerplek te maken. Die is al snel drie meter breed. Maar nu maakt dat niet zoveel uit. Er ligt altijd te weinig. Als er zo’n varken voorbij je voerplek komt zijn dat peule schil hapjes zo’n method korf. Ik die er PVC zakjes aan met pellets om toch met die wind veel voer te hebben liggen bij mijn aas

Eindelijk dan
Wat een buffel

Hans die op de punt de kopstek heeft vangt al snel een karper en verspeelt er ook een paar. Daar hebben John en ik ook zondag twee uurtjes gezeten zoals te lezen is in de BassBusterAvonturen. Daar zit je automatisch het beste. Meestal staat daar de wind op tegen die muur en de zon. Dat scheelt altijd in temperatuur met de rest van deze sloot

Wat een dikkerd
Zie het verschil met de vis van Hans

Verdenk Martin van sabotage want plotseling is alles onscherp. Die wilde wel ff voor fotograaf spelen. Das toch een vak he met al dat telefoon gedoe. Maar toch met die spiegel was ik wel eventjes zoet op mijn lichte materiaal. Maar het is gelukt

Hans zit lekker te vissen

Hans mag kiezen waar we volgende week gaan vissen. Als de temperatuur niet naar beneden dondert dan kan het best weer hier op Land van Paling wezen. Die heeft de ochtend van zijn leven opo stek één. Het is eerlijk de winnaar is de gelukkigste boij het loten. Op deze stek zitten ze iedere dag te vissen dus wil je verderop wat gaan vangen zal je veel voer moeten brengen. Als er vier van die jongens over je voerplek azen dan is een kilo pellets en voer helemaal niets. Moeten ze nog geeneens trek hebben zouden ze aan de tafel zeggen bij WarungFreek

Alle twee netten
Zonde

En naast me pakt Jan dan zijn eerste vis na er twee te hebben verspeelt. Eentje kwam helemaal niet mee. Bleef gewoonweg liggen waar die lag. Niet van de boden te krijgen en toen die eindelijk ging zwemmen was die niet meer te houden. Wat een geweld. Maar nu toch eentje en we zien toch steeds meer kapotte lippen.

Hans is niet meer te stoppen
Tot deze maat zien ze er allemaal heel goed uit

Volgende maand gaan ze deze sloot leeg elektrisch trekken en worden alle grotere vissen overgezet. Dan komt er weer kleine vis aan deze kant en dat is denk ik een prima behoud van je investering. Want wees nu eerlijk ik was wel dik een kwartier aan het drillen om die vis te netten. Nu zit ik met goed materiaal maar met een hengel van de axion en dito karper spullen trek je al die grote vissen kapotte lippen

Zo af en toe een windje 7

Ik krijg zelfs geen lijners meer. Het valt helemaal stil. Ik gooi er een paar korven in met zakjes pellets. Trouwens die heb ik ook kontineu geschoten maar krijg ze niet op de stek. Tuurlijk eventjes beweging maar dan is waarschijnlijk de stek leeg gevreten want genast zijn ze hier wel. Het verschil waar de haak aan hangt of niet. Ik gaat maar eventjes buurten na dat de stek vol met voer is gegooid. Ik zal dat even met rust laten. Misschien pak ik een loopvis en dat gebeurt nog al eens bij deze groep

Martin die naast me zit
Ben net te laat om Jaap achetr zijn pet aan zien te hollen vast te leggen

Dit zijn de mannen aan de andere kant van me rechts. Je ziet het er is kennis zat aan de waterkant. Maar de vangsten zijn verschillend. Alleen Harry heeft ze op zijn stek zitten en zal tweede worden vandaag met drie karpers. Knap want hij zit helemaal in het midden opgesloten door de rest. Op nummer één wordt je zeker winnaar en de rest moet hopen dat er wat vissen voorbij komt en blijft hangen opo je voerplek. Heel veel voer er in dus. Regelmatig bij schieten. Als die vuilnisbakken, die zwemmende varkens voorbij komen is een kilo voer niets voor die veelvraten

En toch ben je niet met de wedstrijd bezig

Dan is het een herrie van jewelste. Een oefening denk ik om die mensen op de asielboot te laten zien wat we allemaal hebben. Iedereen is niet meer aan het vissen en zoekt zijn oordopjes op. Er was al een windkracht 7 maar nu ingooien lukt niet meer bij de stekken 1 t/m 5 door die wervelwinden

Jan naast me pakt nog een mooie spiegel

Zijn nog net geen leder karpers zoals we in mijn karpertijd veertig jaar geleden verkondigen. Karpers geheel zonder schubben. Trouwens de monniken brachten deze vissen de karper in 1600 naar Europa voor de broodnodige eiwitten. Omdat de vrouwen een hekel hadden aan ontschubben hebben ze dit soort vissen gekweekt

KLM vertrekt naar warme oorden

Als dan de zwanen het hazenpad kiezen stoppen wij er ook mee. Beetje teleurstellend dat wel Best wart vis gevangen maar had wat meer verdeeld moeten zijn

De stand aan de waterkant van Jan Jobse

Heerlijk gevist natuurlijk vandaag en maar één karper kunnen netten maar wat voor ééntje. Ben er reuze blij mee. Mijn dikkste en zwaarste ooit hier in Land van Paling. En dat op het lichte materiaal. Heerlijk. En Harry heeft goed gekozen om hier te gaan zitten want die heeft er vier kunnen netten en laat ons allen de hielen zien. Proficiat Kapitein. En Jaap die als enigste een zeelt en een brasem heeft gevangen moet nog een karper zien te foppen om de bon van €30.- te ontvangen. Nu vier maal de kans gehad op LvP. Zal vijfmaal dan scheepsrecht zijn

En de officiele uitslag van Jaap

Volgende week vissen we aan het Voornse Kanaal achter de bibliotheek. Dat word voorntjes vangen en dat heb ik al lang niet meer gedaan. Een heel andere dicipline in de hengelsport en ik gaat me er in verdiepen en mijn spulletjes klaar maken. Vaste stok opzoeken en eens zien waar we maden kunnen vinden nu Kees in Oostvoorne en Mario in Hellevoetsluis zijn gesloten door Corona. Wordt het een ouderwets deegje en de tuin om spitten en met stukjes worm vissen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *