Buckaroo’s 22.7

Mijn nieuwe zitje

Donderdag 28 juli 2022 is de voorlaatste wedstrijd om de knikkers. Het is reuze spannend boven in want Marco en Keers moeten beide winnen van Mats met zoveel mogelijk verschil in punten. Ook vanaf plaats drie nu Wilmer dit seizoen niet meedoet want die is bezig zijn nieuwe woning te renoveren. Daar weet ik alles van. Daar zit wat tijd in… is het ook nog niets zeker wie er met een beker naar huis gaat

Dinsdag reed ik met Piet Schipper mee naar de Sprong voor onze jaarlijks uitje met de Buckaroo’s zoals te lezen is in het vorige BassBusterAvontuur. Dan kan je elkaar heel wat vertellen in twee uurtjes heen en twee uurtjes terug sturen

Oud en nieuw

Komt van alles ter sprake natuurlijk want we zien elkaar eigenlijk voor het eerst. We deden beiden wel mee maar dan vis je uit elkaar en ziet elkaar bij de uitsmijter en BBQ. En als je dan toevallig niet naast elkaar zit. Maar dat is nu dus ingehaald. Hoor dat Piet zijn hele leven al vist en vroeger was het meer een zeebonk maar de laatste jaren is dat de witvisserij. En best fanatiek hoor ik uit zijn anekdotes. Zo heeft hij net een nieuwe viskist aangeschaft omdat de vorige niet zo lekker zit. Ik kijk em aan en zeg, tjsa als die niet lekker zit dan neem ik die natuurlijk niet van je over. De grap komt niet meteen over maar als hij de prijs ervan zegt die hij wil hebben want Marktplaats vindt die maar niets is het gelijk beklonken. Kom em van de week wel ff brengen. Reuze blij mee want voor mij is dat weer een hele grote stap voor uit in de witvisserij

Zuidhaven Dubbeldam-Kop van het Land 1981

Mijn eerste zitkist waar ik op zit samen met mijn nieuwe Albatros kist gekocht in 1981 natuurlijk bij Klaas, de Kleine Beurs op de voorstraat. Die runde die zaak met zijn vader en stapte toen al de achterdeur uit in zijn vletje om de witvis en roofvis te belagen. Moet nu op zoek naar alle nieuwe hulpstukken voor mijn nieuwe kist want de oude passen niet… Tja er veranderd wel wat in 42 jaar

Natuurlijk

Natuurlijk ik moet zelfs als eerste een kokertje trekken pak ik nummertje negen. Hoe bestaat het. Of ik nu als laatste een kokertje uit de zak haal of als laatste ik pak meestal nummer negen zoals Tjeerd nummer zeven. Mats neemt de honneurs van Mike over want die kan vandaag niet. Het is zijn laatste dag op het werk na 37 jaar buffelen. Maar Mats verdomt het om als eerste zijn “lot” te trekken. Theo komt na mij en trekt waarempel het staartnummer en dan is Marco er en dan Tjeerd zijn vaste nummer trekt. Dan volgt al snel de rest

Er is één Buckaroo vandaag die het zowiso naar de zin heeft

Voor Mike hebben zijn collega’s een fantastische dag in elkaar gezet en we horen van em dat die heeft genoten. Die denkt nu meer vrije tijd te krijgen. We zullen dat over een jaartje nog eens vragen. Mike ook van de Buckaroo’s een hele fijne pensioen en natuurlijk ook de familie. Want die zullen het nu ook moeten doen met Mike de gehele dag om je heen…

Iedereen schuift aan na hun kokertje te hebben getrokken

Ik maak de bolonaise ook weer klaar want de laatste twee wedstrijden heeft die me van de nul gehouden door een metertje onder de kant bij een overhangende struik wat voorns te kunnen vangen. Het tij voor Tjeerd veranderd duidelijk. Die had net als ik op negen een abonnement op nummer zeven maar de laatste wedstrijden zit hij in de goede flow en loot betere plekken. Tjeerd dus op 11, ik op 9, Kees N pakt naast me nummer 8 en Marco dat beste plekkie op 7. Theo zit ook niet best op 6. Dan trekt Mats 5, Harry 3 en zijn broertje Glen 2 en Jos komt als laatste aankakken, begint dan ook wat later te vissen en pakt de kop op 1

Tjeerd zit op het staartnummer vandaag

Het loopt voor geen meter. Krijg het eerste uur geen beweging op gang aan de overkant maar gelukkig ben ik niet de enigste. Om de vijf minuten breng ik er geknipte wormen heen maar het staat daar op de pauze stand. Ben ook begonnen met twee voerballen op negen meter net op het tweede talud gegooid en houd die bij met zo af en toe wat maden er bij te mikken. Nu wordt het tijd om wat voorntjes te vangen en gelukkig lukt dat. Zitten zelfs rietvoorns en bliekjes bij. Maar daar zal de schaal niet van doorslaan. Om het kwartier pak ik nu wel de overkant met de feeder om die stek levendig te houden en terwijl ik wat te drinken pak uit de auto ziet ik mijn top flink bewegen. Ik struikel en glijd naar beneden en gelukkig is de vis gehaakt. Het is een grote bliek. Dat is al beter maar ik kan kort zijn. Pak nog twee redelijke vissen op de feeder een kleine brasem en een redelijke bliek vlak achter elkaar en dat is het voor vandaag

Tjeerd heeft vandaag goed gevist

Bij mijn buurman op de staart ging het een stuk beter. Het laatste half uur en pakt nog twee dikke platten op de pellet. Tjeerd viste overwegend met de vaste stok gevist en zijn feederplek aan de overkant onderhouden door zo nu en dan een grote korf voer te brengen. Hij heeft dan ook heel wat voorntjes maar die brasems zullen hem aan het gewicht helpen

En pakt de hoofdprijs vanavond

Tjeerd was op weg naar de poedelprijs en wou er een paar wedstrijden terug al mee stoppen. Steeds op nummer zeven zitten en niets vangen daar wordt je niet blij van. Maar net als mijn eerste jaar toen stond ik ook stijf onderaan en was kandidaat 1 voor de poedelprijs viste ik ook de voorlaatste wedstrijd ook zo’n dergelijke slechte wedstrijd een één. Tja dan heb je dus geen enkele beker en wordt je voorlaatste. Maar je denkt waarom nu wel. Ligt het aan de plek, de kennis van vissen, water enz. Je gaat nog meer twijfelen of je het wel goed doet

De uitslag van vanavond

Mats is prima ingevallen voor Mike en heeft de administratie weer op orde gebracht van vanavond

De totaalstand tot nu toe

Spannend is het wel want Kees en Marco kunnen nog steeds Mats van de troon stoten na vanavond zijn zevende plek dus een schrappertje. Je mag dus drie wedstrijden schrappen. Leuk tot de laatste wedstrijd spannend

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *