Buckaroo’s 22.6

Vanavond 8 juli 2020 weer met de Buckaroo’s op pad witvissen aan het Voornse Kanaal in Hellevoetsluis. De zesde competitie wedstrijd van seizoen 2022. En het wordt steeds spannender zo naar het einde toe

Dit keer loot ik plek zes. Dat is geen werelds plekkie maar we zullen het ermee moeten doen vanavond. Marco trekt daarna de kop positie plek 1 en dan denk je ik zit goed vandaag, Theo komt naast me zitten op vijf en Harry loot nummer tweeterwijl Mats naar mijn gevoel het beste stekkie pakt nummertje drie. Die heeft een magisch gevoel tijdens het loten en pakt eestal wel het goede kokertje. Tjeerd pakt het eind nummer en die is deze keer in zijn nopjes. Glen pakt nummertje vier en Kees W pakt nummer tien en ik wil zo met em ruilen. Daar zat ik vorige week en dat is een goede voorn plek is toen gebleken. Nu, vandaag heb ik wel een vaste stok en wat droog voer bij me. Nu wel goed voorbereid op pad dus

Tis niet anders ik zit op zes

Na anderhalf uur is er nog niets gebeurt op wat kleine rukjes wat lijnzwemmers en een grondel in het netje. maar die tellen niet mee in deze competitie net als baarzen. Naast me gebeurt ook helemaal niets dus pak ik een vaste stok van vier meter en gooi wat maden onder de kant onder een struik naast me. zie heel veel spelttaas en misschien zetten er grotere onder net als vorige week. endelijk na een kwartiertje vang ik een voorntje van een centimeter of twintig. Zo de nul is er af. Naast me heeft Theo minder geluk die paakt alleen een paar mooie baarzen. Maar zijn geluk kan vandaag toch niet stuk. Na de testen bij zijn meissie kreeg hij net de uitslag te horen en die was veel positiever dan hij dacht en moeten ze maandag naar het ziekenhuis komen voor alle uitslagen wat verder te doen. Iedereen hier aan de waterkant leeft met ze mee natuurlijk. Toi, toi, toi vingers cross maandag

De gebroeders timmermans

De broertjes kakak beradik Timmermans hebben vandaag naar een stille top zitten loeren. Tis dat het weer fantastisch was. Vergeleken met gister was het top en gelukkig stond er wat wind. Anders was het niet te doen want het was warm en benauwd

De stand van vandaag

Het laatste half uur krijg ik dan toch een serieuse aanbeet de top gaat een paar keer heen en weer om dan naar de schuin naar de overkant te vertrekken. Kan de hengel nog net vast grijpen en dat voelt zwaar aan. Heheh gelukkig daar is dan eindelijk mijn platte. Maar dan is die plotseling slap, niets meer nada spanning op de lijn meer. Hoe kan dat dan met een aanbeet uit het boekje en jawel. lijnbreuk. De haaklijn is bij de sleef afgebroken. Das balen. Want zie bij de uitslagen dat de toppers ook maar één kans hebben gehad en alle drie hebben één brasem kunnen vangen met wat voorntjes.

Van Marco twee onderlijntjes gekregen

Mats en Marco was zo vriendelijk niet alleen hun truks en trics te vertellen, van Marco krijg ik ook onderlijntjes zoals hij vist en je ziet het dat is een stuk lichter, preciezer en uitgekookter dan mijn (onderst foto) onderlijntje. Dat moet zo beter gaan

Aan zijn spullen kan het niet liggen

Vandaag lukte het niet bij Marco en met één voorn op de kop is dat vreemd. Hij kreeg ze niet aan de praat de brasems zaten dus verder weg naar achteren op het kanaal. Maar daar was het ook niet wild en kreeg je één keer een kans om er eentje te haken op je stek. Je kon ze niet vasthouden en aan het azen krijgen op je voer

Het is steeds spannender op de ranglijst

Er is dus voor iedereen nog alles mogelijk. Er mogen drie wedstrijden worden afgetrokken dus dat wordt rekenen voor alle Buckaroo’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *