BP Competitie 21.5

Ben aan de late kant dus sta voor de open brug.

De laatste wedstrijd dag van de avond competitie vandaag 12 augustus 2021 en het is rete spannend. Mats, Wilmer, Kees (W), Marco zelfs Mike en Kees (N) kunnen allemaal nog de kampioen titel pakken. Het is een zenuwachtige bedoening dus met loten want daar wordt het voor het grootste gedeelte bepaalt wat je gaat vangen. Dat is wel gebleken dit jaar

En omdat ik wat later ben mis ik de soap van het lootjes trekken. Niemand wilde als eerste een kokertje uit Mike zijn zakje halen. Lachen natuurlijk voor de rest van de Buckaroo’s. Maar de inzet is groot. Er staan er vijf op scherp vandaag en dor de Corona zijn er maar vijf wedstrijden te vervissen. Die zijn natuurlijk super scherp vandaag. Het begint met een lootje trekken en dat is bepalend hoe je moet gaan vissen.

Ik laat Mike ook dit jaar mijn lootje trekken anders zit ik geheid op nummer 7 of 9.

En toch is het weer Mats Gelderland die de kop plek trekt. Nummer 2 en dat komt omdat kokertje 1 niet wordt getrokken net als 15 en 12. Je begrijpt het al, alleen Jos komt nog na mij en trekt 13. Terwijl Mike voor mij nummer 14 trekt. Goud dus. Ik heb het staartnummer. Eindelijk eens een goede plek. Laatse weken is daar steeds dik twintig kilo vandaan getrokken.

Wel eenzaam en ongezellig.

Heel ver weg zit Marco en daarna Wilmer en Mike. Wel een wereldstek dus maar ik had me verzoent met de resultaten. Potten breken kan ik niet meer en heb net als vorige wedstrijd mijn voer gebaseerd op voorns. Veel hennep en casters en bijvoeren met maden waar ik mee vist. Castertje erbij op de haak en tikken maar hoop ik.

Op een paar spetters na blijft het droog vanavond, heerlijk weer dus om te vissen.

Maar als ik dan een staart nummer krijg gooi ik mijn tactiek om. Wat een geluk dat ik mijn feederstokken mee heb genomen. Wou alles thuis laten en lekker met dit windstille weer gaan witvissen met de vaste stok. Gelukkig nog een zak voer bij me en besluit nu als ik op het eind nummer zit te gaan feederen en twee voerplekken te maken want heb nu alle ruimte ervoor naar rechts

De vaste stok blijft in zijn mandje.

En zo zie je dat het misschien toch de aas aanbieding is. Ik heb een menu met mijn voer met casters, hennep en maden i.p.v. wormen maakt toch uit. Na een uur krijg ik toch een serieuze aanbeet en er komt een gigantische Platte naar de kant. Wat een rug heeft deze en als ik er zo een paar kan vangen zou fantastisch zijn.

Maar het is wel een hele dikke.

Wat een deceptie dan zit je eens goed is er geen vis te bekennen. Alles aan gedaan vanavond en maar één aanbeet kunnen verzilveren. Heb er ook maar eentje gezien maar dan wat voor eentje

Kanjerkoning seizoen 2021-2022.

Vijf wedstrijden kan ik geen platte vangen en redt me door wat blieken en voorns in de eindstand om dan de laatset wedstrijd eentje van 63cm te netten. Hoe mooi kan het leven zijn

De lijst van vandaag en weer wat een verschillen

Met één dikke brasem pak ik toch een 3punten. Hoe slecht kan er gevangen worden. Zo zie je dat met dit jaar vijf wedstrijden door de Corona de schommelingen nog groter zijn. Het is makkelijker door tien te delen dan door vijf. Maar gek genoeg is de eindstand niet zo anders als vorig jaar. De klasse drijft altijd boven hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn.

De prijzentafel is weer prima geregeld door Mike

Voor iedereen is er en prijs en een drankje om uit te kiezen. Maarja het gaat natuurlijk om de eerste vijf plekken voor het ere metaal. En dat is zo fijn aan de groep. Iedereen heeft gewoonweg plezier in het vissen. Competitie is er, natuurlijk anders ga je  in je eentje aan een vijver zitten maar iedereen gunt je het beste.

De laatste gegevens gaan in de PC en de winnaars zullen er zo uit rollen

Het is even rekenen bij de reken meesters wat de einduitslag moet zijn. Allemaal netjes geregeld door Mike. Dat moet wel even gezegd worden want alles is prima altijd voor elkaar. Georganiseerd is het goud.

Dan is er witte rook

Mike heeft de lijst en iedereen weet wel waar hij zo beetje staat. Maar toch is het spannend en iedereen is er volledig bij.

De terechte winnaar van seizoen 2020-2021

Dat Mats em weer pakt dit jaar was al duidelijk in het begin van de avond toen hij een kop nummer trok. Je moet het natuurlijk wel ff doen dat zie ik op mijn eind nummer. Ik heb niets gezien op een enkele lijn zwemmer en een dikke aanbeet.

En of die blij is

Mats is door het dolle heen. Wat heeft die er voor gewerkt. Fantastisch gedaan om de rest voor te blijven. Want dat zijn niet de minste feedervisser natuurlijk

Alle Buckaroo’s van dit jaar op een rijtje met hun gewonnen prijzen

Mats Gelderland prolongeert zijn titel op de hielen gevolgd door Kees Westdorp, Wilmer Breen had ook een slechte laatst dag en wordt toch netjes derde. Niet raar hoor want hij heeft net een nieuwe vriendin. Wat een leuke meid is dat dan en komt toch elke keer kijken. Terwijl Marco de Jong knap vierde wordt en door Kees Nagelkerke wordt ik weer van ere metaal onthouden voor het derde jaar op rij net geen beker. Mike Piepenbroek kan met één punt Theo van de Berg van zich afschudden en Piet Kalshoven kan de Ramona gebroeders Timmermans voor blijven zodat Jos toch weer de poedelprijs in ontvangst kan nemen. Was weer een bewogen jaar door de Corona met weinig wedstrijden maar zou ze niet willen missen. Wat een heerlijke groep is dit en ben blij er deel van te maken.

En of ik blij ben, vorig jaar misgelopen toen Kees net een centimeter groter ving in de laatste wedstrijd

Ja natuurlijk. Vorig jaar misgelopen op een centimeter na. Kees Westdorp snoepte hem af op de laatste dag door een brasem van 61. cm te vangen. Nu doe ik hetzelfde met Mats door een twee centimeter groter brasem te vangen. Vorige wedstrijd stond hij klaar om de bokaal te ontvangen met zijn 61 centimeter maar nu ook de laatste dag neem ik die van em over met mijn 63 centimeter gigant van twee en halve kilo. Reuze blij mee.

En iedereen uit dat op zijn eigen manier

Marco kon ze vandaag niet vangen op stek 11 maar zijn humor is van goud. Met twee brasems kwam hij te kort om Mats te verslaan met zijn zeven platten op stek 2. Klasse gevist Mats.

Dat is hard werken

Zijn broer Kees gokte vandaag net als ik als Mike niet nummer 14 had getrokken op de voorns en deed dat uitstekend met 156 stuks. Maar was te weinig om Mats te verslaan met een net vol brasems

En Jos voor de achtste keer de poedelprijs en nog vol houden dat die het er niet om doet

Jos vindt kleine vis hoort niet in een netje dus die gooit hij gelijk terug. Het is best moeilijk zoveel mogelijk punten te scoren want voor de poedelprijs mag je maar één wedstrijd dit jaar er niet bij zijn. Net als de rest van de gang die ook maar één slechte dag mogen afschrijven afschrijven. Een prestatie op zich zelf dat je dat acht achtereen volgende jaren kan doen. Weet nog mijn eerste jaar dat ik mee deed ook kandidaat was maar de laatste wedstrijd kwam ik op kop te zitten en ving een net vol platten en viste een eentje. Zo miste ik op een haar na die poedelprijs omdat ik enkele punten te kort kwam op Jos die elke wedstrijd de volle bak pakte…

Zo wordt het toch nog laat voor de bardames

De dames zitten er niet mee en daarom komen we hier graag. Het is ook lastig om iets te zoeken om tien uur als de wedstrijd toch een uurtje eerder stopt om de prijzen uit te reiken. Mike heeft ook altijd een flesje snaps uit de prijzen tafel voor ze. En terwijl ze alles schoon en klaar maken voor morgen zitten wij altijd tot laat te ouwesexhostessen over van alles. Mannenpraat dus met een hapje en een drankje. Heerlijk en zo slaat de klok al snel zijn laatste dubbele cijfers…

Nu nog een plekkie zoeken

Deze staat te pronken voor een jaar bij de Bassbuster op de schoorsteenmantel. Hoop dat dat vaker gaat gebeuren in de toekomst maar dat zal niet meevallen. Onder dat geweld van die feedercracks is het mooi dat er een kanjerprijs te verdienen valt onder de mindere goden van dat feedergeweld. Ben er reuze blij mee dat die hier staat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *