NK Streetfishing R’dam

Wims nieuwe landingsnet wordt gelijk uit geprobeerd.

Het moet dan dus vandaag gaan gebeuren op 10 juli 2021 hier in hartje Rotterdam. We moeten predators vangen om ons te plaatsen voor de NK Streetfishing. Deze week is heeft Martijn nog een paar keer na zijn werk geweest om te verkennen en we hebben er goede hoop aan. Een paar mooie vissen gevangen en als we die vandaag ook pakken maken we dikke kans.

We zetten weer onze auto op de Admiraliteitskade alwaar het vrij parkeren is. Het is niet zo ver lopen naar de start naar de Landswerf. Dat is tegenover waar we al die kleine baars vingen vorige week.

Eerst nog wat friemelen aan 8gram loodkopjes.

Wim heeft een nieuw net zonder steel maar met een lang touw. Die moet je langs de kade muur naar beneden laten zakken dan kan je zo de vis erin dirigeren. Die moeten de guy’s ff uitproberen natuurlijk of die groot genoeg is.

Het te bevissen water van vandaag.

Dan heb ik er eentje bij me met een steel van bijna 5 mtr. dus we zijn goed voorbereid. Heb vandaag een Godfather 14-28 gram mee uit de boot. Die is een stuk strakker dan als m’n drop-shot hengel want vond die te eenzijdig en we kunnen op pad.

Weer een mooie prijzentafel.

We verzamelen aan de Landswerf waar Stein van Sportvisserij Zuidwest Nederland zijn tent heeft opgeslagen met zijn kompanen.

De briefing voorspelt niet veel goeds. Op de app stond vorige week nog dat vissen boven de minimum maat telde maar vandaag telt elk formaat predators. Dus die baarzen tkkers zijn denk ik weer in het voordeel. Maar we houden ons aan het plan. We gaan voor de grotere vissen.

Leuke teamfotomaken, okay dan.

We moeten een team foto maken om te testen of alles werkt. Ik had dat al gedaan en 198cm in gevuld maar dat werd doorzien. Starten met zoveel cm mocht niet…De lengte daar moest je nul invullen.

Iedereen bloed nerveus voor de zo vlak voor de start.

Geloof dat iedereen er wel is en iedereen heeft visdrang. We willen vissen, we zijn er klaar voor.

Dan is iedereen weg.

En die jonge gassies zijn dan ook als eerste weg. Zetten zelfs een sprintje in. Das de goede instelling. Als eerste op jouw stekkie zijn en er in geloven daar waar je goed heb gevangen de laatste dagen.

Er gaan er meer gelijk door naar de andere kant van het parcours.

Terwijl wij de brug nog in de verte zien lopen er al teams aan de overkant. Het tempo gaat omhoog.

We zien nog meer teams lopen maar het parcours is zo groot zodadelijk sta je alleen te vissen.

Het is best leuk zo door Rotterdam te lopen. Iedereen kijkt je aan of je van Mars komt met die hengelspulletjes maar zodra je aan de waterkant staat is te vissen dat over en krijg je de vragen. Wat doe je, wat vang je hier is het zout water van de toeristen enz. Hardstikke leuk natuurlijk.

Gelukkig hebben we een nieuw schepnet aan een lang touw.

Wim probeert het nog ff maar gelukkig hebben we een nieuw net aan een lang touw.

Het is best een eindje stiefelen.

We zijn aan de overkant. Op naar de grotere vissen waar we op hebben gegokt vandaag. Eerst je kaart vol vissen met kleine vis werd gelijk overboard gegooid toen ik dat voorstelde. Gelijk hebbe ze natuurlijk je moet je aan je plan blijven.

De concurrentie vist al. Die hebben zeker een betere conditie als wij.

En toch stappen we flink door maar om ons heen vissen ze al.

Maar dan zijn we op onze eerste hot-spot beland. Het is extreem laag water hoor ik dan van Martijn en we zien de bodem zelfs. Nee dat wordt em niet.

Dan de haven in die naar open water gaat. Maar het is verschrikkelijk taai vandaag allemaal.

Dit is de enigste vis die ik heb gezien vanochtend.

Dit zou de beste stek van de dag zijn.

Nog wat klein spul friemelen tussen een biertje door voor de middag sessie.

Martijn red ons van blanken met een dreumes. De eer is gered want wat een drama vandaag. Gelukkig zijn we niet de enigste met een blanco lijstje. Wat is het dramatisch slecht met die lage waterstand en geen getijde stroom.

Het laatste uurtje gooien we nog eventjes richting de brug maar daar stroomt het normaliter ook veel harder hoor ik dan van mijn mede kompanen in de strijd.

De prijzentafel staat uitgestald.

En dan deelt Stein ons mee dat er goed gevangen is vandaag om het er nog eens dik in te wrijven.

De prijswinnaars 10 t/m 1

Rest nog de foto’s van de gehele dag gemaakt door sportvisserij Zuid West Nederland om deze dag kompleet te maken. Zie we gelijk dat er toch wel een visje te vangen was.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *