BP Competitie 21.2

Het afgekoelde weer is heerlijk.

We vissen weer op onze oude vertrouwde plek op 5 juli 2021 met de BP-Buckaroo’s na het debacle van de vorige wedstrijd. Ik trek plek 6. Plek 9 is al bezet door Mike. Meestal loot ik die. Nummer zeven tot negen die ken ik onderhand wel maar er zit dus progressie in. Ik schuif al op. Plek zeven blijft onbezet en dat kan gunstig zijn. Heb er zin an

Vandaag ben ik eens de eerste die op de stek aankomt net voor Mats en Mike. Er moet gemaaid worden op de plek dus is het wel lekker er op tijd te zijn

Ik ben de eerste vandaag.

Beetje vreemd om niet gelijk uit te pakken maar al snel komen Mats  en Mike er aan dus er kan geloot worden

Naast me komt Harry zitten en daar naast zitten Mats en Piet.

Maar al snel komt de rest van de Gang ook en trekken dan een lootje bij Mike om je visplekkie te bepalen. Sommige zijn echt mazzelaars. Die trekken altijd een goed nummer. Tjeerd en ik zitten eigenlijk altijd tegenover de futen nesten. Een onrustige plek dus. Altijd ruzie onderling en de meerkoeten. schijten natuurlijk alles onder en in wijde omtrek van die nesten kan dat nooit goed viswater zijn. Het blijft dus een lot uit de loterij en wordt daar eigenlijk de wedstrijd al bepaald

En rest rechts van me de rest van de Buckaroo’s.

Aan de andere kant zit de rest. op zeven dus niemand getrokken en dan Jos op 8, Mike heeft 10, Theo 11, Kees op 12. Die loot toch meestal wel beter. Wilmer 13. Dan op 14 Marco en Glen heeft de kop aan het eind nummer 15

Deze keer kan ik vissen gelijk na de toeter.

Het vissen begint eigenlijk net als vorige keer aan de overkant langs het talud. Een metertje uit de overkant ingooien en de top gelijk onder water zodat de korf netjes langs het talud naar beneden valt. Ik zie een paar lijn zwemmer en dan niets meer. Ik krijg ze niet aan het azen op de bodem. Ik vang wel een roofbleitje daar komt dan toch de roofvisser naar boven en een beste paling kan ik landen maar die telt niet mee met deze competitie

Voor de kanjerprijs die nu nog in mijn bezit is met 63cm.

Marco is vandaag de gelukkige en doet zijn broer na van vorige week. Kees ving dik 30kg en nu doet Marco dit over door ruim 27kg te vangen

Onder toeziend oog van broer Kees.

Vandaag op plek viertien dus dat is dus toch ook zo nu en dan een best nummer. Normaal is het plek één en twee met drie als favoriet maar vandaag zat het em dus in de staart. Kees is toch ff benauwd maar kan weer normaal adem halen. Marco komt één vis te kort om de vorige uitslag te overtreffen. Gezonde rivaliteit is er natuurlijk

Weer in drieën wegen.

En met dik zevenentwintig kilo hebben we twee koplopers dit jaar om achter aan te vissen

En Glen op de kop moet het met één platte doen.

Glen heeft in ieder geval zijn leefnet ingevist. Die had vanaf vandaag pas een leefnet. Zo’n vertrouwen heeft hij al die jaren gehad in zijn vis technieken. Vorige week nog een leefnet geleend van Theo. Die gaat dus met sprongen vooruit

Een platte van anderhalve kilo voor Glenn.

Knap werk weer van Marco om het aan één kant dus dicht te gooien. Door continue kleine beetjes te brengen op je voerplek zodat de school platten blijft azen op jouw stek en niet verder trekt langs het talud. Dat is hard werken

De stand dan van de tweede wedstrijd.

Zo weer op mijn kl&*te, eeuuhe falie gehad op plek 6. Was Kees vorige keer iedereen de baas met dik 30kg. Doet vanavond zijn broertje het dunnetjes over op plek 14 met dik 27kg. En de rest van de 15 BP-Buckaroo’s Gang. Die hebben saampjes 10kg. We hebben nog drie wedstrijden om er wat aan te doen. Goed gedaan vandaag Marco er geen eentje doorgelaten. Klasse..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *