Nieuwkoopse Plassen ’19

Het plassen gebied is weer eens wat anders dan ons delta gebied met volop stromend water

Donderdag 11 juli 2019 gaan de BP-Buckaroo’s weer vissen op de Nieuwkoopse Plassen. We verzamelen dan bij de Palingrokerij van Jaap Lelieveld. Daar kan je dan ook een bootje huren met of zonder motortje. De mannen gaan dan platte lappen trekken en dikke voorns. Ik ga liever voor de predators en ga trollend langs de taluds en werpent in de kanaaltjes op zoek naar een dikke veen snoek. Dit keer samen met Joop want die heeft er ook zin an. Met een grote tuinstoel aan board moet dat gaan lukken.

Maar woensdag avond moet Joop afzeggen. Hij heeft er niet genoeg energie voor om heel de dag van huis te zijn. Jammer maar het zij zo. Achteraf moet het zo zijn want ik krijg ‘s nachts een dikke jicht aanval en kan om vijf uur niet lopen. Moet Mike bellen want zo kan ik niet mee. Das balen want had me er echt op verheugt.

Dan maar kijken naar palingvissen op het IJselmeer.

Dat wordt vandaag rusten, je kan toch niets doen en elk half uur een groot glas watert drinken en dito een plasje doen. Wat medicijnen tegen de pijn en weer een verloren dag.

Wat is jicht?

Bij jicht scheiden de nieren het urinezuur minder goed uit en/of komt er te veel urinezuur in het bloed. Het urinezuurgehalte in het bloed wordt daardoor te hoog (hyperuricaemie) en het urinezuur vormt kristallen. … Jicht ontstaat als urinezuur in het lichaam wordt opgehoopt, vooral in de gewrichten.

Jicht is een ontstekingsziekte die wordt veroorzaakt door een te hoge urinezuurspiegel in je lichaam. Het urinezuur hoopt zich op doordat de stofwisseling in je lichaam niet optimaal verloopt. Daardoor kunnen er uraatkristallen ontstaan die neerslaan in of rondom je gewrichten. Je immuunsysteem valt deze kristallen aan en wil ze opruimen. Dit kan leiden tot plotselinge aanvallen van gewrichtsontstekingen.

De aandoening komt vaker voor bij mannen en ontstaat meestal na het 40ste levensjaar. Vrouwen krijgen jicht meestal na de overgang. Er zijn families waarbinnen mensen al rond het 20e levensjaar jicht ontwikkelen. Bij twee derde van de mensen met jicht gaat een eerste aanval van jicht over in een chronische vorm. Bij chronische jicht komen de ontstekingen vaker voor en in meerdere gewrichten.

Het is een misvatting dat jicht puur een welvaartsziekte is. Wel kan overmatig eten en drinken van alcohol een jichtaanval uitlokken. Deze factoren kunnen een jichtaanval in gang zetten, maar ze zijn níet de eigenlijke oorzaak. De oorzaak is te vinden in je nieren die uraat (zouten van urinezuur) vasthouden en je algehele stofwisseling die niet helemaal goed verloopt.

Alles is weer tot in de puntjes verzorgt door Mike voor alle deelnemers en we krijgen zoals altijd voor elke visdag een mailtje met alle gegevens;

Mannen het is bijna zover, boten zijn gereserveerd en Hoogerwerf weet dat we zo rond 07:00- 07:30 bij hem neerstrijken. Zoveel mogelijk met zijn tweeën in een boot om kosten te drukken. Motoren op boten is mogelijk alleen voor eigen kosten. Ik heb er 3 besteld en kunnen een aantal boten een sleepje geven.

Bij de kerktoren is parkeerplaats.

Gr en tot donderdag ochtend op de koffie bij Hoogerwerf .

PS denk aan stukkie touw!!!, vispas!!! Vergunning krijg je daar!! Eigenbijdrage is 20 euro p/p !! Hij verkoopt ook verse paling !! We vissen van 08:00 tot uur of 16:00

Maar gelukkig houden we kontakt.

Zo af en toe zie ik wel wat er gevangen wordt en dat is wel weer leuk van WhatsApp. Hetr filmpje komt laterzzz

En kan me voorstellen hoe het er aan toe gaat.

Het is dus weer een dikke dag voor de BP Buckaroo’s

Was dus weer een geweldige dag op de plas.

Jammer dat ik ben uitgevallen, had er graag bij geweest maar vanaf de bank toch een beetje meegenoten

Groepsfoto.

Toch een groepsfoto van de BuckarooGang.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *