HSV Voornse Kanaal- C1000 Vijver

Ik krijg hulp van de eigenaar van dit domein.

Ik doet dit zomer seizoen mee met de mannen van HSV het Voornse Kanaal. De wedstrijden zijn elke woensdag avond van zes tot tien uur. Tot nu toe lukt het aardig en dat is wel te verstaan het mee doen want vangen tussen deze cracks dat valt niet mee. Nu het predator vissen op z’n gat ligt lukt het wel maar zo dadelijk als het roof vissen weer begint zal het moeilijker worden tijd vrij te maken

Woensdag 23 mei 20018 vissen we in de wat vroeger de C-1000 vijver heette aan de Jachthoorn die van alles sponsorde voor jeugd en het vissen in deze vijvers. Zaten alle vijvers vol met zo’n evenement en verschrikkelijk gezellig en leerzaam voor die gassies natuurlijk. Vissen met een snack en een drankje. Een klein prijsje en een bekertje na afloop met een patatje na is werelds en vergeten ze nooit meer. Wat het nu voor naam heeft weet ik niet nu de Jumbo er zit. Maar het is t.o.v. de apotheek. Belangrijker in de achtertuin van Netty dus ik hoop met dit warme weer zonder wind op een koud glas witte wijn. 

Makkelijk een karretje voor 50 cent.

Dit plekkie is beter geregeld dan vorige week. Toen moesten we slepen met onze spullen. Nu voor een munt stuk heb je en karretje van de Jumbo. Zo sponsoreen ze me een beetje en kan ik in één keer alles mee nemen naar de vis stek. Ik heb nummer 5 getrokken vlak naast het bruggetje.

Zit er best.

Mooi stekkie volop in de zon en kan vissen naar de schaduw toe wat me perfect lijkt. Het is hier nog geen meter diep merk ik dus zal de vis wel in het donkere gedeelte te vinden zijn.

Andere kant.

Om me heen wordt er hier en daar wat gevangen het meeste aan de vaste stok, blieken en voorns. Ik zou graag een zeelt vangen en vis met wormen i.p.v. pellets. Als em dat niet wordt hoop ik op een dikke brasem. Die ene platte zal al die blieken en voorns overtreffen tenminste dat hoop ik. Moet ik er wel eentje vangen.

Leo pakt een mooie vis.

Als dan eindelijk Leo Munter een mooie vis pakt nadat Han een dikke platte verspeelde vlak voor z’n landingsnet. Das balen natuurlijk. Ik maak een foto van Leo zijn vangst en wil een tweede maken voor de zekerheid als ik in m’n ooghoek m’n top rond ziet gaan en kan nog net de hengel grijpen voordat die er van door gaat. Een mooie dikke platte van bijna twee kilo. Dat zet zoden aan de dijk zo dadelijk bij het wegen. Ik blank in ieder geval niet vandaag.

Ik krijg hulp van deze rakker.

Dan krijg ik hulp uit onverwachte hoek er komt een twee meter lange kat bij me zitten. Wat een bakbeest is dat. Eerst kijkt hij juist de … uit de bom en ziet me eens aan maar dan komt hij toch naast me liggen en likt de omgeving af. Het net wat beweegt van de vis die er in rond zwemt vindt hij reuze interessant. Zal ik en een duwtje geven het komt toch eventjes bij me op maar hij vertrouwde me dus beschaam ik dat maar niet.

Wim naast me pakt ook een mooie brasem.

Wim naast me had denk ik de eerste voorn maar daarna viel het helemaal stil bij em. Daar in tege op het kop nummer wordt er regelmatig een voorntje gevangen maar dat weegt niet op tegen een enkele brasem. Kees die er tussen zit ziet heel de avond voor één aanbeet die hij pardoes mist. Dat kan ook zegt hij rustig dat is ook vissen. Ik heb m’n best gedaan en weer gelijk heeft tie want vissen dat kan die als de beste.

Han pakt zijn vierde brasem.

Als ik dan denk dat ik deze keer kans maakt boort Han dat definitief de grond in door zijn vierde platte te scheppen. Hij zal dan ook eerste worden vandaag.

Altijd spannend weer dat wegen.

Tenslotte krijg ik twee aanbeten en weet ze allebei gelukkig te verzilveren. Hoor van de rest dat ze meer kleine aanbeten hebben gehad en ook verschillende hebben verspeelt. Tot vlak aan de kant gereed om te scheppen.

Alles wordt netjes bij genoteerd door Wim en Leo

Wordt ik met net geen 4kg (-20gram) toch nog tweede met die twee platte. Doe m’n oude naam BrasemFreek gekregen van de HSV Sterrenburg on the Old Days toch nog eer aan. Weet nog goed dat ik een mooie gebreide warmte muts met alleen de ogen open van Jaqueline kreeg met die naam er op. Was er maar wat blij en beretrots op en lekker warm dat die was met met wintervissen in de havens rondom Dordrecht. Heb er nog warme gevoelen van…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *