HSV Voornse Kanaal- Bieb

Woensdag 9 mei 2018 staat ik weer aan het Voornse Kanaal dit keer met de wedstrijd van HSV het Voornse Kanaal. Het zal me toch niet gebeuren dat ik drie keer na elkaar op het zelfde stuk water weer niets zal vangen.

Dit keer beide systemen bij me. Ik overweeg nog twee voerplekken aan te leggen want ik denk dat het voeren niet teveel moet zijn maar wel regelmatig met kleine portie’s maar ook vandaag dus op een lijn zwemmer na geen enkele reactie aan de overkant. Om gek van te worden en met de rest is het al niet veel beter op een enkele vis na.

Behalve weer naast me. John pakt de meeste brasems en verslaat iedereen ruimschoots. Een enkele visser weer er twee te vangen een één man drie. Dat is het dan weer. Wel met wormen en de korf heeft John ze gevangen maar ik hoor al de vraag van de jongens of ze volgende keer naast me mogen komen zitten want daar komt steeds de winnaar vandaan. Ik lach mee maar met de bekende boer die kiespijn heeft.

Ik zat er naast en keek er naar.

Weer natuurlijk naast me links heeft John Voogt de meeste vis gevangen om het me weer in te wrijven. Ze zijn best te vangen maar daar moet je wat tijd in steken. De uitslag van de vereniging is er nog niet dus weet niet wat de rest heeft gedaan. Sjappo John en heel goed gevist natuurlijk. Die weet hoe deze specifieke visserij er aan toe gaat. Maar ik laat me niet kennen natuurlijk volgende week doe ik weer mee zolang het roofvisseizoen er uit ligt. Heerlijk in het zonnetje zitten…Ik heb vandaag overwegend met wormen gevist, geknipt een doosje van 50 stuks en gevoerd. Met 1, 2, met of zonder made aan de haak, een mestpiertje of springers kleintjes in ieder geval geprobeerd maar kan ze niet vangen. Zelfs uit nood de korf drie keer gevuld met made  met nog een klein een uur voor affluiten om de voerplek te forceren. Die word met levende maden tien keer zo groot maar kan de schade niet beperken. Ik krijg geen enkele aanbeet. Ja een lijn zwemmer als ik m’n jas uit de auto haalt. zie ik de top twee keer rond gaan net als ik wil roepen dat m’n jas ophalen ook niets helpt. Meestal krijg je namelijk een aanbeet als je koffie inschenkt of een shagje draait maar ik rook niet meer krijg ik de enigste beweging in de top na drie uur vissen. Mijn vrouw zegt dat ik gek ben….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *