FF met Guus gevist LvP

Tuurlijk wil de machinist die woont onder Roermond ons wel even op een plaatje zetten.

Vandaag vrijdag 18 augustus 2017 met John gevist op het land van Paling. We wilden eerst met de BassBuster op pad maar het weer was niet denderend. ‘s Middags zou het op klaren. We gaan op z’n engels in een putje zitten met allen een hengel, stoeltje wat maïs, pellets en grondvoer. We zitten alleen want het is Vestingdagen en dat heeft wat improvisatie nodig om op je visplekkie te komen.

John heeft een familie feestje onder de Nispelingetjes in Nederland en maakt daar gelijk een paar dagen van om langs familie, kennissen, kinderen en vrienden te toeren. Natuurlijk ben ik ook een dag aan de “beurt” of de sigaar net hoe je het wil zien en steevast gaan we dan natuurlijk ff vissen. Donderdag was de bedoeling maar het weer was abnormaal slecht. Dus het was samen met Clinten zijn Vespa uit elkaar halen en weer in elkaar zonder wat over te houden. Een goed oefening want Clinten gaat motortechnieken studeren volgende maand.

In de ochtend wat regen maar we zitten droog onder de klep van de auto.

Donderdag avond steevast filmpies kijken en vrijdag lekker gaan vissen. De ochtend was nog wat winderig en nat maar het weer zou beter gaan worden. Met de boot hoefde niet dus we gaan lekker ergens aan de kant zitten. Eerst ff bij Mario en Mirabel wat grondvoer halen en met en blikje maïs en pellets uit de wind in het Land van Paling zitten. Ben ik helemaal de Vestingdagen vergeten. Alles staat vol met trailers, tenten, caravans en home trailers. Maar ons kent ons natuurlijk aan de vesting begeleiders en we vragen of we vandaag er mogen vissen. Leuk natuurlijk John vraagt of die man hier wat te vertellen heeft. Natuurlijk zegt hij “alles” en na een getimede seconde vervolgt hij. Maar of ze luisteren is een tweede verhaal. Het ijs is gebroken natuurlijk met zulke mannen kan je overzee. We zitten zelfs beter als normaal met de auto achter onze kont geheel uit de wind door alle caravans en campers.

Gaande weg wordt het beter weer.

En is ook gezellig met een muziekje, een frietkot op werpafstand en als John een vuurtje moet halen voor z’n sigaret ben ik em een uurtje kwijt en hoor ze achter de caravan schateren en lachen. Komt tie terug met de mededeling dat zijn me toch gezellige mensen. Het houd wel in dat die gasten ff komen kijken wat wij doen. Komen ze van onder roermond vandaan daar waar John z’n tante een restaurant runt in Tegelen waar ze natuurlijk vaak wat eten. Tis gelijk ons kent ons. Ze komen vandaag van het stoomgemaal uit Nijkerk waar ze vorige week op de braderie waren met hun stoom machines en daar heeft John 17 jaar zijn foto winkeltje gehad dus wist precies waar ze geslapen, gedronken en gegeten hadden met naam en toenaam. Met wie ze zijn getrouwd, kinderen hebben, met pensioen zijn etc. In de bruidsfotografie ken je natuurlijk nogal wat mensen maar Ome John onthoud alles. Wat is het wereldje klein. Zeggen ze; en onderweg zijn we in Bleskensgraaf en Dordt overnacht bij vrienden. We kijken elkaar aan en moeten glimlachen. Zo komt er natuurlijk niets van vissen. Daar kom ik vandaan en John heeft jaren boven me gewoond in Zwijndrecht. Wat een heerlijke tijd was dat als dik twintig jarig ventje net uit militaire dienst. We weten natuurlijk direct bij wie, hoe oud, hoeveel dochters eeuuh kinderen en wat voor hond ze hebben daar waar ze overnacht hebben. Tis gelijk een gezellige boel daar aan de waterkant. Oja, en we hebben ook een paar karpertjes gevangen.

Tis er voor gemaakt maar best wel mooie vissen door verspeelt.

Dat method feeder is een mooie discipline in de hengelsport. We zijn van feeder er op overgestapt. We kregen constant beet maar geen runs. Dan maar een zelfhaak systeem als het method vissen ook overkomen waaien uit Engeland. Eén keertje dacht ik dat er aan de andere kant een stoeptegel aan zat. Wat een klap en de molen gierde het uit tot de lijnstop. Maar ook best wel veel verspeelt op dat elastiek door de breuk er van. Wie heeft de oplossing dan hoor ik dat graag. Of het elastiek maar vervangen door dat ouderwetse ToraStrong. De voorloper van gevlochten lijn. Dan maar geen rek bij de aanbeet. Met dat zelfhaak systeem kan je gewoon vissen met Nylon en daar zit dan genoeg rek op 15-20 meter vissen lijkt me.

Ik heb nog een kadoootje voor John.

Nog leuker is die glimlach. De verrassing die ik heb voor John daar issie maar wat blij mee voor in z’n ManCave. Had em wel eens schuin naar mijn lijstjes zien kijken dus dat was niet zo moeilijk iets voor em verzinnen. Alvast Happy Birthday Maatje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *