WPC 2017 Dag 1

We zijn ruim op tijd in de haven om ons te melden.

Wij zien het helemaal zitten na de laatste oefen sessies. Alle vissen weten we waar ze zouden moeten zitten. Al vroeg zijn we uit de veren en hebben de boot klaar staan. John is helemaal vroeg op en wekt me na het douchen. Als ik beneden kom is er al een pak brood gesmeerd. Een bak koffie en de boot achter de auto en we kunnen gaan. Dat is pas een maatje. We gaan er voor.

Het is nog vroeg woensdag 21 juni 2017 en het water is als een spiegel. Bloedheet, veel licht vandaag je kijkt zo twee meter naar beneden en zie je luwer al van verre aankomen. Dus dat zal moeilijk worden vandaag. De vissen zien ons eerder dan wij hen en als je ze ziet dan gaan ze als een speer er van door een stof wolk achterlatend. Maar dat is later nu ons melden voor de controle en de kapiteins briefing

Als we de haven in varen is het nog vroeg.

We zoeken onze pits op waar we de boot moeten plaatsen voor de controle door de marshals. De boot wordt grondig onderzocht op baitvis of erger nog vissen die mee doen bij deze competitie.

Iedereen wacht tot hij is gecontroleerd en we van start kunnen gaan.

Het is de eerste dag altijd een zenuwachtig gedoe. Werkt de telefoon wel met die app. Er komen er met een Bleuberry van dertig jaar geleden en dan kan je het wel schudden natuurlijk. Je moet wel 4g hebben volgens m’n maatje John maar die mannen houden dus alles wel een beetje op vanochtend.

Nee de app werkt nog niet op onze telefoon.

Maar bij John werkt het ook nog niet en omdat we als laatste, alweer vertrekken doet hij het plotseling. Niet dat we er veel aan hebben want we zullen blanken vandaag.

Mario is er natuurlijk ook weer elke ochtend, gezellig hoor.

Ook de boot van Jan met Mirabel wordt gecontroleerd. M’n maatje Mirabel van vorig jaar zal het vandaag beter doen als wij en vangen de grootste snoekbaars van de dag. Nu maar hopen dat dat zo blijft staan de rest van het toernooi. Zou gaaf zijn natuurlijk in al dit geweld.

Alle Captians zijn terug van de briefing en iedereen is er klaar voor.

Iedereen is gereed en we gaan allemaal naar de startlijn op het Haringvliet. Dat is tussen twee Marshall boten in en om kwart over acht zal het startsein gegeven worden.

Op ons dooie gemakje in de haven naar de startlijn.

We zijn allemaal best wel gespannen wat wordt het vandaag. Zijn onze trainingsuren voldoende geweest. Kennen we het water nu en ik zal het gelijk verklappen. Op het Haringvliet is geen dag hetzelfde.

Altijd weer een mooi plaatje.

En ik weet het de ka,era staat nog steeds op de Engelse tijd van het vissen in Lake Brenig  in Wales waar we het werpen met licht spul onder de knie probeerde te krijgen in het gesloten seizoen in Nederland.

De start is altijd spectaculair en John heeft het gefilmd op zijn telefoon. Zal proberen dit van de week erbij te zetten maar we zijn begonnen bij het Hoornse Hoofd. Natuurlijk zijn we de laatste die daar aankomen maar de meeste snelle boten als verwacht gaan richting Tiengemeten, het Spui en de Haringvlietbrug. Als we zouden meegaan naar die betere stekken dan staan we in de rij om daar te vissen. Naast ons liggen de kampioenen van vorig jaar. Brutaal pers ik en tussen de boten die er al liggen en dat is geen vijftig meter en alleen de linker kant gaat uit z’n dak. Hij gooit zelfs een shad over de lijn van John heen. Weten we gelijk waar ze mee zitten te vissen haha. Dat is het voordeel van de Local want even later komen de marshal boten natuurlijk na een telefoontje maar ze laten ons vissen. Gelukkig wordt er niet gevangen ook niet door de andere boten op deze wereld stek en dat zegt genoeg. Langzaam vertrekt iedereen. Wat gaan wij doen. We blivjen wat langer hangen dan geplant. Misschien komt de stroming er in maar wat we ook doen we kunnen ze niet trickeren. Oja ze zijn er wel op de Hummigbird maar we kunnen ze niet vangen. Waarom weg gaan als ze er wel zijn. Moeten we wachten op een bijt uurtje. In de oefendagen hebben we hier de mooie formaat snoekbaarzen gevangen. Kort door de bocht we zijn naar het Spui, Middelharnis, Den Bommel, Baak de Pieter, Stellendam geweest maar ik heb geen tikkie, stootje, aanraking, ramm, duwtje wat ever op mijn shadje, spinner, rig, spinnerbait in alle formaten en kleuren gevoeld. Gelukkig heeft John er twee gemist op de wierbedden anders zou je stoppen met vissen. Ik ken wel weer wat nieuwe kracht termen. Dat dan weer wel. Maar dat wordt een stuk relaxter morgen want voor de prijzen doen we niet meer mee met een dag blanken.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

61 Kimmo Mänttäri, Ulf Stürmer en 59 anderen

Reacties

Nog 9 reacties weergeven

61 Kimmo Mänttäri, Ulf Stürmer en 59 anderen

Reacties

Manuel Romunde Alvast succes allemaal

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 18:04

Verwijderen

Yvonne van Heerwaarden Succes..🎊🎊

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 18:21

Verwijderen

Yvon Schipper Succes!!

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 18:23

Verwijderen

De Harry Veel succes Freekie 😁👍

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 18:26

Verwijderen

Ron Ligtmans Suc6 Freek

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 19:00

Verwijderen

Karin van Dun Succes

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 19:19

Verwijderen

Inge Lugtenberg Heel veel succes jullie

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 19:31

Verwijderen

Hetty de Deugd Succes,broer

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 19:43

Verwijderen

Gerard Jansen Succes de komende dagen Freek 👍🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟.

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 19:48

Verwijderen

Sander Bravenboer Good luck

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 21:38

Verwijderen

Netty Schroot Zet ‘m op, Freek !!!!

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 22:03

Verwijderen

Laureen Pothof Succes

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 22:21

Verwijderen

Jose Harley Succes!

LeukMeer reacties weergeven

· Beantwoorden · 20 juni om 22:26

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *