Ik kan het niet laten

Als ik vandaag zaterdag 11 oktober 2014 rond dezelfde tijd als gisteren aan komt zit Roy er al en staat Jan de SpruitenKoning op de stek. Mijn maatje Leo net weg een happie eten maar die  komt zo terug.

De halve diagonaal groep is er nu dus. En jan pakt gelijk een mooie vis alhoewel gelijk die staat al heel de middag te gooien. Roy is ook net aangekomen. Ik mag van Jan op m’n eigen stekkie zitten want hij vist graag staande dus kan over me heen gooien. Dat is onderling geen probleem en zo hoort dat.

Zo kunnen we beide de stekken bereiken die we zo goed kennen.

Een snelle catamaran komt voorbij

Komt er even later wel een heel aparte boot voor bij stuiven zo’n catamaran hebben we hier nog niet gezien hier.

Net als gister loopt het binnen een half uurtje vol.

En dan gaat het snel en dan bedoel ik op de kant. Het is zaterdag en iedereen is vrij en dat is te merken ook. Vandaar dat ik het weekend altijd oversla ik kan gelukkig m’n tijd door de weeks zelf indelen. Maar na eergisteren is de visdrang groot. Onze Duitse vriend neemt het halve park mee. Ik hoop dat die hun blikjes vanavond opruimen in de prullenbakken die hier staan want wij koesteren dit laatste plekje waar we zo lekker kunnen vissen. Als het Rijkswaterstaat het niet aanstaat want je mag eigenlijk niet vissen op de strekdammen bij havens en staan dit dus welwillend toe, dan staat en er in no-time een hek zoals op de Haringvlietdam. Verziekt door de (sport)visser zelf. Vuilniszakken rotzooi laten ze achter. Meenemen lukt waarom niet terug meenemen. In het Noordzeekanaal is het goed vissen met sprot, zeebliek het zoute aasvis zal ik maar zeggen en die kon je genoeg vangen op de Dam aan de zoute kant bij de sluisdeuren. Even met een lijntje haakjes met van die rode kraaltjes en een paar halen dan zaten er zes of meer visjes aan. Zo een emmer vol dus die gingen op ijs en als je dan ging vissen nam je er en paar mee uit de vriezer. Van heinde en ver kwamen ze naar de Haringvlietsluizen maar lieten alle afval achter. Weg mooie visplek. Zonde, zonde zonde dus wij met ons cluppie houden deze plek in de gaten en ruimen alles elke dag op ook wat anderen achteloos laten liggen en dat terwijl hier de prullenbakken tien meter verder staan die worden continue geledigd.

Dan eindelijk, eindelijk pak ik een baars en ben er reuze blij mee en Robert kan aan de slag.

Maar met dat vissen vandaag wil het niet erg lukken het water is veel te helder en mat dat zonnetje erbij wordt het niets vandaag. Dan maar van de grond vissen op het talud zelf en daar pak ik dan toch m’n bonus van vandaag. Een mooie Haringvliet baars. De nul is er af. En die mag op de foto.

Ik nok af.

Vanavond is Jan de grote winnaar met een hele mooie snoekbaars richting zeventig. Onze Hagenees we noemen hem Kees want die heeft zo’n moeilijke naam en “Kees de Hagenees” kunnen we onthouden. Ja het is wat die moet toch elke keer weer een eindje toeren heeft er twee dreumesen op dood aas en is de winnaar in aantallen. De rest vist achter het net vanavond maar hebben allemaal weer hun dosis gezelligheid gekregen. Helpt tegen de stress geloof ik….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *