Dus zijn we er weer

De visdrang hoef ik niet te zoeken na gisteren.

Natuurlijk ben ik er weer donderdag 9 oktober 2014 rond de zelfde tijd want zoals gisteren dat wil je wel elke dag mee maken. Maar ik zit nog niet op mijn favoriete steen of de gehele Punt loopt vol. Tjonge die Tam Tam werkt prima nog, leve de mobiele telefoon.

Net als Hugo zit ik graag laag op het puntje van de dam en als ik aankom om kwart over vijf na m’n fotoshop opdrachten, het opkalefateren van oude prenten zie ik niemand zitten. Dat is vreemd want gisteren stond de halve senioren ploeg “de krasse knarren” op hun chill plek achter me op onze verrichtingen toe te zien dus had ik wel verwacht dat het druk zou zijn. Heerlijk is dat lekker uitwaaien op dat puntje rustig in je eentje de dag door te nemen onder het vissen. Want dat vissen is bijna automatisme geworden, je doet de handelingen wel geconcentreerd want anders sla je hier echt de plank mis maar onderwijl maak je lekker je hooft leeg. Maar mijn vermoedens waren juist want binnen een half uur verschijnt de halve senioren club dan toch en druppelsgewijs komt de rest er ook aan. Aangevuld door een groot gedeelte van de buckaroo’s om te diagonalen. Het is binnen een uurtje nog drukker als op de Kalverstraat op zaterdagmiddag zou je vroeger zeggen. Tegenwoordig met dat internet valt de drukte wel mee in de winkelstraten. Dat is best wel wat hengeldruk hier op mijn plekkie vandaag maar beregezellig natuurlijk en zoals Adrie zegt daar kom ik voor vanuit Oudenhoorn want als ik vis wil ga ik wel naar de haringkar. Geloof ik weinig van want bij hem zit er alleen maar een aan knop op want de uit knop is er niet zal ik maar zeggen. Tjonge waar die de gesprekstof vandaan haalt… Hij is vaker aan de zoute kant te vinden maar in zijn vriezer gaan geen tongen meer zoveel heeft hij er de laate weken gevangen dus komt hij ons hier entertainen. Van geconcentreerd vissen komt weinig terecht iedereen heeft wel een mooi verhaal waar dan weer een ander anekdotes op heeft en zo komen we de tijd hier dus wel door.

Ik kan twee dreumesen vandaag foppen.

Er worden vijf dreumessen gevangen op ±16 hengels (de meeste statische vissers zitten met twee stokken) vanaf half zes maar om half negen is het voor mij BallantinesTime. Leo en ik zijn gisteravond na het eten van witte rijst en Ajam Setan en dat is zeer scherp met Sajoer Lof. Had gedacht dat hij dat te heet zou vinden maar hij sloeg zich er kranig doorheen, om een uurtje of tien  naar Europoort geweest. Dan zou het tij goed staan volgens de WaterMeister. Dat was dus een deceptie na die grote vangsten van snoekbaarzen maar zag wel pas m’n bedje om een uur of vier. Een hoop regen en het stroomde voor geen meter op onze stekken. En stromen dat moet het echt voor onze stekelige vriend de zeebaars.

En die mag zeker zijn Moeder, nee liever Oma gaan halen.

Leo en ik waren vandaag de gelukkigen met elk 2 dreumesen en een Duitse toerist die een paar keer per jaar hier bivakkeert met zijn gezin en dus ook wel weet hoe dat hier moet maakt de vangst compleet voor vandaag op vijfentwintig meter Haringvliet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *