John de Klusser

John de Klusser.

Iedereen heeft Bob de Bouwer maar ik heb John de Klusser… John alias Guus was deze week hier voor de laatste perikkelen af te handelen en valt nu geheel onder de Engelse vlag. Als hij dan met de boot in is Nederland, dan is hij op de vertrekdag meestal bij de BassBuster om bij te beppen, vissen of zijn grootste hobby en dat is klussen..

Komt dat goed uit in huize WarungFreek want dat is nu net niet mijn ding dus vullen we elkaar zo goed aan met dat vissen en klussen om dat speciale gevoel te creëren op vrijdag 4 april 2014

Kunststof bewerkt fantastisch.

Want John krijg daar een kik van, een adrenaline stoot nee sterker een voldaan gevoel van als het klaar is en is dan al weer zoekende naar een ander project als een verslaafde hunkerend naar een volgend portie “voldaan gevoel”. Zoiets dus als ik met vissen heb….

Zie je helemaal in zijn sas.

Dus als hij net na de middag binnen stapt en me bezig zie neemt hij het gelijk over, we gaan nog even naar de doehetzelf Store en dan gaat hij helemaal löss tussen al die hebbedingetjes. Hij valt ook altijd met de neus in de boter. Weer een leuke anekdoke wat ik vandaag hoor van em  in Engeland hebben ze kofferverkopen en garageuitverkoop. Verkopen ze de garage leeg wegens verhuizing, emigratie weet ik veel waarom en dan die autokofferverkoop en dat is geregeld op een terreintje bij em in de buurt waar je dan mag gaan staan voor een paar pond en de verkoop doet vanuit jaja, je koffer bak van je auto. Tuurlijk gaat hij daar ff neuzen want kan alles gebruiken in zijn nieuwe huis. Staat er een kerel met een duur merk (zilver/groen logo de kenner herkennen dat gelijk) zaagbank. John kijk eens vraagt wat hij er voor moet hebben. Nou zegt die vent hij zaagt niet goed dus je mag hem hebben voor 50 pond. John kijkt eens of het een widea of nog duurdere zaagschijf in zit en dan ziet hij dat de cirkelzaag verkeerd om zit. Nou zegt tie das niet best maar ik geef er 20 voor. Dat is wel heel weinig zegt de Engelsman, oké zeg John ik kijk nog ff rond maar over een half uurtje ga ik weg en wat denk je natuurlijk met zaagbank. Tja zegt tie dan droog iemand die de zaag er verkeerd om in zet is zo’n mooie machine niet eens waard…..

Zo gepiept, zo gedaan.

Je kent die reclame nog van die magere vent die lui in z’n stoel zit in het zonnetje voor zijn hutje en een dikke negerin staat te koken en ze aan die man vragen waar de beste een bepaalde chips maken. Dan hoor je dat je de goede ingrediënten moet kopen en een Big Mamma en slaat tie met de vlakke hand een grote klets op die grote billen. Fantastische reclame maar die heeft niet lang gedraaid?/?!!. Snap dat dan weer niet maar zoiets gaat dat hier ook. John roept wat die nodig heb en ik zoek dat op en hoef dat alleen maar aan te geven. Schenk een Ballantines in en een Cola voor de klusser want zoals jullie al uit eerdere anekdotes (1985) hebben gelezen dringt hij geen alcohol dat kwam toen goed uit met stappen, en zeg hoe ik het wil hebben. Sta ik ‘s morgens op en Henny heeft de werkbank en gereedschap opgeruimd. Moet ik haar alleen nog uitleggen wat wel en niet in de zuurvrije vaseline of vet gezet kan worden. Ging weer fantastisch dus….

Toch maar ff “voor” boren.

Nee alle gekheid op een stokje het ziet er fantastisch uit want met slecht weer, bij hoge golven klapperde het hengelrek half gas een beetje met 80km/uur over de golven scherend dus ik denk dat nu het gas wel open kan

M’n hengelsteun staat nu muurvast.

Nu zit het rek op drie plaatsen vast aan de boot en dat is beter zo. Ben ik dat rammelen kwijt als bij een hoge golven voorral op het Haringvliet de boot klappen maakt. Kan geen kwijt maar nu voelt het nog beter aan. Dat rek hoort helemaal niet op deze buster maar op een Buster L en die is smaller. Piet van de Schiffart uit Grou waar ik de Buster heb gekocht en het rek erbij kreeg heeft hem veertig centimeter breder gemaakt zodat hij past. Maar de aansluiting punten waren er natuurlijk niet op de X. Nu heb ik wel een heel speciale Buster X erdoor gekregen die heeft niemand en dat vindt ik dan weer leuk. Werpent vissen achterop is wat moeilijker maar dat doen we (te)weinig en meestal sta ik achter op (stuurman) dus dat gaat wel meevallen denk ik. Praktijk zal het leren en hij is er zo weer vanaf als het niet bevalt

Nu op drie punten bevestigt aan het frame dus die lijdt geen eigen leven meer.

We gaan nog even naar het winkelcentrum want we hebben trek in kippenpoten met patat of bami vanavond en natuurlijk loop ik even langs Frans & Karin. Zeg tegen John dat hij ff moet zeiken over de foto’s die ik er vorige week heb gemaakt en dat kan je wel aan em over laten dus die stiert briesend die winkel binnen en toevallig (mooi natuurlijk) staat net Frans achter de toonbank. Waar is die fotogtaaf die vorige week mijn dochter op de foto heb gezet roept hij in de winkel, die trek ik over de toonbank heen dat is toch geen stijl hoe dat er hier aan toe gaat  en zo verder. Ik sta door het raam te gluren en heb het niet meer. Frans schrikt zich een rotje en Karin rent van achter naar voor om het een en ander uit te kunnen leggen en die twee hadden we goed beet op 3 april. Wat schrokken die twee dus ik maar snel de winkel in gestapt om de klappen op te vangen. Vriendschappelijke dreunen wel te verstaan want die twee kunnen dat wel van me hebben.

ThanxMate.

We smikkelen ervan en Guus moet opschieten volgens Julie die hem belt vanuit Engeland. En hem maant op te schieten voordat hij de Ferry mist maar die haalt de boat wel. Met gemak, dat Geluk heeft hij nu eenmaal, effe kwijt geweest maar weer gevonden, aan zijn zijde..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *