KerstBaarzen ’13

Hugo zit er net vijf minuten.

Woensdag 25 december 2013 einde van de dag nog even naar de “Punt” proberen een Kerst Baars te vangen en dat wilde er meer want Hugo was er net vijf minuten eerder, Charrel zit in de auto toe te kijken want die vindt het te koud en terwijl ik uitstap komt Leo er aan

We weten het het is al weken taai maar toch gaan we weer al is het alleen maar voor de gezelligheid en we zien Jan de Spruitenkoning staan bij de vuurtoren die wacht denk ik op Arie. Koud is het niet zeker vergeleken met vorig jaar toen lag er ijs op de plassen. Heb deze keer m’n kerstpak thuis gelaten want dat hielp vorig jaar niet echt mee.

Een volwassen dreumes moet het goed maken vandaag.

Hugo is ook de eerste die een dreumis pakt, een vis voor Oma was dat lang heel lang geleden hoe we ze noemden maar nog steeds krijgt hij dat te horen bij een vis onder de vijftig cm. Jaren geleden we nemen we wel een visje mee voor eigen consumptie was het sporadisch dat je er eentje ving onder de zestig centimeter, waar zijn trouwens die tijden gebleven en als het dan een keertje taai was en er werd er eentje onder onze maat van minimaal vijftig en dan moet het geen velletje zijn want je mag ze meenemen vanaf 42 cm maar die lengte hanteren we hier niet op de “Punt” was dat een vis voor Oma. En daar plagen we hem nog steeds mee. Maar gelukkig heeft die even later een betere richting zestig cm en land toch nog zijn Kerst diner

Ook eentje die zijn moeder moet halen.

En Leo mag ook niet klagen als Hugo net naar huis gaat om half vijf als we op zijn stekkie zijn gaan zitten en pakt ook nog een dreumes

Die ging er vol voor.

Een niet te missen dreun krijgt hij er op en de shad is dan ook volledig verdwenen

Net niet geslikt.

Maar de dreg zit niet vast alleen de hoofdhaak dus de vis kan weer zwemmen en zijn moeder nee zijn oma gaan halen om ons eens een lesje te leren

De zonsondergang is weer fantastisch.

En na een half uurtje dat Hugo weg is gegaan gaan wij ook en staat alleen Jan er nog bij de vuurtoren zich een tenniselleboog te gooien. Op de parkeerplaats kom ik een jonge (42) fotograaf uit Geervliet tegen die met een Polaroid 6×6 met cassettes die ik gebruikte op mijn pasfotokamera vijftien jaar geleden en een Rolleiflex 4,5×6 op polaroidfilm en rolflm negatief  landschapsfoto’s van de avond te schieten en raak ik nog even aan de praat

Het is immers kerst.

Maar het wordt koud en moet nog de kip in de oven zetten voor minstens een uurtje en bij nader inzien wordt dat bijna twee uurtjes maar hij valt dan ook uitelkaar als je een botje optilt. Met witlof en een gepofte aardappel. Heerlijk en na het aperitief zitten we te schransen om zeven uur.

Reactie’s

Hoi Freek,

Jammer dat je dan ziet dat er geen kerstbaars op het menu staat en het word af gedaan met een kipje van duizend vlieg uren.

Kees Pijl

Anneke van der Weijden heeft gereageerd op je bericht.

Anneke schreef: Goed bezig was er ook wel weer voor nog fijnedagen xx

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *