Heerlijk weer vandaag, eindelijk

Wat ik later dan hoort is dat Adrie een 50mtr lijn mist.

De eerste dagen van november wil het nog niet echt lukken. Wat wil je met die wind het is nog niet onder de vier geweest met uitschieters naar zeven en als die dan ook nog eens Zuid staat is er niet te vissen op het Haringvliet zelfs niet onder de beschutte “over” kant dus ook niet op de Punt. Je houd gewoon weg geen kontakt met je shad door die grote lus in je lijn.

Zondagochtend 3 november 2013 natuurlijk VisTV als er dan toch niet kan worden gevist dan maar droog aanklooien en dan heb ik stee vast een tafeltje van twee te bedienen na onze Haagse vriend. Dan komen de dames terug van de wandeling op het strand en duinen en dan gaat een ontbijtje er wel in en doen ze altijd met me mee. Gezellig hoor. Nu ga ik toch weinig vissen op zondag want ik kan de dag uitkiezen om te gaan en door de weeks is het een stuk rustiger op de stekken van het Haringvliet. Spui en OM

Zo halen we de middag wel.

En ook Buddy komt niets te kort en eet mee met Mogli, Kwispel en Pukkie ja, het is na het overlijden van Ria, Henny haar moeder een drukke beestenboel in huize Warung Freek en hebben allemaal hun aandacht nodig

Misschien valt er wel wat naast het bord.

Onder het eten is Bud niet weg te slaan bij de tafel maar owee als zodadelijk ze lui in één van de manden ligt dan is meegaan naar huis elke keer weer een sport. Het is dan wel moeilijk mee naar huis gaan als je dan zo ligt met een volle buik tussen je vriendjes. Het is wachten op Jeremy en zijn consorten op Discovery en GeoGraphic die hun viskunsten in het verre etaleren. Dan Studio Sport en de zondag kruipt verder maar de wind valt niet en met al die regen sta ik tot m’n enkels in het water in onze tuin. Als er dan toch valt dan maar heel veel des te beter zal als de wind morgen wel wilt vallen het vissen beter zijn

Na de reddings aktie red deze het wel weer.

En maandag 4 november 2013 ben ik alleen op de stek maar ik kan niets registreren en dan toch wel een hele rare slappe dweil aanbeet. Ik voel wel vis maar af en toe ook weer niet en haal heel zachtjes binnen en jawel net wat ik dacht zit er vijftig meter lijn aan de shad. Ik begin die binnen te halen en er zit nog vis aan ook. Wat ik later hoor is dit van Adrie die toen iedereen weg is gegaan zaterdag nog tot ver in het donker heeft gevist. We verklaren hem voor “niet goed wijs” en er waren er bij die het nog sterker konden verwoorden want wie gaat er op zijn 78 jarige leeftijd daar in het donker staan met al die gekken van tegenwoordig. Ze zullen je auto maar nodig hebben of erger je zal ten val komen. En dat is ook gebeurt hij kreeg aan twee hengels tegelijkertijd een aanbeet en bij eentje glipte de lijn vast achter de lijn klip waar deze niet zó voor is bedoeld en sneed hem af. In een poging zijn hengel te redden in het donker en de ander vis uit de palen te houden is hij zo de plomp in gegleden en gelukkig miste hij allen zijn landingsnet en we kregen te horen dat het water bar koud was. Zondags toen hij aankwam kreeg hij te horen dat ze een aluminium steel hadden gezien tussen de stenen van het talud bij laag water. Van huis iets te dreggen gehaald en de kosten voor een nieuw schepnet zijn em bespaart. Denk dat dit avontuur nu iedereen kent want om de tien minuten of als er weer iemand bij kwam zitten werd het ik kleuren en geuren herhaald tot verv- toe want Jan kon het niet meer aanhoren net een grammofoonplaat die blijft hangen hahaha. We zijn blij dat hij die avonturen goed heeft doorstaan want dat had erger kunnen aflopen

Wim Arkenbout wil wel voor fotograaf spelen.

Ik maak een foto als dan dé Kapper van de Hellevoetse Vesting in rust even komt buurten hoe het is en die wil wel even een plaatje maken van mijn vangst. De haak is geslikt en ik knip de lijn zo kort mogelijk af en laat hem los in de luwte van de krib waar hij langzaam bij komt van op zijn rug naar meerdere keren draaien langzaam zwemmen om uit eindelijk de diepte te kiezen bij de palen

Chris Sigaaartje pakt toch een mooie Zander

Na een uurtje allen zitten en een paar honderd worpen later ben ook reuze blij met m’n Penn Atlantis 5000 want deze vervanger voor mijn Daiwa kloon van Spro Melissa 4000FD die zijn gesneuveld in Indonesië. Daar zit voor dit jaar al weer heel wat kilometers loopwerk op. Ik ga er vandoor een hapje eten maar onderweg zie ik “Sigaartje” staan bij een van de sluizen die we in Hellevoet rijk zijn en gaat even buurten. Als hij dan ook nog een mooie vis vangt is mijn hengel zo weer uitgepakt en vissen we alles uit en zijn we toch weer diep in de middag met een knorrende maag beland

Beloont met een mooie aanbeet.

Krijg ik er toch nog een knallende dreun op en mag een mooie Esox Lucius of te wel een snoekje landen. Dan houd ik het niet meer en ga naar een borje Indische rijst tafel wat gisteren nog is overgebleven..

De snoek (Esox lucius) is een grote zoetwatervis uit de familie snoeken (Esocidae). Het is één van de bekendste roofvissen die in België en Nederland voorkomt. De snoek is daarnaast in delen van Europa, Azië en Noord-Amerika te vinden. De snoek is een zoetwatervis en heeft in vergelijking met andere zoetwatersoorten een karakteristieke, torpedo-achtige lichaamsbouw. Snoeken kunnen 15 jaar oud worden.

Reactie’s

Freek

Netty Schroot Gaat Zo’n beestje het overleven met een vishaak in de slokdarm? Zo niet, had je hem misschien beter in de pan kunnen stoppen? ?

Freek Oosterhuis Een mager visje, mannetje van nog geen 60cm. Als ik zo af en toe een visje meeneem moet hij wat voller zijn en zo tussen de 60-70 cm. De haak zal roesten of inkapselen en kan hij em uitspuwen is mij verteld. Hij zit ook al twee dagen aan deze lijn. Die redt het nu wel als hij geen snoek tegen komt en die kans is groter…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *