Laag water is nooit goed

Issac is net Opa geworden dus Beschuit met muisjes lijkt me.

Als ik 22 oktober 2013 na werktijd aan komt is het druk en als ik dan mijn warmte kleding heb aan getrokken is er geen plaats meer op “mijn” steen door wisselingen iedereen heeft zo zijn eigen plekkie op de “Punt” en daar hebben we respect voor met z’n allen. Het is een soort vertrouwen in het water dat je voor je heb je kent er dan elk richeltje. Zo kritisch kan het zijn met wel of niet vangen.

Nee vanmiddag is er nog geen tikkie ontvangen alleen door Issa maar daar blijft het dan ook bij vanmiddag en m’n maatje Leo is ziek dus ik ben snel uit gevist vandaag. Issa is Opa geworden maar maar van het gebruik beschuit en muisjes kent hij, denk eerder dat tie het niet wil kennen. We maken hem natuurlijk een beetje gek maar als je al jaren zit te vissen met elkaar dan versier je toch wat om van dat geouwehoer af te komen maar onze Isset niet hoor, die doet doet net of hij het niet begrijp. Morgen weer een dag. Maar wat een perfecte stek is dit toch zo uit je werk ff lekker uitwaaien en een beetje vissen. Laten we deze hangplek met z’n allen koesteren

Zaterdag viel de drukte reuze mee behalve de scheepvaart dan.

Nee na een paar worpen hou ik het voor gezien en na een dik half uurtje vertrek ik weer naar thuis de warme hap lonkt. Met die lage waterstand is het zelden vis vangen op het Haringvliet de stroom is er dan finaal uit

Met zo’n lage waterstand eind van de dag kom je voor de gezelligheid.

Ik ga weer vroeg weg heb een uurtje gegooid en wat bij gekletst want heb er geen geloof in vandaag. Dat is waarom ik in Hellevoetsluis woon midden in de delta gebied van Nederland alle visplekken dichtbij dus ff een uurtje je hooft leeg gooien is een makkie. Morgen weer een dag…

Water staat natuurlijk weer laag zelfde tijd.

En dan kom je op de stek net na vieren 23 oktober 2013, in de winkel is het vervelend rustig dus ik kan weer weg en hij is helemaal alleen voor jou, er is niemand. Dat is al een slecht voorteken

Getijde van vandaag.

Er is er niet veel verschil met gisteren natuurlijk maar de wind staat vol het kanaal in en dat kan het verschil zijn met gisteren ik heb er goed hoop op in ieder geval

M’n eerste worp gelijk raak meestal een slecht teken.

Ik kan m’n shadje denk ik vijftien meter ver inwerpen met een 26 gram loodkop en misschien belangrijker een goede dyneema lijn van 12/100 die jammergenoeg uit de handel genomen de witte spiderwire die gooit als een jekko de beste ronde lijn! dus en met de sterkste trekkracht per diameter in zijn klasse (dikte) en erder gezecht een ronde lijn want wat heb je aan 12mm dip op de platte kant van de lijn dan is die brederer en zeker heb je daar last van voorral met vertikalen natuurlijk. Dan kan em redelijk laten zakken met de wind 30 graden op de lijn en daarna rustig de bodem opzoeken. En verrek de eerste worp heel veel loze lijn in nemend zorgen dat het goed op spoelt met die tegen wind om geen last te hebben met de volgende worp op pruiken al is dat goed voor Mario, en na drie keer in draaien krijg ik er een niet te missen dreun op vlak aan de kant tegen mijn eigen talud. Een Dreumes weliswaar maar sta in m’m eentje in windkracht zeven dit te vieren. Heerlijk is dat met je bakkes in de wind je hoofd leeg gooien. Niet recht op staan want je waait zo van de pier

Tjonge wat staat die wind weer verkeerd.

Dan komen na een klein half uur ook Robert, Leo en Issa erbij zitten en na nog een tik op de baars variant van Bleu Fox is het gedaan met de pret en het begon zo lekker maar als zo vaak dat wanneer je de eerste worp er eentje kan strikken zie je de rest van de dag niets meer en dit is er zo eentje. Ik gebruik het hele kleuren pallet wat ik bij me heb aan shads maar kan niets meer trickeren tot een aanval

Alle shads komen uit de kast en gaan richting Middelharnis.

Morgen weer een dag, weet niet of ik kan want heb een hele leuke foto opdracht gebeurt natuurlijk als het een keertje windstil is op gehele de dag

Issa is ook vroeg thuis vandaag.

Jawel hoor donderdag de gehele dag wind stil met een lekker zonnetje net geen twintig graden maar geen vissen voor de BassBuster. Ik moet portretten schieten op lokatie en honden op de gevoelige chip zetten maar vrijdag 25 oktober 2013 om 08.00 uur als ik onder de douche vandaan komt, naar buiten kijk onder het genot van de koffie ziet het er veel belovend uit

Kom aan vlak voor hoog water.

Donker weer met af en toe een beetje regen en een tweede bakkie sla ik vandaag over en schiet in m’n laarzen. Ik zie het helemaal zitten en met de wind weer recht op je snufferd moet het wel goed zijn vanmorgen. Maar niets is minder waar en al Jan de Hovenier, we krijgen een jannen probleem op de punt er bij komt en even later schuift Chris ook aan staan we met z’n drieën voor jan de Joker te gooien. We kunnen geen enkele tik registreren en om een uurtje of elf nokken we af na alles uit de kast te hebben getrokken. Op naar de koffie het is onbegrijpelijk zelfs een stroom naadje voor de haven maar vadertje glasoog gaf niet thuis. Zelfs geen baars zat achter de prooivis aan in de haven monding terwijl alles zo gunstig leek, hoog water, een stroom naadje, aasvisjes tegen de kant, lichtelijk bruin water in ieder geval niet zo helder als de laatste dagen, harde wind op de kant, af en toe een beetje regen wat wil je nog meer. Tja ik weet het wel….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *