Onze hangplek is bezet

Druk, druk ,druk is het.

Elk jaar rond deze tijd 19 oktober 2013 is “onze” plek bezet door Duitsers, die komen dan twee wkn vakantie vieren en zitten vanaf een half uur voor donker tot een half uur na donker op één van onze stekken. Meer een ouwehoer plek maar het is toch anders als je na je werk ff lekker komt uitwaaien tussen de clan en er zitten vier Ooster buren bij.

Is helemaal niet erg maar als er vier van die gasten zitten die zijn in Duitsland gewent met dood aas te vissen en zetten op de karper manier twee hengels de man uit. Gelukkig weten ze nog niet van de derde hengel registratie. Dat je bij de vis pas een tientje bij legt en je mag met drie hengels vissen. Het vissen is in Nederland natuurlijk spot goedkoop vergeleken met het buitenland. Wat ik daar heb uitgegeven aan vergunningen kan ik m’n hele leven van in Nederland vissen. Nu is dat niet zo moeilijk voor mij want ik heb een warm hart voor de visvereniging hier in Hellevoet het Voornse Kanaal en verzorgt hun drukwerk en sponsort wat en de vereniging zorgt weer heel goed voor mij. Maar als er de man vier hengels uit staan en daar zijn ze veel te laat mee. Met dood aas moet je vissen een paar wkn eerder als het krioelt van de aasvisjes op het Haringvliet en dat is maar hoogstens drie vier weken. Het is een stek om te diagonalen met shads vanaf de kant maar vertel dat maar aan die moffen. Die blijven hengels uit zetten en wij kunnen niet meer lekker vissen. En over twee weken komt er een Duitser met z’n zoon verdomd aardige gasten doen ook al jaren die hetzelfde doet. We kennen hem dus geen probleem als we aankomen mogen tussen zijn uitstaande lijnen ingooien maar al jaren zo vissen en niet het diagonalen over nemen van die Hollanders, onbegrijpelijk voor mij. Ze komen ook altijd een week te laat was dat maar zo in ’45 maar ze vissen altijd naast het net. Vorige week was het bere goed allemaal mooi vissen die we vingen en nu  deze week allemaal dreumesen wat de klok slaat en zo nu en dan een mooie baars

Zaterdag viel de drukte reuze mee behalve de scheepvaart dan.

Maar we beginnen op vrijdag ochtend 18 oktober 2013 en de klad is er een beetje uit. We vangen we zo af en toe ons visje maar een foto is het niet waard

Tja, net netjes in de verf er zit geen krasje op ne dan dit.

Deze boot staat strak in de verf en dan zal er opnieuw de kwast over heen moeten en daar weet Roy als alles van af. Die is heel de week met de verfspuit bezig maar nu is het dreumes tijd

Heel veel dus dit formaat.

Tuurlijk kan het niet altijd prime time zijn maar de saamhorigheid op de punt is fantastisch een geintje hier en een mooi verhaal daar dat doet et em. Iedereen helpt elkaar de een is niet meer zo goed in knopen en heeft moeite zijn bril te vinden is er altijd wel iemand die daar weer handig in is en moet er een lijntje uit de knoop gehaald worden is dat ook geen issue

Als dan Leo eindelijk een serieuze tik krijgt.

Dan is er naast me een drukte van belang er is eindelijk serieuze weerstand aan de andere kant van de lijn en Leo is de gelukkige. Tis natuurlijk ook zijn “plekkie”

De vis een beetje van je af houden dan lijkt het nog wat.

Niet te missen want de shad zit dubbelgevouwen in zijn bek als bij de zeewaardige variant onze vriend de zeebaars zoals die een zeebliek naar binnen vouwt

Helemaal uit Breda gekomen met je zwager en em er dan uit vissen dat is pas klasse.

Als dan de zwager van Roy ook een mooie Zander vangt die notabene helemaal uit Breda moet komen als hij op bezoek komt bij zijn zus kan het niet meer stuk onder de mannen want voor de rest is het stil aan deze waterkant

Heerlijk zo’n dril langs de palen en dan weet je dat je aan de bak mag.

Zondagmiddag zijn we er natuurlijk allemaal weer tegen zon ondergang het is schitterend weer er voor om er te zitten maar af en toe een tikkie van een dreumis vaak nog gemist ook omdat de concentratie er niet en er meer gelult dan gevist wordt is op Issa na die de enigste een mooie pakte richting die magische zestig centimeter dezer dagen het is tobben qua vangsten.

Goed gedaan aanstaande bruidegom.

Maar toch op de zondagse valreep laat al in het donker pakt Leo nog een mooie baars. Mooi we kunnen de dag toch nog goed afsluiten

Getijde van zondag
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *