Engelse wentelteefjes

Voor het eerst dat ik dat eet.

Wakker worden dinsdag 27 juni 2013 met de real Engelse wentel teefjes en heerlijke Hollandse koffie. Wat wil je nog meer. Julie gaat weer naar “kantoor” boven en wij gaan het Spui op vandaag met dat mooie weer. Klussen kan altijd nog het. Het Indonesische Plan plan gedachte doet ook intrede in Engelse economie. Ik wil er in op de helling in Middelharnis in vanwege de wind overwegend  vandaag uit het zuiden.

We gaan vissen op het Spui eens zien of we wat kunnen vangen maar het weer is fantastisch eindelijk en we genieten er van. In de haven wordt er vet gewerkt maar wij gaan vissen

In de haven is er altijd bedrijvigheid.

We proberen het eerst rond de pieren bij Middelharnis maar de Hummingbird bespeurt weinig affiniteiten onder water maar ik kan alles een beetje klaar maken qua hengels en  aas. En na een half uurtje hebben we het wel gezien we gaan richting Spui dus steken het Haringvliet dwars over

Natuurlijk heeft Guus de eerste aanbeet.

We ankeren op onze stek en na uitgelegd te hebben hoe de structuur van de boden loopt wat natuurlijk het belangrijkste is om vis te vangen is het raak bij John

En hem hoef ik niet te leren en vis te enteren.

Heerlijk is dat met een 5 tot 25 grams hengeltje een baars drillen richting de vijftig centimeter op en groot water. Doe dat nu niet vanaf de kant. Je krijgt er je plug niet ver gevoeg weg van 5 gram die we nu mee laten lopen met de stroming ver over de hot spot heen. Wel drijvende gebruiken maar dat is van zijn zelf

Mooi is dat toch.

En wat blij zijn we er mee en die ogen spreken boekdelen. De dag is al geslaagd zeker met dit weer het is de mooiste dag sinds weken wat een pleuris weer is het de laatste tijd om te vissen dan want het zijn weinig dagen geweest met windkracht drie of minder

Ik mag ook even proeven.

Dan ben ik ook aan de beurt en mag een mooie Percia fluviatilis landen. Heerlijk zo’n spinstokje er is immers geen obstakel dus het is heerlijk drillen op dat lichte materiaal.

Die fotograaf hoef ik niets meer te leren, maakt plaatjes met gevaar voor eigen leven.

Perca fluviatilis

De baars heeft een vrij hoog lichaam, twee rugvinnen en een kenmerkend patroon van meestal zes donkere dwarsbanden. De staart en de onderste vinnen hebben een oranje zweem. Hij kan tot 60 centimeter lang en 4,5 kilogram zwaar worden. Hij kan 16 jaar oud worden.

Leefwijze

De baars is ondanks zijn stekels een gewilde prooi van de snoek. Baarzen staan evenals snoeken bekend om hun kanibalisme. In de zomer komen vaak erg grote scholen met jonge baars voor die voor hun wat oudere soortgenoten een gewilde prooi vormen. Ook dan jaagt de baars vaak groepsgewijs op de opgejaagde visjes.

Info: Internet

Vis van je af houden dan lijkt hij groter maar dat is op het Haringvliet niet nodig.

Het blijven mooie vissen die baarzen en knokken kunnen ze ook zeker als het stroomt op het Spui allemaal richting 50 centimeter en als je geluk heb er dik over heen

Vindt m’n maatje wel wat ff blazen naar de volgende stek.

We gaan terug van het Spui naar het Haringvliet want vadertje glasoog laat het ook daar afweten. Baarzen genoeg vandaag en eigenlijk altijd op het Spui en Haringvliet allemaal mooie maar de zander onze snoekbaars heeft geen zin vandaag. Het is en blijft een onvoorspelbare sujet onze stekelige zoetwater vriend

Op mijn stekkie is het druk.

Maar op het Haringvliet is het ook niet alles en om te trollen daar hebben we geen zin in. Dat ben ik een beetje beu na weken Indonesië op de tonijnen

Of we wl ff willen opdonderen.

We vertrekken naar de beste stek op het Haringvliet

Maar daar vangen we ook niets.

Maar daar pakken we bot op het zoete. We moesten er vroeger uit omdat Armand de nieuwe Oki printer komt brengen dus we dachten mmmm een lekker patatje oorlog als afsluiting en tot overmaat van ramp krijgen we net we hebben getrailerd en alles opgeruimd aan board een telefoontje dat de familie Claussen morgen komt. Zijn we eens bijtijds thuis dat gebeurt ook niet elke vis dag meestal is dat ver in het donker. Julie heeft haar werk af kunnen maken, mijn klusjes qua water afvoer zijn gedaan, we hebben het Haringvliet onveilig gemaakt zelfs wat gevangen en we zijn een beetje verbrand in ons gezicht, wat wil  een mens nog meer vandaag de dag…..

En woensdag 26 juli 2013 is Armand en Norma op de koffie met de Oki. Die zijn gisteren aangekomen op hun vakantie adres in Scharendijke om met hun kids en vrienden Zeeland Pop dit weekend op het strand mee te maken want dat is vorige keren prima bevallen. We gaan dan maar eerst wat eten om krachten op te doen.

Lekker bijkletsen want we kennen elkaar al lang voordat we beginnen de printer in het netwerk te zetten. We wonen net te ver van elkaar om zomaar eventjes te buurten. Want dat is toch anders als je zomaar langs komt waaien. Als je moet bellen of dat iemand thuis is en of het dan uitkomt is niet Indonesisch zal ik maar zachtjes uitdrukken

We pakken hem bij de auto uit.

De printer, totale doos weegt honderd twintig kilogram dus pakken we hem in bij de auto. Hij is met een heftruck ingeladen hoor ik Armand zeggen. pffft waar zijn al mijn aanloop vrienden. Die zijn vissen natuurlijk

De fik in de oude.

En dan zijn we de oude printer helemaal zat met z’n kapotte moederboard na 200.000 printjes dat is niet veel natuurlijk maar we doen dan ook alleen maar dik papier als trouw en geboortekaartjes erop printen

Dat is beter.

En als Armand en Norma willen gaan eten op de dam stel ik natuurlijk Warung Freek voor. Zo’n file-etje vis met verse patat van nieuwe bintjes is onovertreffelijk en de knoop is zo doorgehakt en als  Henny de winkel even later dicht doet zitten wij na een half uurtje heerlijk te smikkelen van die gouden rakkers, een heeel klein beetje groente en heerlijke filé tjes vis…

Reactie’s

Hoi Freek,

ZO vissen ze hier op Xander of te wel snoekbaars.

Ik ga deze vakantie de plaatsen zoeken.

John

http://www.youtube.com/watch?v=eLlqXMFYhHsOn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *