Vissen in je korte broek 6

Af en aan lopen ze langs de oevers.

En terwijl ik weer lekker van bovenaf staat te vissen lopen de locale vissers 22 mei 2013 af en aan met de netten. Ze spieden de zee af waar de meeste visjes in schooltjes de kanten af struinen om dan vervolgens hun net erom heen te plaatsen om zo eind van de dag thuis te komen in het dorp met paar kilo vinger grote visjes.

Men loopt een net uit van een meter diep aan drijvertjes en verzwaring aan de onderkant van alles wat ze vinden in een cirkel. vanaf de kant wordt herrie gemaakt zodat de visjes vluchten uit hun schuilplaatsen tussen de stenen en het net wordt gesloten. Nog wat stenen, herrie maken en de rest vlucht ook het net in

Zo blijft er niet veel over om uit te groeien tot volwassen vis.

Alles is niet groter dan tien cm en het meeste haalt de helft nog niet. Het rif is al weg door gebruik van dynamiet daar vang je alleen nog hand grote vissen. Als je groter wilt vangen moet je echt wachten tot dat het gaat stromen tussen de bergen en riffen maar dan weet je ook niet wat je ziet. Deze berichten hoor ik ook jammergenoeg van Rene Flohil rondom La Palma. Stroomt het niet dan is er geen speltaas dus ook geen grotere jagers en heb je niet het goede aas bij je dan vang je niets al bruist en schuimt het water om je heen van de springende vretende vissen over een oppervlak van wel twee voetbalvelden. Speltaas gezien of dat het regent zo ver je kan zien, waarop de haringen en makreeltjes jagen. Die maken de tonijnen gek en daarop duiken de walvissen of scholen dolfijnen. Maar dat zal allemaal later in de week gebeuren maar ben er nog helemaal vol van

Sandwich tonijnsalade als lunch met wat fruit.

Ik wordt geroepen en laat de visser alleen die zijn net leeg plukt. Er wacht weer een heerlijke lunch, broodjes tonijnsalade. Tja daar moet ik dan maar even tijd voor vrij maken onder het vissen

De rest van de middag is het te warm om vanuit de tuin te vissen. Je verbrand daar achter levend dus een filmpje opzetten en lekker banken. Wat onderhoud aan mijn hengelmateriaal

Weer een fantastische avond.

Weer een heerlijke dag. Morgenochtend wordt ik weer opgehaald. Eet eerst altijd een kleinigheid van gisteravond uit de ijskast. Om dan na het vissen te ontbijten met de dames. Of ik dan Na de middag weer met het bootje gaat of vanaf de kant gaat vissen is elke dag weer een dilemma. Wat ga je doen in deze heerlijke klimaat

En we trollen weer langs het rif het moet toch een keertje meezitten.

De volgende dag 23 mei 2013 weer met de boot proberen en we trollen wat af maar geen succes tot dan toe

Ver uit de kant zitten we niet recht t.o.v. ons hutje.
Er is genoeg te zien.

Terwijl er aasvis genoeg te zien is op de fishfinder. We zitten goed dus er zal er toch wel een keer eentje toehappen van een redelijk formaat

Deze visjes maken zo’n herrie op de Humminbird.

We zien weer over een groot oppervalk boven het rif vis aan de oppervlak en op de Fishfinder tot meters diep onder water scholen kleine vis maar die kunnen we niet vangen ook de andere boten liggen er midden in te bodemvissen met hier en daar een visje maar niet wat je verwacht met wat je ziet op de Hummingbird

Van alles ruim voorzien maar toch niet de goede.

En ook met de vlieghengel en allerlei vliegen van FFF van Floris Fly Fishtechnieken wil het niet lukken. ik ga het over een andere boeg gooien. Want na uren trollen en in de scholen oppervlakte vissen zitten peuren hang ik een makreel onder de boot boven het rif

Even wat anders proberen.

Misschien dat ik daar wat groters mee vang want er is leven genoeg onder water op de Humminbird te zien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan slaat de hengel een keertje goed door en gaat de slip rammelen en voordat ik van hengel gewewisseld heb die uit de hand naar degene in de zelfgemaakte hengelsteun is er al een paar meter lijn genomen

Eindelijk een groter exemplaar van het rif geplukt.

Gelukkig met terugvaren kunnen we alles los krijgen uit het rif en komt er een redelijk formaat vis boven water. We zijn “de men” op het rif en krijgen aplause van de rondom ons liggende bootjes. Eindelijk, eindelijk een redelijke formaat gevangen

Deze Mancrove Jack’s naam gevonden op het internet maakt alles weer goed voor vandaag.

We houden het voor gezien en gaan morgen nog vroeger (05.30) op pad dat wordt nog in het donker de weg zoeken

Jos vindt het prachtig als we thuis komen.
Dan moeten we de middag ook door zien te komen.
Dan is het al weer richting donker.
De grootste worden geshowd aan de keuken.
Lekker bubbelen voor de deur.
Douchen, omkleden en aanvallen.
Wil je ook niet door gestoken worden.
Dat is goed te doen allemaal.
Nee daar is niet veel vegetarisch bij.

Morgen 24 mei 2013 gaan we de bergen op de motor. Jos zal ons overal heen brengen om zo wat van het eiland te zien. De dames durven niet in de chaos op de weg links te rijden en ik moet bekennen dat het in eerste instantie ook best wel uitkijken voor mij was. Dat links rijden is nog wel te doen je gaat met de flow de stroom mee maar betrapt me er steeds op als ik weer op die tweewieler stap ik geneigd ben om rechts te gaan beginnen te rijden. Het is toch tegen je gevoel in en je moet echt omschakelen. Zeker als je de bergen in rijd en er gen andere voertuigen op de weg zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *