Vissen in je korte broek 1

Wat zeker mee moet wordt eerst bij elkaar gesprokkeld.

Wat neem je dan mee. Gelukkig heb ik wat ervaring met de vorige vis trips naar het verre Oosten en Netty komt twee wkn later ook invliegen  dus zorgen maak ik me niet er over. Wel in eerste instantie de kg’men maar gelukkig is dat verhoogt dit jaar naar 30kg + handbagage 7kg. Dat moet gaan lukken.

We gaan naar Noord Bali deze keer 3 mei 2013 in Bukti zo’n uurtje op de brommer van Singaraja vandaan de vroegere hoofdstad van Bali toen “we” nog alle grondstoffen en specerijen weg roofde daar. En bij het huisje zit een bootje vrij te gebruiken. Dat is natuurlijk goud voor deze vier weken. Ben hier nog nooit geweest maar samen met de locals kom ik er wel uit en als ik gedurende de vakantie het nieuws ziet via BVN (belgie, vlaanderen, nederland) met onder de tien graden en harde wind met veel nattigheid boffen we toch maar weer met net geen 35 graden in de schaduw. Natuurlijk is het weer hier ook van slag want de regentijd had voorbij moeten zijn en we krijgen toch een paar dagen een buitje overdag te verduren en wie hier in Indonesia is geweest weet wat een regenbuitje is. Je staat binnen no-time tot je knieën in het water maar wel dat de temperatuur zakt naar net geen dertig graden. Valt allemaal dus wel te overzien hier en natuurlijk nemen we het al snel over; Plan plan allemaal

M’n hengels zijn bij Erik in goede handen, deze niet vergeten zeker.
M’n vismaatje Erik brengt ons naar Schiphol.

De reis valt natuurlijk altijd tegen, je bent toch 30 uur in touw maar aan alles kot een eind. Je stelt je er een beetje op in en na een uurtje vliegen gaat het best snel, de tijd dan welteverstaan. Een maaltijd om de vier uur, een filmpie kijken, eens zien wie er om je hen zit te gapen, je besteld eens een alcoholisch drankje met wat pinda’s om nog meer dorst te krijgen, een dutje en de tijd is zo voorbij, maar dat is allemaal toch afzien

Het vliegveld op Bali is flink veranderd en ze verbouwen nog steeds.

Onze aankomst is perfect geregeld, ze noemen het een VIP behandeling en dat is het ook okay het kost wat 13 euro hahaha maar je hebt er ook wat aan. Je komt het vliegtuig uit gelijk na vijf meter en daar staat al iemand met onze naam op een bordje die vraagt om je paspoort. Tis dat die bij de douane hoort want het is natuurlijk raar en dan gaat het snel. Hij brengt je linea recta bijna rennend langs de lange rij wachtende voor de loketten van de douane en immigratiedienst naar de bagage afdeling waar je koffers als eerste klaar staan en terwijl je die op een karretje zet komt hij al weer terug met je paspoort gestempeld en al en je visa is ook al betaald. Jaja in Indonesia betaal bij het land binnen komt 25 dollar en als je vertrekt en dat is al zolang ik er komt. Bij de uitgang hoeft je koffer niet door de x-ray onze Vipper steekt zijn hand op en je staat buiten. Nog na te hijgen van het rennen en daar is Jos al die alles vanaf nu zal regelen. Goud natuurlijk en terwijl wij een biertje zitten te drinken aan het einde van het nieuwe complex daar waar de parkeerplaatsen zijn natuurlijk geen Schiphol maar al heel wat anders dan voorgaande jaren zie ik na een half uur de eerste van ons vliegtuig voorbij komen met hun gidsen. Dat doe ik dus volgende keer weer zo

Van het vliegveld naar Bukti zou drie uur zijn maar door alle drukte van bussen en dan vooral van kapotte duurt de rit vijf uur en ik denk dat ik maar een uurtje heb meegemaakt dus eerste wat ik doe is met kleren en al het zwembad in. Zo ben gelijk ingeburgerd bij het personeel. Zo die weten wat er in huis is gekomen

Voel me gelijk thuis.
Thuisfrontberichten we zijn goed aangekomen.
Tv aan en aan je visspullen rommelen.
Heerlijke massage in tropische temperaturen.

Volgende dag de visspulletjes geïnstalleerd en wat onderlijnen geknoopt die ik denk nodig te hebben. De boot geïnspecteerd en een massage heb ik denk ik ook nodig dus de eerste dag is rustig verlopen

Eind van de dag toch even geprobeerd.
Hengel afspoelen in het zwembad
Inspectie bootje
Heerlijk zijn de temperaturen.

Henny heeft al vis zien springen maar weet niet natuurlijk of dat ze aan het jagen waren dus ik probeer het toch even.

Achter uitgang direct naar het bootje
Het is een fantastische stek

Maar het wordt dus niets, geen vis bedoel ik dan want het is heerlijk hier door het water te waden pis lauw is het en de omgeving te observeren. Vogels als mussen, zwaluwen, kolibrie’s, libellen sprinkhanen van twintig centimeter die voorbij suisses als helikopters

De keuken brigade is goed bezig.
We eten wat en morgen weer een dag.

We gaan eten en morgen kijken we wel verder. Wat een lekkere temperatuur maar om zes uur is het echt al donker en al die boeken zijn al uitgelezen. Tja wat moet je dan zo vroeg doen in het donker….

Reactie’s

Hoi Freek,

Een leuk begin van je verslag van Bali.

Je hebt wel wat na het afzien van 30 uur reizen,

Want het ziet er prachtig uit.

En wij die tijd maar afzien in het “winterse” Nederland.

We wachten met spanning op de rest van jou reisverslag.

Groetjes Gerard en Loes

Hoi Freek,

welkom terug!

Al weer een beetje opgedroogd?

Waldi

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *