Bedankt voor de les

Ik breng geluk naar de Punt.

Dat is weer ff geleden dik twee weken dat ik naar de Punt ben geweest even je hooft leeg gooien. Als ik aankomt op 29 november 2012  begint het te gieten dus blijf even in de auto zitten totdat de bui over waait net als Isset die net voor mij de motor uit heeft gezet aan de net beslaande ramen te zien.

Branco is net weg naar de vuurtoren en ik zie hem staan. Zwaaien helpt niet daar is hij waarschijnlijk te intensief aan het vissen voor. Op de punt zijn we met z’n vieren Isset dus Jan en Robert die in vissen geen zin meer heeft maar wel bijna elk uurtje op deze stek te vinden is om er naar te kijken. Voor mij onbegrijpelijk maar dat praatje hebben we al vele malen gehad ook met Chris. Gek met vissen en kijken naar een ander bij mij zou het kriebelen maar ze hebben er net zo veel lol in als degene die een vis vangt

Jan de spruitenkoning vang eindelijk weer vis op de stek een mooie snoekbaars.

Als ik dus aankomt mag ik de felicitaties in ontvangst nemen van iedereen met het behalen van mijn VB-A. Zo zie je dat iedereen meeleeft en dat doet goed natuurlijk. Robert heeft VB-1 en weet wat aanvullend inhoud en weet dat valt niet mee om al die berekeningen in je hooft te stampen. Daar moet je echt even wat aan doen en voor gaan zitten. En terwijl we staan te lullen dat het de laatste weken zo slecht is op deze stek zie ik Jan aanslaan en op een grote afstand een tikt hij raak. Dat is dan eindelijk raak na twee weken hoor ik hem zeggen en Jan is echt verslaaft geworden aan het spelletje. Die is er elke dag een paar uurtjes vaak ‘s morgens en ‘s midags als het weer en moeder de vrouw natuurlijk het er mee eens is dan is hij hier te vinden om vadertje glasoog te trickeren

En ook nog een mooie baars.

Ik sluit achter in de rij aan en begin ook met mijn diagonaal sessie maar mis waarschijnlijk toch mijn precisie door niet aanwezig te zijn geweest de laatste twee weken door mijn examenleer want Isset pakt ook een mooi baars weliswaar kleiner dan Jan maar die ridders van het zoete zijn overwegend allemaal mooi jongens op het Haringvliet en zelden onder de veertig centimeter. Als dan Jan ook een dikke baars vangt zijn tweede aanbeet vandaag sinds twee weken en zegt ik hou hem ver voorruit zodat hij groter lijkt zie maar naar zijn vingers dan zeg ik hem dat dat niet nodig is. Het is gewoon een hele mooie vis dik en rond bijna volgroeid voor Haringvlietse begrippen. Nee ik heb mijn lesje weer geleerd vandaag want het is veel doen, gewoon uren maken om aan de top te blijven dus morgen gaat de BassBuster er weer op uit. Koud maar windstil en geen regen geven ze op dus wat wil je nog meer. Aanbeten denk ik..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *