Eindelijk weer snoekbaars

Fiets uit het stof gehaald

Heb me augustus vorig jaar een stalen ros aangeschaft omdat het met de conditie en daarbij behorende omvang van mijn postuur dramatisch verslechterende. Deed alles met de auto of motorfiets ook de korte ritjes in het dorp met altijd wel een smoes. Fototas bij me, bezweet aankomen je kent dat wel. Maar zou nu alles wat zich afspeelde in H’voet met de fiets doen.

En zondag 17 juni 2012 voelde ik dan eindelijk die aandrang en de fiets uit het stof gehaald met 29 km op de teller. Dat is dan een keertje naar Mario en Mirabel van de Catfisch en de rest heeft Theo er op getrapt want die was er bij toen ik em kocht en is er mee naar huis gefietst. Het is lekker korte mauwen weer winkrachtje vijf met een blauwe lucht vol witte wolken maar toch maar een jasje mee want af en toe een regenbuitje. Ik moet even luchten en heb wel zin om te klessebessen met de Punt Buckaroo’s en we weten allemaal dat het met harde wind en flinke stroming daar kan spoken (goed kan zijn) maar aangekomen is er op een Poolse hengelaar niemand te zien. Dat is verontrustend. Ik weet dat vanavond Nederland zijn laatste kans gaat verspelen tegen Portugal maar het is 17.00 uur en zo fanatiek zijn ze nu ook niet op de Punt om de voorbeschouwingen vier uur van tevoren van de wedstrijd bij te wonen. Ik ga zitten en al snel komt er aanloop en kunnen we toch nog over het voetbal praten en natuurlijk over het vele controleren van de afgelopen tijd. Af en toe lijken het wel razzia’s en komen ze met de auto op het gras gereden om de boel af te zetten en rennen ze bijna naar je toe. Alsof je je dure spullen achter zou laten en weg zou rennen. Waar de meeste mee zitten te vissen aan materiaal moet je een maand voor werken. En je auto op het gras parkeren daar heb ik vorig jaar een paar uurtjes voor moeten zitten omdat ook mijn auto op het gras had staan tijdens mijn werk een portret sessie op lokatie van een familie en ik mijn rijbewijs niet bij me had maar wel mijn pers kaart (NVJ en BFN). Maar dat was niet goed genoeg om te legitimeren volgens Ome agent en toen ik fijntjes uitlegde dat een rijbewijs officieel dan ook geen geldig legitimatie was omdat daar je geboorteplaats niet op staat en een Perskaart dus vollediger is was het bal. Moest ik mee maar de man was veel ouder en nog dikker dan ik en kreeg me niet in de auto samen met zijn vrouwelijke collega die nog veel meer donuts had gegeten naar mijn idee als haar mannelijke collega en omdat ik niet wilde, ik kon moeilijk die familie daar laten staan werd er een busje opgeroepen. Wil je het nog gekker ik kan er nog wit heet om worden. Dat heb ik de officier van justitie dan ook gezegd nadat mijn klanten de auto thuis brachten, Henny de winkel dicht moest doen en met mijn rijbewijs naar het politie gebouw laten zien als een klein kind. Als je dit smeuïge verhaal kompleet wilt horen dan vraag je er maar eens om. Grrrrr, die blauwe petten afgekeurde dienskloppers zijn het

Net als 3 juni één aanslag maar deze is wat groter

Maar goed als dan mijn gesprekspartner afnokt want die wil de eerste helft niet missen en dan moet hij naar zijn mandje omdat hij als slager werkt in Zwijndrecht na een stief uurtje wordt eigenlijk direct zijn plaats ingenomen door Roy en krijg ik mijn eerste aanbeet en deze voelt gelijk beter aan als die van een twee wkn geleden. Dat was echt een dreumis net iets groter dan mijn shadje zie onderstaande foto maar deze mag samen op de foto en na een half uurtje nokken we af. We gaan ons voor bereiden op de wedstrijd

Dat was een dreumis

Die van vorige week kan je zien dat het echte rovers zijn. Mijn shadje is niet veel groter maar agressief aangevallen. De dreg zit aan de buitenkant onder zijn bek. Laat die zijn grootmoeder maar gaan halen voor revanche

Dat is niet zo’n mooi gezicht

En als ik dan nog even langs Waldi rijdt voor een borrel wilde ik dit plaatje niet onthouden. Kan natuurlijk ouderdom zijn want ouder dan 20 jaar worden ze niet maar het blijft een rot gezicht zo’n dode meterbak langs de kant van het water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *