Nationale SchoonMaakdag 2012

Petje af want geef je zaterdag maar weer aan de gemeenschap i.p.v. lekker je hobby uit te voeren.

Zaterdag 17 maart 2012 hebben de jongens van hengelsport vereniging Het Voornse Kanaal de vangst van hun leven. Eindelijk na jaren is de betonmolen uit de Vesting gracht al zal de stek zijn naam niet verliezen dus zal die naam voortleven onder de leden die er vissen.

Natuurlijk kan je je petje af nemen voor die leden die steeds weer de vestinggrachten schoonvegen op de Nationale schoonmaakdag voor de gemeenschap. Een volle 20 voet container gesponsord door de gemeente Hellevoetsluis staat er weer met o.a. een 20 tal fietsen, zelfs een boiler, en kratten, bier- en limonade flessen een maandloon aan statiegeld.

Met vereende krachten.

Maar natuurlijk van de gekke wat er elk jaar weer uitgehaald wordt en niet alleen bij de Kerkstraat. Wat daar aan fietsten dus elk week-end wordt gedropt.

Deze ploeg komt in de krant bij de nationale schoonmaakdag in Hellevoetsluis.

Weer klasse gedaan mannen. Ik fiets na m’n fotowerk nog even langs Waldi die morgen voor zijn werk naar Rusland moet en na een sinas is de vraag zullen we er nog even in gaan. Want gisteren was het natuurlijk werelds. Er was even bedenktijd nodig het is immers al 16.00 uur maar al snel is de Linder door de kerk. Snel een warmtepak opgezocht en de Linder opgehaald.

Met een lekker sigaartje van Henny moet dat lukken.
Steeds weer verrassend het loop op rolletjes.

We gaan weer bij het trappetje te water maar het waait wel wat harder dan gisteren. Maar alles loopt perfect we hebben nog minder pullen bij ons want wat heb je voor een 2 uurtjes nodig een hengel, wat shadjes, accu en een elektromotor en natuurlijk de roeispanen als back up.

Waldi is gelijk in zijn element weliswaar is de eerste een dreumes.

We zitten heerlijk en de wind is gevallen (2) als we op de stek komen en ik draai de boot in de wind met zijn kont en voor in de boot hoor ik al een vreugde kreet. Hangen..  en weg is de stress want een drukke baan heeft tie natuurlijk sinds zijn promotie. Morgen weer naar Rusland ter voorbereidden van het plat leggen van een plant voor BP Internationaal. Jaja Nederland is te klein geworden voor de BassMeister en sinds vorige maand en zit hij dus over heel de wereld om leiding te geven wanneer een plant plat gaat voor onderhoud en reparatie. Alleen al de handelingen hier in Nederland om te vertrekken aan papieren, visa etc. is een dikke dagtaak dus dat is nu ff heerlijk je hoofd leeg maken. Denk dat ik een bureautje gaat oprichten met lekker je hoofd leegmaken “ga vissen”.

Dit is een mooie.

Het is eerst een dreumis maar daarna denk ik ze weer te hebben gevonden en hebben we allebei tegelijkertijd de hengel krom heerlijk die runs, die gillende slips en die smile op die bekkies. Daar gaan we voor.

Even poseren met Russische muts.

We vissen denk ik een kleine twee uurtjes en het is gewoon goed. Wat losse en dreumesen niet zo goed als gisteren maar toen kon het niet op. Maar als je een vijftien tal aanbeten heb gehad en er de helft van kan verzilveren doe het nog niet zo slecht. Er zijn vaak mindere dagen zou ik zo zeggen maar we zijn verwent de laatste tijd. Want als je in zo’n bijt uurtje terecht kom kan het niet op.

Waldi is weer helemaal oppie toppie.

Het wordt koud en het gaat regenen, de wind wakkert af en toe aan als er een regenfront voorbij komt dus we gaan er uit. Het was weer fantastisch en wat ben ik blij hier zo dicht bij te wonen. Snel even de Linder er in en je kan vissen voor een paar uurtjes. Dat zal deze week wel vaker voor komen.

Reactie’s

Hoi Freek,

Het is weer leuk geweest zo te zien he?

Voor jou is elke dag een feestje.

Groetjes, Loes en ook van Gerard

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *