Nieuwe schipper voor de Linder

De trotse nieuwe eigenaar.

De AnkerMeister gaat de Linder confiskeren en daar ben ik reuze blij mee. Kan ik nog steeds het Oostvoornse Meer op met de roeispanen in het gesloten seizoen voor de snoekbaars en vissen op hengelsportdag op het Kanaal door Voorne met de jeugd op Hengelsportdag.

Ik heb wat met die Linder. Heerlijk was het vissen ermee maar de ruimte nu Erik hem mee neemt doet ook wat, snif. Sinds de Buster staat hij al twee seizoenen stil en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Maar gelukkig ik kan hem halen wanneer ik wil en dat doet goed. Hij is in goede handen daar in Rockanje. Maar eerst even uit proberen natuurlijk dus haken we hem aan en gaan op weg naar Middelharnis vandaag 12 maart 2012 waar ik denk ook misschien nog een visje te kunnen scoren. Tja het is natuurlijk het ene met het andere combineren.

Erik wil nog steeds niet op de foto zonder vis.

Met Erik afgesproken na de middag om te proef varen want moest eerst de schuur opruimen maar voor de maandag is dat natuurlijk een rustig beginnetje.

Deze keer een wel heel gezonde hap in Warung Freek

Tis steeds een puzzel als je de ijskast opruimt. Wat gebakken aardapeltjes met kip filé van gister en tuinboontjes uit de vriezer en een vergeten kom kommer. We rotzooien maar wat aan en snel kanen want de AkerMeister is niet te houden. Die wil te water en van alles uit proberen.

Na alles uitgeprobeerd gaan we vissen.

Op de helling komt er net een bootje uit en voor de rest staat de parkeerplaats leeg. Dat is geen goed begin om vissen te vangen. Maar we zijn in de eerste plaat om de Linder uit te proberen maar natuurlijk kriebelt het gelijk. De benzinemotor loopt na 3 keer trekken aan het koord en dat na twee jaar stilstaan. Eigenlijk ben je niet goed want met een specie kuip en wat water kan je dat thuis uit proberen maar op het water is veel leuker natuurlijk. Maar hij hapert af en toe er komt koelwater uit de motor dus dat zit wel goed. Erik neemt de motor mee vanavond voor een onderhoudt beurtje en dat kan nooit kwaad natuurlijk. We gaan op de elektromotor naar buiten en Erik meet op zijn TomTom dat we 3-4 km per uur varen.

En warempel zonder goede dieptemeter vallen we ook nog in een schooltje jagende vis.

Natuurlijk weten we blindelings op deze stekken hoe diep het is en we dobberen wat rond en na alles te hebben gezien hoe het werkt willen we ook wel en aanbeet verzilveren. We vissen het talud af vanaf twaalf meter naar ondieper maar we krijgen geen enkele aanbeet en na een uurtje gaan we dieper vissen. De AnkerMeister weet nu wel hoe dat moet. Backtrolling tegen de wind in naar het ondiepe. En dan plotseling hebben we ze gevonden en vangen de ene na de andere mooie 60+.

Je denkt een meter+ te vangen.

Wanner ik eigenlijk mijn sjetje laat zakken na onthaken van een vis en nog bezig bent met mijn handen schoon te maken voelt mijn sjat zwaar aan en ik sla natuurlijk instinctief matig aan maar heb een vis vals gehaakt. Potverdorie we dachten beide dat ik mijn PR zou verbeteren maar dan zien we een vals gehaakte  vis boven komen. Daar kan je natuurlijk niets aan doen  en natuurlijk redt die het wel maar de spanning om je PR te overtreffen blijft natuurlijk.

Maakte best wat golven maar foto gemaakt voor mijn zwager, die kent hem wel de Bru 8.

Eigenlijk is het hartstikke goed we, gaan een bootje uitproberen en vallen in een schooltje jagende zanders van een redelijk formaat. Heerlijk met die Berkeley shadjes dus weer een goede keuze.

Ook een mooie vis.

We vissen nog geen twee uurtjes incl. de Linder uit proberen dus we hebben niets te klagen. Het gekke is dat we op de politie boot die twee keer voorbij kwam vanuit het Spui richting Haringvlietdam dan en terug langs Middelharnis naar Willemstad geen beweging hebben gezien op het water. We gaan morgen maar weer want het wordt dan nog beter, warmer en nog minder wind. Nog maar even genieten want het snoekbaars vissen is eind deze maand afgelopen. Dan begint het gesloten seizoen en is het duimen draaien twee maanden lang.

De nieuwe kapitein van de Linder.

We hebben fantastische uren en gaan morgen maar weer even het water in. Het is heerlijk vertoeven.

Voor de één het begin en de ander een afsluiting van verschrikkelijk mooie visdagen.

En de AnkerMeister is in zijn nopjes die is een visbootje rijker en heeft grootse plannen en zo hoort dat. Daar ben ik graag getuige van. Samen op het Oostvornse Meer, Haringvliet of Buiten zoals vandaag met windkracht nihil op de zandplaten de zeebaars achter de vodden zitten op een halve meter water met als bonus misschien een zeeforel. Heerlijk dat gaan we allemaal meemaken dit jaar..

Reactie’s

Hoi Freek,

da’s dus ’n zorg minder. Maar Wsl wel een gemakkelijk te vervoeren boot en mogelijkheden minder? Is de buster al vaarklaar dan?  denk je dat ’t veilig genoeg is om alleen bij Middelharnis te gaan snoekbaarzen vanuit m’n kano? Je hoeft daar niet ver te peddelen toch? Groet, Branko.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *