De drang is er altijd wel

De Linder ligt er al snel in.

4 oktober 2010 dierendag en de geboortedag van mijn oma Dora. Wat een lief mens was dat maar het kriebelt weer. De wind is gevallen wat vroeger vandaag dus heb ik de hele avond en einde middag om uit te waaien en lekker te gaan vissen. De Linder ligt er al snel in dat gaat ook prima alleen.

Dat is wel fijn als het weer even omslaat dan kan je er uit maar veel belangrijker als je in het delta gebied woont kan je er snel ff in en een paar uurtjes lekker uitwaaien.

Die is al snel de klos.

Op de plug is het al al snel raak op de ondiepten en dan vissen naar de rand toe.

Meeuwen foerageren.

Daar is het heel ondiep. Een mooie rand die snel oploopt vijftig meter uit de kant. Op de drie meter naar meter staan wierbedden en op de zandplaat daarachter warmt het water snel op. De aasvis uit de wierbedden vinden dat wel lekker iets warmer water met dito watervlooien. Die meeuwen jagen dan de school visjes de kant op en het is een vreetfestijn.

Mooie baars weer.

Voor de wierbedden doen de baarzen zich te goed aan het overvloedige scholen aasvisjes die zich er in proberen te verstoppen.

Langs de bodem met de shad half water met de plug.

Heerlijk om zo een paar uurtjes van de natuur te genieten.

De tijd vliegt op het water.

Weet het niet maar aan de waterkant is het net of je horloge in de dubbele stand staat. Of dat die heerlijke tijd dubbel geld.

Trollend weer terug naar de helling.

Wat een heerlijke middag, De wind was gevallen en ben blij dat ik de Linder nog eventjes heb nat gemaakt.

Net voor donker traileren.

Was weer heerlijk vertoeven op het water. Ben blij weer een paar uurtjes ben geweest en te genieten van de natuur om je heen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *