Weet zeker dat ik vandaag weer gaat

Mooie gestreepte rakker vanaf de overkant.

En van slapen kwam niet veel vrijdag 4 oktober 2009. Het waaide nog steeds maar geen 6-7 meer zoals gister. Dus na de koffie naar het water. Een lekker zonnetje met van die grote witte koppen op het water. Maar nog steeds Zuid-West in de rug dus heerlijk gooien. Nu was ik natuurlijk voorbereid en had BleuFox zat bij me. Kon makkelijk met 15 gram af dus relax vissen. Maar na relatief snel een dreumes te pakken was het stil aan de overkant.

Zat daar al een uurtje te gooien binnenkant en buitenkant maar niets meer op een enkele baars na. Denk nog dat word een vroegertje en ga naar het plekkie van Leo. Je denkt de laatste worp doe en dan ga ik naar huis en dan ram… een beuk en een mooie baars.

Aan mijn oudste en grootste afgekloven shad met 30gr kop.

En dan wordt het feest. Ik land de ene mooie baars na de andere tegen m’n eigen talud aan. Eigenlijk hoef ik niet eens zover te gooien, voordat de sjet de bodem bereikt issie de klos. Natuurlijk te gek en voel me werelds. Nu heb ik terwijl ik naar die uitverkorene sjet kijk meer succes ermee gehad. Het is een vrij grote sjet zwarte bovenkant met wit/zilvere onderkant.

Vals gehaakt zelfs.

Gekocht om te snoeken maar vang er dus goed baarzen mee. Weg fabeltje dat baarzen allen kleine aasvisjes nemen. Het wordt zo gek dat ik ze gewoon haak in ruggen en buiken.

Op de dreg en shadje helemaal uit elkaar getrokken inmiddels.

En dan heb je sport hoor. Hoe groot moet zo’n school dan niet wezen. Het is een uurtje smullen. En dan, jajaja is de sjet echt helemaal aan stukken. Doe em nog lijmen, met ijzerdraadje spalken etc. maar het is na al die reparaties geen aanzien meer. En doe er maar een andere aan… Geen enkele aanbeet. Ik ga over op de Homo.

Dat is een roze welbekende op de punt. Ik zit lekker aan de binnenkant dus begin naar buiten te gooien en gelijk heb ik een mooie snoekbaars. Ik wordt gek. Heb het nog nooit zo goed gehad vanaf de kant. Land nu, wil niet zeggen elke worp maar geregeld een snoekbaars. En allemaal mooie

Allemaal dezelfde jaargang.

Wat een dag. Het is werelds. Ik heb afgesproken met mijn vriend Wim Stad uit Zoetermeer om s’middags te borrelen dus moet stoppen maar het was weer fantastisch aan de waterkant.

Wilma & Wim.

Onderweg naar Zoetermeer kom ik Floris tegen bij de afslag Waddinxveen. Die hebben met de Trouthbuster ook een heeel goede dag gehad. Jaja zelfs op zondag moet je een stukkie omrijden omdat ze gewoon de A13 afsluiten. Die had dus ook een heel goede dag gehad maar raar geen enkele baars terwijl ik me helemaal scheel daarvan heb gevangen voordat de snoekbaars er arriveerde. Maar goed dat de Bassmeister zich er niet mee bemoeide…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *