We proberen het nog eventjes

En Rammmm Joop moet aan de bak.

Tja visvrienden, het laatste verhaal was wat aan de korte kant maar er viel ook wel heel weinig te vertellen. Dat was wel een minder zo niet erg slechte dag. Weliswaar drie uurtjes maar toch. Maar ik hoor graag het commentaar aan en zal daar natuurlijk wat aan gaan doen en nog beter m’n best gaan doen zowel op het water als achter de pc. Door veel te doen kan je alleen maar beter worden dus laat ik met dat vissen beginnen. Dat kan je niet vaak genoeg doen en zodoende donderdag 24 september 2009 zijn we toch nog even geweest van 17.00 uur tot 20.00 uur. We zijn bevoorrecht dat als even de wind valt we binnen een kwartiertje in het Haringvliet liggen. We wonen wat dat betreft hier in Hellevoetsluis natuurlijk fantastisch met al dat mooie viswater om ons heen. Even snel een paar uurtjes pakken en vandaag leek dat goed uit te pakken want op onze favoriete stek was het al snel raak. We laten de boot afzakken met de wind van 6 naar 16 mtr. Dat gaat best snel want het talud is daar erg stijl en de wind is kracht 2-3. De sjet legt dus grote afstanden af en komt, springt dus best wel hoog boven de grond. Ik schat af en toe minstens een halve meter en op 11,5 is het raak. Een niet te missen dreun dus net voordat ik weer grond denkt te voelen. De sjet zit tot aan de loodkop in zijn bek. Was dus niet te missen fanatiek en gretig gepakt. Wat zijn het toch fanatieke rovers. We denken het gevonden te hebben en af en toe trekken we de sjet een meter een omhoog terwijl we nu het talud tussen de 11 en 12 meter afvissen.

En ja hoor.. Joop pakt ook zijn eerste vis. Maar al snel merken we dat dat een baars is. Die zitten wel erg diep vandaag maar baarzen van dit formaat willen we wel heel de dag vangen. Gek genoeg krijgen we daarna geen aanbeten meer. Gaat Jan Buikstra nog gelijk krijgen ook. Die kwam er net uit toen wij erin gingen en die had één aanbeet gehad over heel de dag. Ook is me dat al meer opgevallen en al eerder gemeld of dat jullie daar ook ervaringen mee hebben dat zodra je baarzen gaat vangen er geen snoekbaars meer op de stek te vinden is. Moet je natuurlijk niet Waldi de Bassmeister meenemen aan board want dan ben je uiteraard altijd verzekerd van mooie baarzen welk jaargetijde of diepte ook waar je zit te vissen.

Gelijk een dikke baars.

We gaan verkassen naar ondieper water om proberen een baarsje te verschalken want de snoekbaars laat het weer zoals al heel de week afweten. En vlak voor de wierbedden vangen we nog wat baarzen allemaal tussen de 46 en 49 cm.

Geen snoekbaars te vinden maar dit is ook geen straf.

Prima sport natuurlijk. Na een uurtje trekken houden het voor gezien. Ik doe er een plug aan en we gaan trollend op 5 mtr. richting de helling. We zijn nog geen 20mtr. verder of m’n hengeltje verlies ik bijna. Wat een dreun en natuurlijk gaat je eerste gedachte uit naar een kapitale snoek op deze diepte. Snel de boot richting diep water en de lijn strak houden. Ik krijg de vis niet richting boot. Eerst denk ik nog dat een gedeelte van de lijn misschien vast zit want krijg wel klappen en bonken op de hengel maar het komt niet echt mee. Het zal toch geen kapitale snoekbaars zijn. En dat op deze diepte. Zou wel ongelofelijk zijn. Maar dan, eigenlijk ineens na weer zo’n harde veeg zodat m’n vertikaalstokje tot in het handvat buigt en ik blij ben de slip wat losser dan normaal heb gezet i.v.m. het trollen komt de vis dan toch mijn richting op. Met trollen heb ik de slip wat loser gezet want deze strakke Godfather is natuurlijk niet de ideale trolhengel. Dan komt de vis naar de boot en ik moet zeggen dat dat vrij gemakkelijk gaat. Die geeft zich snel gewonnen dacht ik nog. Toch een snoekbaars misschien. Maar dan komt er tot onze verbazing een mooie baars boven die als hij ons ziet noch een paar runs neemt onder de boot door. Fantastisch.

De ene na de andere komt binnen zeilen.

Nu zie ik ook dat ik de plug kwijt ben. Ben helemaal vergeten de vlieg eraf te halen en waarschijnlijk zat daar ook nog zo’n exemplaar aan en twee baarzen van een 48 cm, dat geeft sport kan ik je verzekeren. Jammer van de plug. Hij was net nieuw maar dan weten we ook weer dat deze plug een goeie was en Mario heeft er nog genoeg van. Rotter zou zijn dat de vis hem misschien niet gelijk kwijt raakt. Die moet er dan een paar dagen mee rondzwemmen maar zo’n vaart zal dat niet lopen. Als je maar even de lijn los hebt na aanslaan, dus geen contact meer met de vis heb dan ben je em al kwijt en zo zal dat nu ook zo gaan. Anders is de haak na een paar dagen al weggeroest. Met trollen zal ik dat niet snel meer vergeten. Mn vlieg uit gemakzucht laten zitten. Tjonge, wat stond die Harde Strakke Spro krom zeg. Leek wel een Godfather parabolic.

Wordt al sneller donker.

De schemering valt snel en het wordt frisjes. We gaan er uit. Schijnt morgen beter weer te zijn dusse….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *