8Vijver

09.25 uur. Het is heerlijk aan de waterkant.

Zondagochtend 18 augustus 2024 afgesproken met Jan de Bruin op de 8Vijver. Jan vist meestal met de vaste stok en ik gaat dan bijna altijd feederen of met de method vissen. Eens zien met welke methode we woensdag ochtend gaan vissen met de VethsVk.

Jan is om acht uur begonnen en aan de overkant zijn toen ook aangekomen Fred en Nuno op hun favoriete stek. En voordat ik geïnstalleerd ben hebben ze al verschillende vissen kunnen netten. Het is druk vandaag aan de plas in de kooisteebos. Het is het wekend vcan de vestingdagen dus de wateren in de vesting daar kan je nu niet bij komen. En dat merk je dan gelijk hier op de 8vijver. Het zal de gehele dag druk blijven. Zodra er weg gaan wordt het plekkie alweer snel ingenomen door andere vissers. Sommig met hun hele familie erbij.

09.31 uur.
Bij Jan loopt het lekker.

Met de vaste stok is het goed vissen. Ik zal toch per uur een dikke platte moeten vangen wil ik Jan bijhouden in gewicht. Die vangt twee kilo visjes aan voorntjes en blieken per uur. Martin woont naast de plas en komt eventjes kijken bij zijn ochtend wandeling. Die wandelt elke dag een rondje langs het water. En Cees doet ook zijn ronde langs de waterkant op de fiets.

10.22 uur.

Ik heb er eentje verspeelt tot nu toe want die sprong een meter boven water toen ik in gesprek was met Cees de Alchemist. Ik vis weerhaakloos en dat doet me nu de das om want ben te laat met de hengel oppakken van de steun. Met dit ondiepe water en de gedresseerde vis die springen namelijk hier meestal uit het water na een aanbeet en die ben je dan kwijt zonder weerhaak. Misschien toch eens zoeken naar en geschikte haak 12 met weerhaak. Voor de rest zit ik hier lekker in het zonnetje met zo nu en daan aanspraak en loopt Jan dus vet op me uit vandaag.

Wat maken die roodpoot eenden een herrie achter me. Zeker als er eentje gaat vliegen terwijl de ander een bad neemt. Harder schreeuwen ze en noch schorder dan reigers. Wat een kabaal maken die dan.

Action

En wat denk je ik moet twee keer naar de auto en twee keer een slappe lijn. De eerste keer is de vis helemaal naar rechts gezwommen daar waar ze ook zitten te vissen. Ik voel hem wel heel eventjes trekken aan de slappe lijn maar voordat ik strak heb gedraaid ben ik em kwijt. Tuurlijk waren wel mijn hengels verzekert. Achter je hengels geen beweging in de toppen en ben je een paar minuten weg heb je een aanbeet gehad. Mijn voer was veel te nat dat kwam uit de vriezer. Misschien dat Action Aktie brengt zeg ik tegen Jan.

11.40 uur.
Gaat lekker naast me.

Ik meng het droge voer erdoor en we gaan gewoon verder op mijn voerstekken. Ik ziet zo nu en dan wel bellen plakkaten dus eenmaal moet het toch een keertje raak zijn een brasem te kunnen foppen. Want ik moet er zeker twee vangen om Jan bij te kunnen houden. Met twee brasems zit je hier al dik over de twee kilo heen en die heb ik vandaag nodig om Jan voor te blijven qua gewicht..

12.15 uur. Eindelijk.

Dan eindelijk na er drie te hebben gelost vang ik een dikke brasem van dik twee kilo. Vasthouden aan je plan en het gaat goed komen. Want als ik was blijven zitten en niet naar de auto terug hoefde dan waren er misschien wel drie bij gekomen.

12.23 uur.
Zoveelste bliek.

En Jan gaat gewoon door met vis vangen. Daar loopt het zo nu en dan storm en is zijn dobbertje meer onder dan boven water. Die haal ik niet meer in denk ik dan.

12.43 uur.
13.22 uur.

Maar toch kan ik dan nog twee brasems foppen. Als we zouden wegen dan denk ik dat ik met drie vissen Jan wel bij kan houden qua gewicht. Dat wordt woensdag moeilijk kiezen hoe te vissen. Veel zal afhangen van welk nummer ik loot. Hier voor aan bij de huizen wil Jan de mensen zetten die moeilijk ter been zijn en daar is wat voor te zeggen. Achteraan kunnen dan de mensen zitten die op de fiets zijn en hun karretje zo meeslepen. Dat zijn ook de betere plekken zo ook vanmorgen weer. Fred en Nuno lopen beide al snel naar de tientallen en als we stoppen heeft Nuno er zelfs 24 gevangen weliswaar overwegend blieken maar toch. Op de landtong daar kunnen drie man zitten maar daar is de kant heel erg schuin en gevaarlijk voor sommige van ons groepje. En grote kans op karper daar. Ik moet na het loten altijd rond rijden naar achteren. Als ik een lootje trek vooraan nummer drie tot zeven ruil ik meestal met eentje die dat lopende niet aankan. Dan omrijden in de wijk en daar dus de auto uitladen. Heb er wieltjes voor gekocht voor onder mijn kist alleen voor daar te vissen. Extra uitgaven vanwege dat het bestuur heeft gezegd niet meer met de auto naar achteren rijden. Dan daar uitladen en de auto terug zetten. Nu dus wandelen naar achteren en dat is best zwaar gedoe met je spullen. Tuurlijk vergeet ik altijd wel wat en loop minstens twee keer terug. Voordat ik dan op de stek ben moet ik me haasten om voor de toeter klaar te zijn met mijn opstelling. Meestal haal ik dat dus niet en begin ik steevast wat later aan de wedstrijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *