Eens zien of dat ook gaat

Jan pakt mooie voorns als ik aankom.

Als ik laat aankom maandag 12 augustus 2024 aan het Kanaal door Voorne ter hoogte van de oude Bieb zit Jan al lekker te vangen.

We gaan dingetjes uit proberen zoals met de korf vissen onder de vaste stok. Ik heb van Cees de Alchemist wat dobbers gekregen om een soort Qiuvertip te maken aan de vaste hengel. Dat is aan de werphengel een versmalling in de top van de hengel die er voor zorgt dat de hengel eenvoudig omboog en daarom een betere beetregistratie geeft. De Quivertip zit meestal vast aan de hengel gemonteerd en er bestaat geen geen mogelijkheden om van top te wisselen.

Zelfgemaakte quivertips

Met de uitvinding van Cees zit die aan het elastiek en makkelijk er af te halen en op te zetten op je vaste stok. Wil ook wat ander aas gebruiken in de korf van de feederhengel en wat uitproberen of ik ook met de method op vijf meter kan vissen als de stroom er niet is. Met en hoeveel zoete plakstof eens eens kijken of mijn 2mm pellets die ik als voer gebruikt kompact de bodem haalt. Ik vis nooit met de method op diep water en zeker niet als het stroomt. Voor mijn gevoel werkt dat niet zo goed als met een korf. Zeker natuurlijk met pinky’s of geknipte wormen maar heb je eenmaal een voerplek opgebouwd moet dat toch kunnen. We gaan het zien vandaag.

Ook eens proberen.

En waarom zouden de brasems alleen maar gekookte tarwe, maïs of doperwten lusten, Nog wat potjes staan over de datum dus gaan we daar ook mee aan de slag.

09.56 uur.

Als ik dan zit pak ik toch ook mijn paraplu om in de schaduw te zitten. Wel lastig ingooien maar het komt vandaag niet zo nauw natuurlijk.

Dat zijn mooie bakstenen.

Bij Jan valt het zo nu en dan stil om dan plotseling weer en paar aanbeten te krijgen. Het zijn allemaal mooie vissen met uitschieters er bij.

Mijn vriendinnetje.
IJs is gebroken.

En daar is die eend weer nu zonder vent. De Woerd beschermde haar en ze mocht alles van hem eten. Maar de verzorging doe de eend dus. Na aarzelen of herkenning mogen de jongen dichterbij komen en wat voer doet natuurlijk wonderen om ze over de streep te halen.

Nieuwsgierig wat we aan het doen zijn.
10.56 uur.

Natuurlijk komt Thomas ook eventjes langs afgelost door de Nuno de Champ. Die wil natuurlijk het naadje van de kous weten wat te doen a.s. woensdag.

Jan schept wel ff voor me.
11.24 uur. Missie geslaagd.

En dan toch staat de hengel plotseling in de steun te klapperen. Ik kan een mooie brasem foppen. Maar realiseer me dat ik mijn schepnet niet eens klaargenaakt heb. Gelukkig wil Jan die wel even netten voor me. Een mooie platte van dik twee kilo.

Ze doen veel korte dutjes.

Weer rust naast en onder me. Ze slapen en rusten ook veel.

Lekker in de schaduw.
Wel gezellig hoor.
Onder me door.

Om daarna weer zoekende, spelend en eten zoeken om en onder me door te wandelen onder toeziend oog van moeders de eend. Ik moet oppassen er niet op te staan. Zelfs kan ik de hengel inhalen en weer opnieuw ingooien. Dat doet ze niets zo zwaaiende stok boven hun koppie’s. Wat een vertrouwen.

En weer duiken.

Terwijl de fuut zijn jong jagen leert. Die duikt tientallen meters achter zijn moeder aan.

Dit is de variatie van Jan.

Vandaag viste Jan met de korf en een dobber i.p.v. de Qiuvertip. Maar die van hem ziet er wel heel professioneel uit. In het voorjaar is de korf aan de vaste stok dodelijk om mooie brasems te vangen zeker als het een beetje stroomt. Het aas kan niet stiller liggen en daar houden die platten wel van. Maar de grotere voorn is dus nu hartje zomer op stilstaand water ook te foppen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *