Land van Paling

08.19 uur.

Lig nog bij te komen in bed maandag 5 augustus 2024 en ben net wakker. Lig dan altijd standaard te WordFreuten met Gerda want die is ook altijd vroeg wakker. Doen we dan voor haar werk terwijl Gerda dan al beneden aan de koffie zit bij te komen. Dan ziet ik op WattsUp de vraag van Kees Westdorp of ik al wakker ben. Ik heb een rare vraag. Nee een miljoen heeft die niet gewonnen en of die weet niet wat er mee te doen. Want dat is steevast dan mijn antwoord. Nee hij heeft een nieuwe hengel gekocht en is die aan het uitproberen op LvP. Maar is zijn cupje vergeten en dat is vervelend. Tuurlijk kom ik dat brengen maar eerst een kopje koffie hoor zeg ik dan en dat is goed.

Als ik na een bak koffie en het EK journaal heb gezien gaat ik op de pad. Als ik aankom zit Thomas er ook te vissen. Kom je ook zitten aan de waterkant en nee ik kom alleen ff een cupje brengen voor Kees en dat neemt die niet. Kom lekker naast me zitten ik heb wel wat voer voor je. Want hij weet dat alle spullen van mij in de auto liggen. Dat is wel zo makkelijk.

08.19 uur. Thomas zit er ook.

Hij zit eigenlijk op een plek waar ik nooit zal gaan zitten. Wel mijn vismaatje Joop Flohil zit daar graag voor de uitlaat naar de rest van het Vestingwater. Maar goed een paar uurtjes bij bruinen kan geen kwaad. Toch..

08.21 uur.Kees met zijn nieuwe stok.

Als ik bij Kees aankomt heeft die even later beet en de vis vertrekt naar de overkant. Het elastiek gaat er uit maar die is niet te houden. Jammer is dat en er worden nu dus wat wormen geknipt om te cuppen. Hij heeft er al nog eentje verspeeld en wat mis geslagen. Dat hoeven geen karpers te zijn natuurlijk. Dat gaat dus hartstikke goed.

08.58 uur.
Moet zelfs van zijn kist af.
Weer verdwijnt het dobbertje van het wateroppervlak.
De halve vijver door.
Neemt gelijk de kuierlatten.
Maar daar komt die toch.

Maar de volgende aanslag op zijn nieuwe stok laat de vis Kees de halve vijver zien. Ik geloof dat dit wel een aardige vis is hoor ik vanonder die hoed vandaan.

Maar daar komt die dan toch.
Past maar net.
11.42 kg.
Toch nog een paar runs.
En best wel zwaar.
In het schepzakske.
Hebbe die kip.

Dat is zeker een aardige vis en met dat elastiek, als je de eerste twee drie runs overleef is dat dodelijk. Gaat zelfs maar eens aan een elastiek om je middel sporten. Dat ben je snel zat. Gaat nog beter zelfs dan met een molen en slip. Is het zelfde denk je dan maar de vis geeft sneller op. Maar die eerste run overleven is het probleem met zo,n bak. Want dat is dit wat een kneiter.

Natuurlijk even poseren voor de fotograaf.

Wat een bak van een spiegel. En Kees loopt de rest van de dag op wolken. Die komt nog een paar keer langs lopen en kan zijn geluk niet op voor vandaag. Die hoeft niets meer te vangen. Zijn dag is al helemaal goed.

09.24 uur.
Ik kan het toch niet laten.

En zo gezegd zo gedaan ik gaat eventjes naast Thoma zitten. Heb zelf nog wat 2mm pellets in de auto die ik altijd voor deze visserij gebruik. Even twee minuten natmaken. In de zeef uit laten druipen en klaar is Freek.

Naast me hebben ze ook dorst.

Om het uur gaan alle ganzen met hun jongen drinken en badderen. En ruzie maken kunnen ze ook en dan ziet ik voor het eerst dat ganzen heel goed onder water kunnen zwemmen zoals ook op het filmpje te zien is. Niet een hupje maar enkele meters verder komen ze weer boven om hun aanvaller te ontwijken.

12.11 uur.

Dan gaat Thomas naar huis om een broodje en vooral een bak koffie te drinken. Die zit hier al vanaf zes uur. Het is stil aan de overkant. Ik heb wel twee aanbeten gehad maar niet kunnen verzilveren. Als Thomas weg is kan ik in het gat gooien aan de overkant. Het favoriete plekje van mijn maatje Joop Flohil. Dat is de overloop van het verse water vanuit het Haringvliet dat naar de rest van de vesting gracht. Dat gaat rond naar de andere vijvers in Hellevoetsluis.

Deze blijft wel plakken.

En als Kees dan naast me komt zitten en het cupje terug komt brengen want die moet zo dadelijk gaan werken. Krijg ik wel een niet te missen aanbeet die hoop ik wat langer blijft plakken. Zodat ik die kan netten en er een plaatje van kan trekken.

En kan ik wel netten.

Nu breng ik jouw geluk zegt Kees dan en maakt er een mooie fotoreportage van.

12.17 uur.

Wat een heerlijke drill weer en wat een mooi exemplaar. Een schubkarper helemaal gaaf. Kees bedankt voor het vastleggen.

Niet alleen aanbeten van karpers heeft Kees op de vaste tok. Die vangt ook nog een hele dikke mooie voorn op de worm. Die zitten er dus ook. Die moeten minstens twee snoeken hier ontlopen. Die heb ik hier al gevangen met de method bij het inhalen. Staat in de herinneringen van de BassBusterAvonturen. De mooiste was met John alias Guus Geluk.

13.17 uur.

En dan een uurtje later wil er nog eentje op de foto. Want je moet hier precies goed liggen op de stek om ze te vangen. En ze zijn bloedlink geworden. Alles moet goed zijn bij de aasaanbieding. Haakje precies goed aan de wafter of pellet. Want heb toch eerst nog twee lossers. Meekomen tot ver halverwege mijn kantje na twee runs langs de muur en toch los schieten.

14.50 uur.

Je kent dat wel. Ik kan nooit stoppen met vissen. Als Thomas weg gaat zeg ik ik gaat ook zo weg. Dan vang je wat en zeg tegen Kees dat ik ook zo om één uur weg gaat maar je zit daar lekker in het zonnetje met een briesje van het Haringvliet af. Van alles te beleven aan de overkant van wat er allemaal niet voorbijkomt. Dan is het van als mijn voer op is gaat ik maar wat zit ik heerlijk hier met zo nu en dan een misser. Onbegrijpelijk. Maar dan komt Thomas weer terug. Heeye zit je er nog. En komt naast me staan met zijn scootmobiel. Zijn hondje is een vriendje geworden en komt eventjes knuffelen. En jawel hoor daar gaat de top weer hoepeltje rond.

14.51 uur. Weer loss.

En weer schiet die na twee runs en meekomen vlak naar mijn kant loss. Thomas staat al met het schepnet klaar. Hoe flikt je dat dan zegt die.

15.10 uur.
Eens zien of deze wel blijft plakken
En jawel geef het netske maar.

Maar de volgende aanbeet lukt alles wel tot een goed einde. En nu maakt Thomas enkele foto’s onderweg naar het netten. Maar weer schiet die een paar meter van de kant los. Hoe is het mogelijk. Wat veel aanbeten vandaag maar wat gaat er nu niet goed. Deze keer toch te weinig druk op de vis denk ik dan.

15.20 uur.

Maar de volgende aanbeet kan Thomas wel de spiegel er op zetten Wat een mooi exemplaar is dit weer.

Een prachtige Spiegel.

Maar dan valt het stil om half vier en mijn voer raakt op. Ik moet nu echt stoppen. Morgen et de Buckaroo’s gaan we naar de Vossekuil. Dat is een uur en drie kwartier sturen en als je daar om half zeven voor de poort wil staan. Zonder koffie ik niet weg gaat moet ik toch vroeg op. Moet mijn PelletWaggler spulletjes nog opzoeken. En niet geheel onbelangrijk. Daar kan je niet te eten of drinken kopen zoals op de andere commercials waar we heen gaan. Er is amper toilet en die er staat dan hoop je dat je ’s morgens je grote boodschap thuis kan doen. Want tjonge wat ziet die dixie er smerig uit. Je kan er wel geweldig vissen en daar ziet ik naar uit. En omdat er dus tussen de middag geen catering is neem ik altijd mijn BBQ-tje mee en eten we broodjes met verse wordt. Maar die braad ik altijd al aan zodt ik ze alleen maar warm hoeft te maken. Werk aan de winkel dus ik kap er mee voor vandaag.

Die pakt voor me neus kleine voorntjes.

Van alles loopt om me heen aan gevleugelde. Ganzen, eenden, kouwen en reigers die jagen op voedsel. Je wilt het filmen en dan is er geen visje die voor zijn lange nek bereikbaar is en stop je met filmen natuurlijk pakt die er dan eentje..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *