Met Jan en Wil Steiger 137

Weer afgesproken met Jan en Willy om op het kanaal door Voorne te vissen vrijdag ochtend 2 augustus 2024 op de steiger 140.

Als ik aankom zitten de mannen net om kwart voor acht uur. Natuurlijk eerst praatje pot en dan mijn spullen opbouwen. De mannen vissen natuurlijk met de vaste stok dus gaat ik met de winkler Picker vissen.

08.19 uur. Gelijk al een mooie voorn.

Morgen doen we mee aan de Moonlight wedstrijd van de Catfish.Zo kan ik zien wat ik dan gaat gebruiken. Of ik ook uitpak met de vaste stok of gaat ik gokken op een paar platten vanaf de overkant met de Winkler Picker. En net als maandag is het gelijk raak met de tweede inworp een mooie voorn die zich laat foppen op driekwart water. Dat is een lekker beginnen.

Heerlijk, het is goed uit te houden zo.
08.39 uur FF bij de buren gluren.
Daar zijn ze dus.

Het riet is netjes gemaaid door Patrick van de Catfish. En prima is dat er steeds een steiger is overgeslagen zodat iedereen niet zo dicht op elkaar zit. Als het bij mij stil valt of eigenlijk zit ik al een tijdje op drie stuks gaat ik eens zien hoe het bij Jan en Willy gesteld is. Want door dat hoge riet zie je elkaar niet zitten. Jan is ook aan de wandel want die moet nog steeds beet krijgen en bij Willy loopt het best goed en heeft al wat voorns kunnen vatten.

08.46 uur. Eindelijk de bonusvis.

Maar dan heb ik toch al vlug mijn eerste brasem na een dik half uurtje vissen. Dat gaat dus goed maar op driekwart zal ik de rest van de dag niets meer vangen.

Die wil je niet op je stek hebben.

De meeste vis komt dus van de overkant vlak tegen het riet aan. Maar echt wild is dat ook niet met zo nu en dan een mooie voorn. Tot dat na een uurtje of twee ik er een dikke baars vangt en dan is het afgelopen tot een dik na elfen als toevallig Jan naast me komt staan en ik er een hele dikke voorn vandaan tovert op de maïs.

08.55 uur.
12.44 uur.

Ik ben overgestapt op de bolonaise hengel van zeven meter. Het is toch leuker om tegen een dobbertje aan te kijken en ik vang zo nog heel wat grondels maar ook een paar hele mooie voorns.

13.30 uur.

Zo kan ik toch nog aardig wat visjes vangen. Alles bij elkaar weer een hele leuke ochtend gevist met Jan en Willy en eens zien wat morgen middag brengt tijdens de wedstrijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *