Nog maar eens proberen

Alle ingrediënten zijn binnen.

Ik kan de kozijnen gaan schuren op maandag middag want de verf is al een paar weken binnen. Maar het wordt bloedheet vanmiddag maandag 15 juni 2024.

Maar de kriebel wint het en zelfs Henny zegt dat ik beter naar de waterkant kan gaan. Wat let me nu nog. Snel wat voer aanmaken dus. Was vanmorgen al met de auto een rondje langs het water geweest het Kanal door voorne of dat er veteranenen zaten te voor vissen voor a.s. woensdag ochtend. Dan begint het najaar seizoen weer. Op Land van Paling maar zag maar een paar vissers en geen bekenden. Op de Punt wat het helemmaal rustig. Niemand dus. En op de Glacis bij de witte brug weer dezelfde twee als vorige week donderdag maar op “mijn” stekkie niemand.

13.39 uur.

Na de goede vangsten is het niet moeilijk te kiezen waar te vissen nu ik er vanmorgen niemand zag op mijn geliefde stek. Wel die twee dus aan de linkerkant van het brede stuk maar die pakken net in. Dertien brasems, twee graskarpers en een zeelt ie de score van de twee. Ook van hun hoor ik dat zowel het op het Kanaal, de 8vijver als de put helemaal is stil gevallen met de vangsten. Terwijl je hier dus het snot voor de ogen kan vangen is onze conclusie.

Laat de boeren maar verven.

Ik ben blij dat er een briesje is en met de paraplu is het goed te doen in de zon. Je zit hier heerlijk. Geen wonder dat het hier druk is in het weekend. Staan er zelfs meerdere tenten op deze strook. Dan is de hengeldruk hier groot.

14.18 uur. Mijn eerste aanbeet.

Ik vis vandaag met wat zwaardere onderlijntje namelijk 24mm en haakje 12. Vorige week was 22mm in combinatie met haakje 14 te licht. Knalde de brasems soms dwars door heen bij de aanbeet. Kan jammer genoeg niet 22mm vinden met kaakje 14 en een kleine baitband voor 3mm wafters dus zal die zelf moeten maken a.s. week. Krijg ik daarom geen aanbeten het eerste uur vanwege één maatje grotere haak of is het de 2mm dikkere onderlijn. Het is tenminste wel wat anders als verleden donderdag want toen bij de tweede korf kon ik er al eentje netten.

Thomas de fotograaf.

En net als vorige week komt Thomas eventjes naast me zitten. Die heft vanmorgen net als vorige weer op Land van Paling gevist. Toen zes stuks maar nu ook maar eentje. Het is dus niet elke dag feest. Maar nu ga jij ze vangen zegt die want ik breng geluk. En jawel hoor nog geen minuutje later kan ik er al eentje drillen.

14.20 uur.
14.27 uur.

Het zijn allemaal drie kilo vissen vandaag. Wat een bakken. Deze knallen dus door die 22mm onderlijn heen bij de aanbeet. Sommige springen boven water zo schrikken ze bij het prikje in de onderlip op bijna twee meter water.

14.42 uur.

Ik heb het met Thomas er over dat het vanmorgen ook niet best was met zijn vangsten vergeleken met vorige week en wat de oorzaak zou kunnen zijn. Bij mij misschien het veranderen van een iets dikkere onderlijn en één maat grotere haakje omdat ik er zoveel verspeelde.

!4.42 uur.
14.43 uur.

Maar zolang Thomas er is blijf ik aanbeten krijgen. Er zijn exemplaren bij die flink zijn gehavend en ik vraag me af of dat door de paai komt of zijn het de aalscholvers.

Ganzenpoep zat.
Ik denk dat ik weet war ze ’s avonds zitten.

En ik geloof dat thomas gelijk gaat krijgen want als die naar de Catfisch vertrekt om materiaal aan te schaffen vallen bij mij de aanbeten stil. alleen de troep ganzen lopen om me heen te morren. er is een groep naast me op het gras en een grote groep in het water dat vraagt hoelang ik nog blijf.

15.29 uur.

En jawel hoor in de afwezigheid van Thomas een uurtje kan ik maar één aanbeet verzilveren terwijl als die weer naast me komt zitten de aanbeten me om de oren vliegen. Grote hilariteit natuurlijk.

15.06 uur.
15.32 uur.

Want binnen twee minuten kan ik de mooiste van de dag netten. Een zeelt van drie kilo. Wat een pracht vis is dat dan.

Hier ben ik natuurlijk reuze blij mee met deze vangst en Thomas wil dat wel even vereeuwigen.. Maar dan gaat die naar huis want zijn hondje moet die uitlaten om vier uur. Het is veel te warm om die mee te nemen op zijn ronde door Hellevoetsluis.

16.09 uur.
16.26 uur.
16.47 uur.
17.34 uur.
16.20 uur.
16.37 uur.
16.52 uur.
17.34 uur.
16.25 uur.
1639 uur.
17.18 uur.
17.34 uur.

En dan mag ik mijn tweede zeelt vangen deze dag. Wat gaaf is dat. Daar ben ik reuze blij mee. Het was het laatste uurtje druk op mijn stek. Hoe raar kan het lopen. Je denkt het is gedaan ik gaat voor dat de regenbuien losbarsten weg maar dan is het werken geblazen. En allemaal dikke drie kilo vissen. Vandaag een stuk minder verspeelt dan vorige keer door een iets dikker onderlijntje en een maatje grotere haak. Weet natuurlijk niet of dat veel uitmaakte want ik heb maar één vis gevangen op de tweede hengel. Dat is dan wel weer een dingetje. Deze lag tien meter naar rechts weer onder die bomen net als vorige keer. Dat is dan weer niet te verklaren. Die zeelten ving ik na een tijdje geen beet te hebben gehad. Misschien dat zelt en brasem elkaar niet zo liggen. Ik heb net voor de eerste dikke druppels vallen de spullen weer in de auto. Dat was weer een geslaagde middag aan de waterkant. Bedankt Thomas voor de foto’s die je maakte. Staat ik er zelf ook weer eens op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *