Van blauw algen houden ze niet.

08.44 uur. Het is nog niet veel.

Zaterdag 7 september 2024 wordt de BassBuster van stal gehaald. We gaan proberen een roofblei te foppen.

We zijn er vroeg bij en liggen al rond acht uur op de stek in het Spui. Overal zien we wel scholen harders aan het oppervlak zwemmen richting Haringvliet met de stroom mee. Zo nu en dan springen er dikke brasems maar onze zilveren vriend kunnen we niet vinden.

Mooie foto van John.

En na twee uur zoeken geven we het op om een roofblei te scoren. Die schitteren van afwezigheid of laten zich niet foppen vandaag. De stroom wil er ook niet echt in komen op het Spui en denk dat dat het probleem is. De stroom is ook niet vandaag vanaf het Haringvliet maar vanaf de Oude Maas. Het gebrek aan aasvisje misschien. Als we niets vangen zoeken we natuurlijk het waarom niet. We gaan verkassen

Er is wel leven boven de bodem.

We vertrekken richting Middelharnis op zoek naar vadertje glasoog. Die vertrekken weer van de platen en ondiepten richting wat dieper water en we zoeken dus vanaf een metertje richting die magische zes en soms al zoekende wil dat wel eens wat dieper zijn ook als we wat interessants zien op de Hummingbirds.

Hoornse Hoofd.

We moeten om één uur de zoon van Jhon oppikken in Hellevoet anders waren we wel doorgevaren naar de Oude Maas of richting Hollands Diep want wat gaat het taai vanmorgen op het Haringvliet. Zowel John als ikzelf missen een paar aanbeten. Ik zelfs drie achterelkaar, twee harde niet te missen zou je denken beuken die ik voel tot in mijn schouder. Alleen het staartje wordt gegrepen denk ik dan of van onderen dwars in de bek. Of als een roofblei van voren maar ik kan ze niet haken. Misschien toch maar weer met een staartdreg gaan vissen.

12.43 uur Precies op tijd.

Dan wordt het tijd om zoonlief op te halen van John in de haven van Hellevoetsluis bij het frietkot. Die moest vanmorgen eerst naar de scouting. Als we aanleggen komen Heidi en Silvan net aanlopen. Daar krijg ik te horen dat ik een heerlijk broodje ei mis gaat lopen. Door een mis communicatie in de wind telefoneren is het pakketje de ijskast in gegaan omdat we toch een patatje zouden gaan eten. BNiet boven eigengemaakte sandwiches natuurlijk. Dat valt nu helemaal tegen want dat frietkot op het baantje is dicht. Dan maar richting de overkant naar de Stelle in de haven van Stellendam. Ik weet dat daar een gril staat de draaien met kippen. Ook lekker natuurlijk.

Een beste straal water.

Spelevaren door mannen. Ze zeggen toch zoiets van dat alleen het speelgoed groter wordt..

Laatste kontrole door Silvan.

De blauwalg is hier in de haven goed te zien. Hier op het oppervlak maar op het Haringvliet lijkt het wel erwtensoep zo dik van de vlokken is het water.

Bijna vergeten een fotootje te maken.

Die kippengrill staat er niet meer. Dat is jammer want altijd moest je geluk hebben dat die niet uitverkocht was na de middag. Nieuwe eigenaar denk ik want deze mensen heb ik nog niet gezien. Ik bestel Fisch and Chips van koolvis, wat kan er fout gaan denk je dan. We zien geen verschil met patat met kibbeling. Er zitten geen vorkjes bij maar als ik die gaat halen heb je die ook helemaal niet nodig. Zo hard is de vis en patat gebakken.

Foto van John, Is het te zien..

Volgende keer toch aar weer richting Middelharnis of Oud Beijerland. Gewoon de visstekken op aanpassen.

Eindelijk eentje die wordt verzilverd.
Hebbe die kip maar net gehaakt.

Nu we toch er zijn vissen we voor het natuurgebied over de wierbedden en op de vier naar dieper op de snoekbaars voor de sluizen tot aan ter hoogte van windmolen drie.

15.42 uur.

En op de wierbedden voor de jachthaven van Stellendam op een metertje water pakt John zijn baars.

Mooie Haringvliet ridder.

Die aanbeten voel je wel zegt John dan. Niet te missen.

Gewoon met een good oldie spinnertje.

Zo makkleijk kan het dus zijn boven de wierbedden. Met een spinnertje. Niks geen dure spinnerbaits en wierloze kunstaas. Een spinner net genoeg snel indraaien zodat die de planten niet aanraakt

Oma helpt ook niet echt mee.

Maar de rest van de dag zit het allemaal niet mee. Op de kant van het Haringvliet aan de noord zijde is het water zo dik als erwtensoep van de blauwalg. Dus we verkassen al snel terug richting richting Scheelhoek. En silvan gelooft in het trollen dus doen we dat een stukkie over de drie vier meter lijn net buiten de wierbedden richting de sluis naar het Zuiderdiep. Daar steken we over naar meeuwen eiland maar kunnen er ook niets trickeren. Misschien voor de terrasflats waar Oma op uitkijkt en heel de dag vissende gasten ziet voor haar deur. Maar ook daar kunnen we geen potten breken.

Die kan in de tas.

Ook voor de vuurtoren en de werkhaven is het water dik van de vloggen alg. Het gaat hem niet worden op het Haringvliet en er worden al hengels opgeborgen.

Tegen de zon in met zo’n automatisch kameraatje.

We nokken af en nemen ons verlies.

Schipper Ahoy.

Maar natuurlijk eerst nog een paar rondjes van de baas op het Haringvliet. Lekker schuin natuurlijk.

Die had beter zijn zwemvest aan kunnen houden.

We hebben een heerlijke dag op het water gehad maar alleen de vis liet het afweten vanmiddag. Wat niet te missen aanbeten dat was het voor me vandaag.

Soms een moeilijk stukje water.

We gaan eraf. Volgende week maar weer eens kijken want de temperatuur gaat dalen en de bladeren gaan vallen. Wordt weer snoekbaars tijd.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *