Moonlight Fishing 2024

En dan gaan we ervoor. De jaarlijkse Moonlight Fishing is weer op 3 augustus 2024. De nieuwe eigenaren van Hengelsport de Catfish Patrick en Désiree hebben dat opgepikt van de jaarlijks terug kerende avond wedstrijd van de vorige eigenaren Mirabel en Mario. Een goede zaak denk ik.

Als ik aankom net over tweeën zijn de meesten al weg. Vorige keer had ik het laatste nummertje maar nu kan ik nog kiezen voel ik in het zakje.

14.20 uur. Even op mijn beurt wachten.

Ik haal eerst een liter pinkys in de winkel want wil met de vaste sok vissen als dat lukt met die wind en dan gaat ik buiten mijn lootje trekken.

Wordt dus 111

En dan heb ik zo, maar het kop nummer. Hier heb ik dat helemaal niet door maar aan de waterkant wel door mijn buurman voor vanavond Johan de Neef. Ook fijn is dat er steeds een steiger vrij is gelaten. Ongezellig maar komt de wedstrijd ten goede denk ik. We zijn vanavond met 26 vissers. Van de VethsVK doen Jan de Bruin op steiger 163, Nuno da Silva op 129, Fred Levering op 125en John Voogt op steiger 119 mee en van de BP-Buckaro’s Kees Westdorp.

Wat je dus meekrijgt.

In mijn zakje op nummer zit een pen, altijd goed, de reglementen voor vandaag, ook niet onbelangrijk en een vuilnis zak. En die hoort niet nodig te zijn maar na een grap hoor ik dat niet iedereen zijn rotzooi opruimt na het vissen. Voor mij onbegrijpelijk.

De koerier heeft wat laten vallen.

En dat blijkt wel als ik aankom op mijn plek. Ligt er gewoon een stuk gevlochten lijn waarschijnlijk van een roofvisser en een zakje onbeduidende rotzooi op de steiger nota bene. Onbegrijpelijk voor mij.

Steiger 111

Het waait best wel hard maar toch wijk ik niet van mijn plan af. Ik maak een plek aan de overkant zo’n vijf meter uit de kant met wat geknipte wormen zoals ik altijd vis met de Winkler Picker. En met vier deeltjes gaat ik op mijn eigen kant vissen op de tweede rand met de vaste stok. Ik moet er een vijfde deel aan zetten want zo diep is het op die rand om de kleine visjes die ik niet schep te kunnen landen in de hand. Maar dat komt goed uit met die wind en een meter stok achter je elleboog. Ik pak tegen de regels in een dobbertje van 0,30 gram op minstens vijf meter water maar wil mijn aas zo langzaam als kan laten zakken tussen de geschoten pinky’s zo natuurlijk mogelijk. Onder de twee loodjes houd ik iets minder dan 40 cm tot mijn aas. Ik vis dan met staande haak. Dat is precies tegen de grond aan in het vakjargon… Het is maar een plan. Zo vaak komt de vaste stok niet uit zijn foudraal bij mij. Het is voor de tweede keer dit seizoen. Vorig jaar nog met de veteranen. Maar van de echte cracks Jan de Pijper en Kees Westdorp hoor ik later onder een biertje dat dat verkeerd ingeschat was. Die visten met 2 gram dobbers. Zo leer ik weer wat van de vaste stok legendes voo de volgende keer. Zal wel weer eventjes duren want de snoekbaars is deze weken loss voor Hellevoet hoor ik in de wandelgangen.

16.16 uur. Das snel al de tweede.

Als de auto voorbij komt met de toeter ben ik nog niet klaar met uitloden van mijn dobber. Okeeye dat herken ik wel we hebben nog wel een paar uurtjes te gaan dus plan-plan. Maar daarna breng ik dan eerst wat op die rand van vier meter en cup dan korrels en pinky’s met die vijf deeltjes op de vier deeltjes. Dan een paar korven naar de overkant op vijf meter vanaf de oever ploft de korf neer. Die zal naar me toe zakken op het diepste gedeelte van het talud vallen is de gedachtegang. Dat is het plan voor vanavond. Alle begin is gemaakt en ik doet er en paar maden aan onder de dobber. Wat denk je die staat nog niet of die verdwijnt onder water. Loop ik vast aan de grond en nee hoor. Er wordt tegengestribbeld bij aanslaan. Gelijk het elastiek wordt getest en er komt een mooie goudkleurige met diep rode vinnen, een ruisvoorn binnen. Das een lekker begin al zeg ik het zelf en met de tweede ingooi het zelfde verhaal. Ik wordt gek. Allen haakje veertien zit wel helemaal achterin. Ik pak een grotere want dat onthaakt misschien wel wat makkelijker.

21.01 uur.

De rest is drama. Onbegrijpelijk dat ik ze niet meer aan het azen kan krijgen op de stek en met de winkler picker met de korf kan ik nog een bliekje en een voorntje vangen van tien centimeter. Heb eerst met wormen gezeten aan de overkant en toen dat niets was nog een paar korven pinkys op de stek gegooid om even later te vissen met maden. Maar heb er geen enkel reactie gezien op de lijn dat er vis op de stek rond bivakkeerde. Zag wel eens een dikke platte aan het oppervlak draaien maar dat was het dan wel. Gelukkig pak ik wel nog wat kleine vis het laatste uurtje met de vaste stok op die vier meterlijn. Maar je doet pas mee vandaag als je er een dikke brasem aan kan bieden om te wegen. Met mijn leermeesters in dit leerproces Jan en Willy met vrij vissen op de maandagochtenden lukte dat steeds het laatste half uurtje een platte te vangen maar vandaag lukt dat me niet. Jammer maar heerlijk weer gevist weer. Het is droog gebleven en lekker uitgewaaid. Wat wil je nog meer. Ik weet het wel een brasem.

Meer dan je best kan je niet doen.

Heb er alles aan gedaan maar de dikke vissen waren er niet op mijn stek. Dat geeft ook voldoening zou Ome John zeggen. Die komt dinsdag weer een paar dagen naar Nederland op zijn nieuwe fiets. Wordt dan een harinkie scoren en sliptongetjes eten.

Mijn buurman.
Wat een drama.
Gelukkig kan die er om lachen.

Mijn buurman John de Neef heeft helemaal zijn beste dag niet. Wat een drama daar. Dan zitten we op de kop. Hij begon aan de overkant te vissen en ik met de vaste stok. John wilde zijn shimanostok niet gebruiken met die harde zijwind. Daar is die te gevoelig voor. Onze plekken zijn goud denk je dan maar de vis en vooral de brasem die gewicht in de schaal brengen zaten al achterin op het parcours.

Mijn overbuurman.
Effe stil liggen graag.

Maar mijn overbuurman Gerwin Nobel heeft wel een brasem kunnen foppen en is spekkoper bij de eerste op onze rij. Wat goed gevist dus. En heeft een dikke kilo meer dan wat ik heb gevangen als derde op de rij. Goed gevist dus aan deze kant van het parcours.

En de afterparty.
Altijd spannend.
We kunnen beginnen.

En toch is er dus verderop in het parcours goed gevangen. Hier hoor ik dus van Jan en Kees dat het anders had gemoeten. Ik vond de stroming wel meevallen maar volgens de heren volgende keer een twee grams dobbertje gebruiken op vijf meter water en deze stroming met die wind. Weer wat geleerd van de mannen.

De eindstand.

Ik ben dus dertiende geworden met al die voorntjes.

FF lachen naar de fotograaf

En over de schouder van de fotograaf de prijswinnaars. Vijfde is Manuel v/d Wiel geworden. Vierde Henk van der Lucht. Op de derde plek Ed Verbaas, tweede Bert Otten en met kop en schouders boven iedereen uit stekende Patrick Vroegh eerste geworden met dik tien kilo om te wegen. Van ons clubje is Kees Westdorp net niet in de prijzen gevallen en is zesde geworden. Allemaal gefeliciteerd. Was weer een heerlijke vismiddag en bedankt Désiree en Patrick voor deze leuke avond visserij. Weer prima geregeld allemaal en we zien alweer uit naar volgend jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *