Fröbelen op zondag

We vissen a.s. woensdag ochtend 31 juli 2024 met de VethsVK aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de Ravelijnstraat gekozen door Kapitein Harry Schuiten. Die was aande beurt om te kiezen waar te vissen en wel op het nieuwe gedeelte. Dat is net klaar de beschoeing is opnieuw met stalen platen verbeterd en de kant is weer vlak gemaakt. Het ziet er allemaal netjes uit.

Jan de Bruin gaat dan altijd kijken of er met de vaste stok gevist kan worden. Die laat vist zelden met de Feeder, Match of Winkler Picker daar waar ik juist mijn voorliefde heb gekregen. Het is eigenlijk konstand kleine vis met een enkele die geschept moet worden die boven de 12 centimeter valt. Dat belooft wat voor woensdag. De vaste stok heeft zo zijn voordelen maar er hoeft maar in die vier uur één brasem zich vergissen en daar moet je heel wat voorntjes van twaalf centimeter tegenop vangen.

Een vliegende kraai vindt altid wat.

Ik heb nog wat voor je zegt jan als ik naast hem komt staan om te informeren over zijn perikelen. Cees de Boer heeft net wat voor je achter gelaten. Vorige week had ik het er met em over dat ik nog wat laatjes zocht om mijn Rive kist op te hogen.

Vaste stok spulletjes.
Roofvis attributen.

Ik ben wat lang en zou graag wat hoger zitten. Laat Cees nu net zijn kist verkopen en nu heeft die er twee laatjes afgehaald voor me. Is dat niet fantastisch.

Verzamelen.

Bedankt Cees ben er reuze blij mee. Heeft een mooi plaatsje gekregen tussen de andere items.

Rustig op Land van Paling.

Ik rijd dan nog eventjes door naar de vesting gracht op Land van Paling een zien of Thomas daar zit maar die is net vertrokken als ik de foto naar hem app. Drie gevangen vanmorgen en dat is knap gedaan. Daar kom ik Monica en Leo ook tegen t.o.v. de woning in aanbouw van Anouska en Rai. Wat gaan die zodadelijk mooi wonen aan het water. Maar die kan het ook nooit niet laten een rondje viswater te maken. Na de boodschappen de kip voor de kerrie schotel toch nog eventjes overal kijken hoe de stand van zaken er voorstaan aan de waterkant.

Zondag klusje.

Ik moet me voorbereiden voor woensdag want het vaste stok vissen ligt helemaal op zijn gat voor mij. Simmetjes maken en oude herstellen. Je kent dat wel echt zo’n fröbeldag.

Is snel droog

Nog geleerd van mijn Ome Jan uit Muidenberg. Een fanatieke sportvisser. De enigste in mijn familie. Dus van wie ik het virus heb gekregen weet ik niet want bij Ome Jan mocht ik hooguit één keertje per jaar mee vissen op verzoek van mijn Oma. Dan gingen we op de snoekbaars in die zandputten op het IJ-meer. Moest ik wel kleine voorntjes vangen voor de deur bij Oma bij de Naarden Vesting waar Oma en Opa woonden. Zat nog op de lagere school en vond dan een dobbertje aan de waterkant. Deze met nagellak insmeren zodat die geen water meer opnam en de rode voor het topje. Was die weer als nieuw. Wil de vrouw van Ome Jan runde een kappers zaak dus die kon wel een flesje missen. Zo ook moest mijn vader zuurvrij vaseline meenemen van de zaak. Om je lijn drijvend te maken als dat nodig was of je dobbertje net iets meer drijfkracht te geven in de winter als je topje bijna gelijk stond aan het wateroppervlak in de nu Dordse Zuidhaven vanaf de steigers. Allemaal tips die goud waard waren als dreumes en nog steeds denk ik aan die tijd als ik weer eens een dobbertje insmeert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *