Snoeken op de Punt

Dat zouden mooie aasvissen zijn maar nee het is hartstikke leuk zo’n tuin aquarium. Best wel veel onderhoud elke week minstens het eerste vak van het biologische filter schoonmaken is eeen must om het helder te houden. Een vijver dan zie je eigenlijk weinig van de vissen en nu herkennen ze je gewoonweg en volgen je helemaal door de tuin. Belangrijk detail is dat ze oud kunnen worden want de reigers staan soms voor de bak te kijken maar kunnen er niet bij.

John en Julie zijn een weekje in Nederland met hun nieuwe camper. Wat een gaaf ding is dat dan zeg. Ze staan op het domein van Dickie en Frans Riedijk “Camping de Weergors”. Vandaar uit cruisen ze met Henny haar autootje door Nederland om familie bezoeken af te leggen

Dat is dus Julie haar lievelings trui geworden.

Als ik dan woensdag middag 3 november 2021 John kom ophalen om te gaan vissen zie ik Julie in dezelfde outfit lopen dan welke trui ik aan heb. Dat moet natuurlijk worden vastgelegd

En vandaag lukt dat dus.

Het is vandaag niet veel aan de overkant. Heel erg rustig maar Leo en Jan zijn er ook dus het is dan meer praatje pot. Echt een hangplek waar je minimaal eens per week heen moet gaan om bij te blijven. Jan woont er die is er elke ochtend. Raakt soms zijn hengel niet aan of als het hem niet zint qua gasten die er al zijn dan kan die subiet weer omdraaien en naar huis gaan.

Honderden naaldscherpe tandjes.

Met de kieuwgreep maar vaak ontkom je niet aan zo’n rij met vlijmscherpe tandjes. Heb eens een dikke metersnoek gevangen en zo’n tand is dwars door mijn nagel gegaan. Lijken wel spijker zo scherp als een naald. Maar dat heb ik er graag voor over. Wat een mooie dame is dit weer.

Daar wil mijn maatje ook wel ff mee poseren.

Natuurlijk gaan ze dat horen aan de overkant van die grote plas volgende week. Daar vist de meeste hengelaars toch in die commercialputjes op karpertjes, voornachtigen en brasem.

Geef Leo je kamera en hij maakt de mooiste plaatjes.

Wat een mooie dame en over twee maanden is die twee keer zo rond en een tien cm groter

Er is niet veel over van mijn shadje.

Het shadje is helemaal gesloopt door de dame maar dat heb ik er graag voor over

En wij komen er ook niet helemaal ongeschonden vanaf.

Die wondjes helen wel weer. Leo heeft wel een paar pleisters in de auto. Want met koud weer helen ze slecht en anders zit alles onder het bloed. De rest van de middag valt er weinig te trickeren door onze rubbers maar daar maalt nieman van. Heerlijk zitten we hier altijd en de hele wereld problematiek wordt grondig doorgenomen. Vandaag dus ook de engelse en die Boris is toch uiteindelijk een wereld goosert volgen deze ingewijden van de PuntGang

Toch ben ik weer die de mazzel heb.

De volgende dag donderdag 10 november is Johnnie op familie bezoeken maar na gister ga ik toch ff naar de waterkant. Samen met mijn vismaatje Leo zitten we er heerlijk

Vandaag toch weer een mooie dame.

Ik mag toch vandaag weer een mooie dame schaken. Die komen vanaf het Haringvliet achter de scholen witvis aan die de havens en het Voornse Kanaal in zwemmen om te vreten en beschutting te zoeken nu alle planten op het open water aan het afsterven zijn. Iedereen is naar ze op zoek zowel de predators onder water als boven water de vogels. en dan natuurlijk die op beide fronten actief zijn die aalscholvers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *