HSV Voornse Kanaal- Stek Flica

Hardstikke leuk water ook in de herfst om te snoeken,- baarzen

Vandaag woensdag 6 juni 2018 vis ik weer mee met Hengelsport Vereniging Het Voornse Kanaal. Vandaag vissen we bij Manege Flica. Het is elke week op de woensdag avond een ander water rondom Hellevoetsluis. We verzamelen om zes uur en iedereen kan meedoen die lid is van de vereniging. Dat zijn er zo’n kleine drieduizend en dat is niet te zien aan de opkomst elke week

We moeten wel wat sjouwen voordat we zitten maar achter die bomen uit de wind zit je er heerlijk. Alleen Leo dacht dat de kant nog wat langer was en gaat pardoes te water. Ik loop net langs om de hegge schaar terug te brengen naar Han Steenbeek. We knippen een vrij stukje want het staat een meter hoog. Gras korten en de wallenkant zodat je weet waar het stopt en er gevist kan worden. Hij heeft mazzel dat ik m’n kamera niet bij me heb want met die stijle kant gaat hij kopje onder. Zonde want hij heeft ook nog z’n riem om met alle belangrijke spulletjes als ook de telefoon. Die is ff niet bereikbaar. Drie dagen in de rijst en hopen dat alle vocht wordt onttrokken.

Is Leo ook bijna z’n hengel kwijt.

Een droge broek van me met een trui dat wil hij niet. Die heb ik bij me want ik kan slecht tegen kou als Indo en gooi dat altijd in de auto. Maar als ik bij m’n stek ben gearriveerd hoor ik een gepiep van een remmende fietser. Die mist op een haar na Leo’s z’n hengel. En Leo.. die gaat onverstoorbaar verder en zo kan ik toch nog een plaatje ervan maken.

Isa de klussenbus komt ook nog even langs voor mijn buurman Sjaak en maakt wel even een plaatje.

Ik zit er perfect en als enigste vis ik met de Winkle Picker en gok op een brasem. Ik voer heel veel wormen en hoop ze aan het azen te krijgen op het talud aan de overkant. Continue worpen maken dus. Ik ben de enigste want de meesten kiezen voor de vaste stok en vanaf het begin vangen ze voorntjes rond de twintig centimeter.

Twee brasems en ik ben winnaar vandaag.

Als de zon zakt worden de vangsten van de buren beduidend minder maar ik heb nog steeds geen leven op mijn stek. Aan de overkant zal de zon heel de avond op dat riet staan al zitten we lekker uit de wind door de bomen achter ons. Echt last van voorntjes zal ik niet hebben en gelukkig ook niet van kleine baars. Maar waar blijven die platten.

Wat ik ook doe ik krijg ze niet aan het azen en dan houd het op.

Mis gegokt dus want rechts naast me wordt met twee kilo voorntjes de winnaar voor vanavond. Tweede wordt Han op de kop rechts van me van me met 1100 gram en aan de ander kant naast me wordt Sjaak derde met dik 800 gram dus vang je een brasem of nog mooier en dat kan zomaar want die worden hier regelmatig gevangen een zeelt van drie kilo dan ben je spek koper. Ik hoop dat ik volgende week beter gok. Het is natuurlijk de kennis van deze wateren wat me ontbreekt. Zou nu wel eens de eerste dag vis willen vangen op de WPC..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *