Kleine Belt 2016 DM 3

Heerlijk die warme broodjes met gebakken ei.

Maandag 4 april 2016 begint het al een beetje routine te gaan worden. Ik ben nog steeds de laatste die wakker wordt. Als ik binnen kom zitten de broodjes al in de oven en hoef alleen maar de tafel te dekken. Onderwijl een dikke bak koffie meedrinken en de dag kan beginnen.

Daar ben je dus zo aan gewend, eerst een bak koffie en wakker worden en dan warme broodjes uit de oven met een gebakken eitje van Rob er op. En kijken wat het weer gaat doen vandaag. De wind bepaalt eigenlijk waar we gaan vissen. Beetje in de luwte van een eiland met af en toe wat nattigheid van boven is wel lekker.

Hier wen je makkelijk aan.

Het is rustig beginnen elke ochtend. Daar kan ik me wel in vinden. Thee, douchen, koffie, vaatwasser uitruimen, een ontbijtje, vaatwasser inruimen, koffie en het weer bekijken wat we gaan doen.

De vissies de het meenemen waard waren van gister.

De vis van gisteren wordt schoongemaakt op weer zo’n innovatie van Rob. Bedacht door ervaring, ervaring, ervaring. Een plank die past op de meeste aanrechten zonder te knoeien. Weer fantastisch bedacht.

Richard en Fred liggen boven.

Dan kunnen we ons omkleden oftewel warm kleden en gaan de warme lange onderbroeken onder het warmte kleding. Een pak er over heen tegen de nattigheid en klaar voor vertrek.

Het is nog een beetje mistig.

Het weer is weer prachtig, het water is als een spiegel in de haven. Wel een beetje mistig omdat er bijna geen wind is blijft die een beetje hangen. Maar perfect weer om onder de bruggen te vissen eens kijken of we daar grotere vissen kunnen vinden.

Oude brug met trein en autobaan.

De oude brug was vroeger de place to be dat weet ik nog wel maar ze hebben er steenstort tussen de peilers gelegd tot zelfs een paar honderd meter voor en na de brug. Nu moet je bij de nieuwe brug zijn. Weet je dat niet dan vis je hier een paar voor niets tot dat je er achter komt. Stekkenkennis is van groot belang waar je ook ter wereld vist.

Hier is het ook niet wild.

Maar ook hier bij de Nieuwe Brug is het niet wild en wat we vangen is van postzegelformaat. Heel veel 23-24 cm. Eén jaargang is hier overheersend. Dat is natuurlijk heel vreemd allemaal. Een paar uitschieters en daar moeten we het mee doen vandaag.

De jongens komen ook aan deze kant van het talud vissen.

Ook de jongens komen ook aan deze kant van het talud vissen. Aan de overkant is het allemaal wel heel erg  klein spul.

Maar het weer is heerlijk.

De mannelijke knorhanen zijn heel mooi en fel van kleur. Er is er niet eentje het zelfde. Wat een hoop kleur variëteiten zijn er. Nu maar hopen dat we zo alles bij elkaar ook die van gisteren een maaltje hebben met elkaar. Het is taai een heel taaie visserij. Dat had ik heel anders verwacht van deze trip.

Vang vandaag wel de grootste en de kleinste platvis

Want zo alles bij elkaar is het magertjes, heel erg magertjes en dan zijn de vissen die we vangen gelukkig nog niet afgepaaid want anders hou je helemaal niets over aan vlees.

En Rob heeft de mooiste tripple van de dag.

Rob heeft één keertje een redelijke tripple en houd er één vis aan over die precies aan de wettelijke maat is om mee te nemen.

Dit is de stek die ik jaren geleden vanaf de kant heb gevist.

En dat de stroom er in zit met een kleine 400 gram houden we net bodem op dertig meter water. Dat zal later in de week op tachtig meter en meer wel anders zijn. De boot ligt prima stil op zijn plek boven een wrak, ringel, plantengroei, plateau, bult, gat of andere oneffenheid onder water dankzij de MinnKota. Wat een wereldse uitvinding is dat toch.

Deze zijn uit 2009 op 22 maart vanaf de kant vissen.

Deze foto’s zijn 2009 toen hebben we onder de oude spoorbrug gevist vanaf de kant. De vangsten waren toen nog slechter als nu. De enigste sport  had ik nog toen er driftend een bootje voorbij kwam in 2008 en zijn shad in mijn paternoster belande. Allebei even de illusie een flinke gul te haken…

Beeeeet eindelijk een goeie in 2008.

Jahaa eindelijk een goede aanbeet zo eentje waar je op zit te wachten hier in het buitenland waar je toch heen gaat met de mooiste veronderstellingen. Van wat je ver haalt…  maar vang  een bootje met drie man er in. Toch leuk het nu vanaf de ander kant te zien en dan bedoel ik vanaf het water. Tis allemaal,  het hele Denemarken avontuur natuurlijk tegenvallend. Misschien stel ik het me allemaal wel te florissant voor. Ben natuurlijk dik verwent met het vissen in Nederland. Daar is in elk seizoen van het jaar wel een discipline in onze hengelsport voor elk wat wils waarin je hartstikke leuk vis kan vangen. Laten we dat met z’n allen koesteren en proberen op de randmeren en onze Delta de beroeps gewoon uit te kopen met z’n allen. Euro’tje erbij bij de vergunning en we zijn al een eind op de pad. Het is al zo goedkoop om in Nederland te vissen daar kom je achter als je een hengeltje in het buitenland uit wilt gooien. En wat ze dan allemaal doen van die centen om de visstand overal te bevorderen, uitzetten etc. is fantastich in ons kleine landje. Wat doen we hier eigenlijk buiten andere soorten vangen. Ik wordt geloof ik een beetje depri. Heb een goede vangst nodig om de accu weer op te laden.

Terug in 2009 het alles afgezocht omdat de zeeforellen het lieten afweten ook rond Middelfart.

Met het vliegvissen was het toen ook afzien, dan een zonnetje maar een uur later stond je in een sneeuw,- of hagel bui. Hebben we ook geprobeerd in ieder geval wat platvis te scoren om een avondje vis te eten. Die week heeft ook twee zeeforellen de avond gered met gebakken aardappeltjes en een heleboel spare ribs. Mijn reizen naar Denemarken zijn tot nu toe niet zo florissant afgelopen. Altijd was er wel wat zodat de vis het liet afweten. Gelukkig altijd weg geweest in goed gezelschap.

Dus we speren terug om de maaltijd te verzorgen voor vanavond.

Met die nieuwe Mercury 100PK planeert hij prima en loopt de boot als een zonnetje over over het water. We zijn zo thuis.

Omgeving is natuurlijk abnormaal mooi.

Ik zie nu plekken waar ik jaren geleden (2008) al heb gevist en dat brengt toch weer fijne herinneringen op. We hebben in 2008 ook een bootje gehuurd en na een ochtend driften onder de spoorbrug tot aan de nieuwe brug toen hoop lood achter latend zijn we gestrand op bovenstaande plekkie foto rechts midden. Daar hebben we toen geankerd waar we lekker zijn gaan platvissen op die plaat met zagers.

Als je dan ziet wat er nog uit gaat ‘s avonds, wij noemden dat rietzeilen in de Biesbosch

Als we de haven inkomen dan gaat de jeugd er uit. Kan ook goed want het is heerlijk weer. Er zit ook een zeilschool en niet zo maar eentje. Als je goed kan zeilen dan wordt je hier verder opgeleid voor de Olympische ploeg van Denemarken.

Boot nog even aftanken.

We tanken de boot af of eigenlijk we gooien de tanks vol want Rob heeft allemaal losse plastic tanks. Niet zoals op de BassBuster een vaste tank. Heeft zo ook z’n voordelen als nadeel.

Lekker hoor gebakken aardappeltjes met Robs Sla en kippen poten.

Het worden gebakken aardappeltjes vandaag dus hoef ik geen aardappelen te schillen. Ze komen zo uit de vriezer meegenomen door Rob uit eigen tuin.

FF relaxen en de mail doornemen.

Dus de corvee bestaat uit de tafel dekken en ontspannen tot de rest van de Gang thuis komt. Eten is weer heerlijk en de pannen zijn zo leeg geschraapt. Uitbuiken dus met een bakkie koffie.

Appelpuntje met een beetje slagroom.

Er is nog appeltaart over van de verjaardag van Hans en met een beetje slagroom is die heerlijk. De foto’s zijn niet best i.v.m. het licht liggend gemaakt vanaf mijn positie op de bank maar de expressie is goud dus wil ik ze u niet onthouden. Mooie plaat Richard.

Nog wat vissen schoonmaken en dat is het dan wel.

De vis van vandaag wordt nog schoongemaakt en we hebben net genoeg om woensdagavond de traditie voort te zetten. We kunnen wat vis eten. Moet ik aan horen hoe het vorig jaar was. Stonden we de hele avond vis schoon te maken en ze laten me de foto’s zien tjonge jonge halve kisten Coleman vol met vis.

Jawel wrijf het er maar in.

Daarvoor zit ik hier zeg ik dan maar voor mij is Denemarken altijd al een struikel geweest. Goed gemutst elke keer weer maar het vissen is nog nooit meegevallen. Gelukkig was altijd de saamhorigheid en de gezelligheid van de groep perfect en dit jaar is dat gelukkig ook weer het geval want ik kende eigenlijk alleen Rob. Er zit progressie in want het weer dat is formidabel. Geen hagel,- en sneeuw buien en een goede temperatuur. We hebben nog een paar dagen om de vis vangsten goed te maken…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *