BassBuster slaat toe

Wel een mooi vis.

Mooi is dat, op de parkeerplaats ontmoet ik Robert die ook net aankomt. Die is hier elke dag even soms zelfs ‘s morgens en ‘s avonds zonder hengel.. Eén van de supporters van de Punt  zal ik maar zeggen. Cor is er al en als ik ga zitten wordt Leo gebeld, waar hij blijft door Robert. Die zit nog heerlijk aan de Rendang van Monica en ik vraag gelijk of er genoeg is. Heerlijk.

Zondag 25 oktober 2015 gesleuteld aan de boot. De kabels verlegt want ondanks dat ze het hebben belooft een half jaartje gelden werken de Cannon Downriggers niet op het nieuwe Onix systeem van Hummingbird. Als je het wilt aanschaffen dan kan alles. Zelfs beloofd want Onix kan alles aan aan van de 900 serie en heeel, heeel veel meer. Okeeey dan doen we dat maar natuurlijk moet de MinnKota front troller ook worden aangepast en een kleine vier duizend euro verder hoor je pas dat het niet gaat lukken. Om gek van te worden. Houd dus in dat de Hummingbird 998 terug geplaatst kan worden maar zijn plekkie is al ingenomen door de Onix 8. De kabels wil ik weg gewerkt hebben dus dat wordt alles opnieuw trekken. Een heidens karwei maar de 998c SI Combo doet het. Kan niet tegelijkertijd met het Onix systeen aan want dat stoort op elkaar. De sonar werken op hetzelfde frequentie. Misschien dat ik nog een sensor koop op de Minn Kota. Is wel mooi om te Downrigeren want dat meet ik de diepte voor op de boot. Nadeel is dat ik dat op de Elektromotor moet gaan trollen en die loop amper 8km. Jaja, daar is over nagedacht door de heren in Amerika. Nu alleen nog de 958cx aansluiten voor het pelagisch vissen en die krijgt z’n eigen sensor met een 200Hertz  kegel.

De 998 doet het.

Om een uurtje of vier ga ik nog eventjes vissen op ons stekkie aan de Punt. Jan is er met de boot net aangekomen en die heeft er eentje gemist dus ze zijn er wel onze vriend de stekel. Bij em in de boot zit niet Jan de spruitenkoning maar Chris verraad ons buckaro’s van de punt. Ik gooi de eerste worp altijd rustig uit om de lijn die weer wordt afgespoelt en nu nat wordt om kinken en daardoor een pruik op te lopen uit te sluiten. Terwijl ik binnen vist krijgt Jan in de boot een losse te verwerken. De vis komt een metertje of twee mee en schiet los, of laat los dan hebben ze de shad dwars uit vast. Gebeurt zelfs wel eens in de boot dat ze em boven water uitspuwen zoiets van heb je niets beters te doen. Onbegrijpelijk fenomeen is dat want hoe jij de shad ook beetpak het is moeilijk om niet gehaakt te worden.

De tweede worp direct een dreumes.

M’n tweede worp haal ik flink uit richting Middelharnis in het diepe gedeelte dus de lijn waar ik nu mee ga vissen is in het water geweest. Dat is nogal een stukje want het is windstil en de shad zakt daar ook nog een metertje of achttien. Ik doe doet altijd zo en heb zo weinig last van pruiken. Dat gebeurt voor de niet vissers onder ons als de lijn na een worp niet strak wordt getrokken en de eerste omwikkeling te losjes wordt op gespoeld. Dan bij de volgende worp schiet deze te snel van de spoel en wordt meegenomen door de veel latere windingen. De eerdere windingen bij het uitwerpen met alle gevolgen van dien. Dat gun je niemand en je bent heel wat lijn kwijt. Je heb immers net die verre worp gedaan. De enigste die dat misschien kan appreciëren is Mario behalve dan als hij in z’n vrije tijd zit op het water. Natuurlijk kan het wel eens fout gaan als je vergeet de lijn strak te trekken of als beginner de molen dicht laat klappen door aan de slinger te draaien. Ik klap altijd de beugel dicht met de hand. Ook met tegenwind moet je uit kijken dat de eerste omwentelingen de lijn goed op de spoel komt te zitten.

Ze worden al wat groter.

Maar we dwalen af, we gaan vissen, al dat technische geneuzel is al genoeg over geschreven in de lectuurbladen en m’n shad tikt de bodem aan. Molen dicht en ik trek de bocht uit de lijn. De shad raakt weer de bodem en ik kan strak draaien maar voel de shad niet neerkomen en sla automatisch de lijn strak aan. Bingo, vadertje glasoog heeft de shad opgevangen en voordat hij zich van zijn fout kan herstelen kan ik de haak zetten. Dat is vlug en de tam tam gaat snel. Robert heeft de telefoon al aan zijn oor en Leo spoort Monica aan om de borden op te scheppen. Daar is het stress in huize Rumt. Ze zijn er en dat kan zomaar met een kwartiertje voorbij zijn. Goed dat Robert er is want dan kan die gelijk een plaatje maken voor de BassBuster Avonturen. Maar als ik dan m’n vierde worp binnen vis heel , heel ver weg op Roy zijn hot spot krijg ik er een serieuzere dreun op. Dat is al een betere vis en in huize Rumt is het nu complete chaos. Schrokken is het geblazen en de brommer moet uit de schuur want er is grote visdrang. Dat is erger dan een adrenaline stoot of een EPO transfusie in je bloed het stuwt de hersenen aktiviteieten tot nog grotere hoogten. Het is een Hard Drug van ongekende hoogte.

Weliswaar weer een dreumes maar ben er blij mee.

Inmiddels is Erik er ook maar zonder hengel. Ik vertelde hem dat ‘s avonds de baarzen en roofbleien achter de aasvis gaat in de haven en dit een fantastisch schouwspel is in het late zonnetje. Wat had die een spijt zijn spinstokje thuis te hebben gelaten want alles jeukt als je die ruggen door het water ziet klieven. Dat duurt hoogstens een half uurtje en dan is het vreetfestijn voorbij. Ik weet zeker dat hij er morgen ook bij is. Als ik dan m’n derde van de avond mag bijschrijven komt Leo er ook aan tegelijkertijd arriveert  Roy ook.

Wat een mooie avondbeelden weer.

Maar het is voorbij en na een klein uurtje hou ik het voor gezien. Ik heb reuze trek gekregen van die verhalen over die Rendang van Monica. Henny heeft boeren karbonades van 600gram stuk gehaald. Drie á vier centimeter dik zijn die met nog de vetrand en het zwoerd er aan. Het water loopt me al een tijdje in de mond. Dat samen met een kruimig aardappeltje want die sjue is ook fantastisch natuurlijk na een klein uurtje sudderen. Wat boontjes erbij. Heerlijk. Ik hou het niet meer en ben weg. Het was weer fantastisch en laat de Punt voor Roy, Leo en Cor…

Reactie’s ;

op de Zonsondergang Foto op Fb bij het BassBusterAvontuur, leuk dat ook niet vissenden m’n blog volgen en reageren. Bedankt

Hoi Freek;

Facebook

Janny Bosman heeft gereageerd op je foto.

Janny Bosman

26 oktober om 15:46

Mooie foto Freek!

Facebook

Gerard Jansen heeft je in een reactie genoemd.

Gerard Jansen

26 oktober om 16:40

Geweldige foto Freek, dat uitzicht is al op zichzelf genieten.

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

Inge Lugtenberg

26 oktober om 17:18

Prachtig Freek

Facebook

Peter Luierweert heeft gereageerd op je foto.

Peter Luierweert

26 oktober om 17:35

Mooie plaat

Facebook

Yvon Schipper heeft gereageerd op je foto.

Yvon Schipper

26 oktober om 18:29

Dat snap ik met zo’n uitzicht!

Facebook

Chris Tinkhof heeft gereageerd op je foto.

Chris Tinkhof

26 oktober om 18:39

Mooie foto freek géén zeker󾌩

Facebook

Nel Retel heeft gereageerd op je foto.

Nel Retel

26 oktober om 18:44

Mooie foto . Maar werk je nog wel? Of alleen beetje vissen. Ook leuk

Facebook

Netty Schroot heeft gereageerd op je foto.

Netty Schroot

26 oktober om 19:17

Was dit ook een foto van gisteravond? Prachtige zonsondergang he?

Facebook

Christian Halbich heeft gereageerd op je foto.

Christian Halbich

26 oktober om 19:33

Nice..

Facebook

Blanca Mendoza heeft gereageerd op je foto.

Blanca Mendoza

26 oktober om 21:19

Prachtige foto !!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *