Vissen in je korte broek 8

Goed vasthouden anders zijn we hem kwijt.

En wanneer we dan weer richting rif gaan op 25 mei 2013 gooi ik vast de pluggen buitenboard hoewel het nog maar zes, zeven meter diep is en we nog lang niet bij het talud zijn en dan krijg ik er een ram op als we rond de zestig meter zitten op de hoogst lopende plug dat kan niet anders zijn dan tonijn aan het verzet te zien.

Geen lange haal de ruimte in als bij een barracuda maar korte hevige runs naar het diepe als een zeeforel op het Haringvliet flink schudden met de kop om na een lange dril af en toe meters lijn nemend maar kan die pareren en weer dezelfde lijn terugnemen en meer natuurlijk

Daar komen we voor.

Eindelijk onder de boot rondjes draaien. Eerst heel wijd maar hoe meer lijn ik kan in nemen hoe kleiner de rondjes worden en als we hem zien denk je die is zo binnen maar het water is zo helder dan is die nog zeker vijftien meter diep. Het is fantastisch hier komen we voor. En als die dan gepakt kan worden aan zijn staart blijft die klapperen net als een Hollandse makreel maar dan 50x sterker. wat een klracht zit er dan nog in dat lijf. Kaptein kan hem maar net vast blijven houden maar dat levert wel een hele leuke foto op

Ze zijn niet allemaal even groot.
Maar we hebben dikke lol.

We zien ook overal in de verte meeuwen duiken en dan weer dolfijnen springen. Naar die eerste varen we als een speer naartoe maar waar die dolfijnen jagen hoeven we niet te wezen denk ik

Ons jacht terrein.

Maar het wordt steeds gekker we zitten midden in een school tonijnen en ik kan er geen eentje meer vangen. Ze springen bijna in de boot zelfs tussen de balken door voor het drijf vermogen maar  ik heb gewoon niet het goede aas of wat er op lijkt waar ze op jagen

Waar we zitten te vissen.

We zien spelt aas springen niet groter dan 3 cm waaronder grotere vis jaagt makrelen en haring achtigen en daar dwars doorheen die tonijnen van een zestig zeventig cm groot en da die walvissen die er doorheen knallen de kleinere de aan de rand zwemmen en waarschijnlijk de school visjes bij elkaar houd en die grote midden in omhoog komen met de bek open en daar kan je een vrachtwagen in keren als die dan weer duiken spuiten ze uit hun ademgat een fontein die twintig meter omhoog spuit. Fantastisch mijn vakantie is kompleet geslaagd ik zit op de eerste rang en alles speelt zich rondom me heen af in een straal van vijftig meter. Ik wordt helemaal gek. Wat een schouwspel waarom heb ik nu mijn goede spiegelreflex niet bij me. Maar iemand neemt me dit nog af. Wouw wat een spektakel en als de ze wat rustiger word tegen de middag gaan we nog wat bodem vissen maar voor mij is het gedaan. Wat wel gelijk opvalt is dat de stroming veel sterker is en ik niet meer met 150 gr. lood kan vissen vanuit de boot. Ik tik de boden nog even aan met anker dat meesleept als een zak wat wij gebruiken op de rivier met snoekbaarzen alleen ligt dit op de bodem maar moet gelijk meters lijn meegeven dus schakelen naar veel zwaarder lood wil je überhaupt wat vangen want je moet bodem houden

Op het rif, eigenlijk een eiland onder water.

Na het trollen vissen we steeds nog eventjes bij de locals om wat vis te vangen voor het dorp. Maar het stroomt als een jekko vandaag en moet er drie lood stukken aan hangen van 150 gram en zelfs naar 300gram stukken. Dat is niet subtiel vissen met de UglyStick. We krijgen trek en een koude Bintang rakker zou er ook wel in gaan. Voldaan dus terug naar huis naar Bukti Paradise naar de meiden die me weer voortreffelijk ontvangen. Een koude Bintang staat al klaar en ik heb nog nooit zoveel gezwommen in mijn leven. Heerlijk is dan het zwembad aan huis

Is dart lekker thuis komen.

Mijn meiden zijn wezen snorkelen voor de kust. Dat is achter in de tuin het trappetje af en je bent er. Die hebben tussen de visjes gezwommen. Lijkt wel een aquarium hoor ik dan en dat moet wel zo zijn. Want het water is hartstikke helder dus je kan meters ver kijken. Dan zijn die vissen ook helemaal niet bang. Een snack gaat er dan wel in. Ik heel de ochtend op het water en de meiden onder water. We gaan aan de verse risolles vanmorgen gemaakt door Comanche. Heerlijk zijn ze

Natuurlijk showt Jos de mooiste vis en de rest neemt de kapitein mee naar het dorp. De vis wordt gelijk klaargestoomd voor de barbeque voor morgen. Ook hier dus laten ze de vis een dag, 24 uur besterven zoals ik altijd doet met mijn snoekbaarzen

De middag komen we ook wel door.

Mijn vrienden hier in Buktie en omstreken vissen zelfs met handlijnen en 1 kg lood dus de Godfather kan opgeborgen worden. Bij Lovina heb ik lokale vissers gesproken en daar vissen ze sowieso met een kg lood en die zeggen dat bij Bukti het enigste stuk vissen is waar dat niet hoeft. Nu laat het hier maar stromen want wat ik gezien heb is fantastisch

Natuurlijk ff knutselen.

Natuurlijk ga ik morgen weer wat anders uit proberen maar ik hoop dat het nog zo stroomt rond de eilanden.

Reactie’s

Hoi Freek,

Mooi verhaal Freek, Beetje spanning hoort erbij in een vakantie. Er daar bij Lovina Beach is dat zeker geen probleem

Gr. Inge

prachtig jongen, je kijkt als een jongetje van 6 met z’n nieuwe dinkytoy:)

Geniet van het leven, daar gaat het om

Waldi

Hoi Freek,

Fijn dat jullie weer heelhuids terug zijn. Wat een leuke foto’s. Ik kan me heel goed voorstellen hoe jullie het gehad hebben………….

Nooit geweten dat Singaradja de vroegere hoofdstad was van Bali! Wij zijn ook in het noorden (lovina beach) geweest, maar niet in Singaradja.

Rob komt ook plakken, hij zal jullie wel bellen. Ik heb jullie prive-nummer op tafel gelegd. Want ik ga morgen weer werken. ( twee keer 50 minuten; dus moe word ik niet!)

groeten,

Renee

mooie shots die videofilms, jammer dat je de vliegjes niet had, als ik het zo hoor met de juiste vlieg had je je klem kunnen vangen (wel achteraf gelul natuurlijk ;))

met vriendelijke groet,

floris van den berg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *